reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Natka Luca
Ja tez na I sniadanie jedna kanapka i nie mierze tylko ide dospac.

Pesq
Cukrzyca dopiero od 125 na czczo ;)

Moja doktorka mowi, ze organizm ciezarnej zupelnie inaczej funkcjonuje, ale rzeczywiscie tez jakis czas temu zastanawialam sie nad tym o czym piszecie. I zdrowy czasem przekroczy po obzarstwach. Zona mojego kuzyna miala dokladnie wynik na granicy i lelarz nie zalecil mierzenia i zapisywania, ale kategorycznie kazal ograniczyc slodycze. Poza tym mogla jesc wszystko, ale ziemniaki itp.tez jedna porcja a nie np.dwie.

Gosik
Ja Cie prosze...nie kuś...

Na szczescie po kolacji 113 :D

Margo dokładnie o to chodzi inaczej funkcjonuje :-)

reklama
Aaa i na oddziale jest dziewczyna której dopiero teraz w szpitalu zdiagnozowali cukrzycę i uwaga ona ma wyniki po 200 czy 300 a czasem ma tylko w normie dziś po kolacji np 170 a zjadła 1 kanapkę. Po obiedzie miała w normie bo 112 ale już 1h po tym mierzeniu czuła że cukry lecą w dół i miała 60 zjadła jabłko i po miała 90 a potem ta kolacja. I to jest dopiero kosmos. Na szczescie z dzieckiem niby ok i rozwojowo i wagowo i jutro będzie mieć indukcje porodu.

Lucalew
Bo dosypiam ;) jesli zjem np.o 7 i zbudze sie o 8 to zmierze, ale zazwyczaj budze sie ok 8:30. Co do tej dziewczyny to masakre ma z tymi cukrami...heh...dla mnie to pocieszenie, ale z drugiej strony bardzo jej wspolczuje i nie wykluczone, ze przy tych jazdach i mnie to nie spotka. A ta cukrzyca dopiero zdiagnozowana i miala ja wczesniej? Czy nikt jej pod tym kątem nie badal i stad nie wiedziala?

Dziewczyny. Dzis czuje po obu stronach glownie po prawej bol jal na okres w jajnikach i wtedy brzuch jak skala. Juz zapomnialam jak to bylo w I ciazy, ale czy to te skurcze przepowiadajace sie zaczely?

Dzien dobry słodkie mamy ;)

Wczoraj był u mnie dobry dzien - zaryzykowałam i na kolacje zjadłam 5 pierogów z Kredensu z kapusta i grzybami , popijam herbata i cukier 115 :) poprawiło mi humor bo te kanapki na 7zbozach juz mi bokiem wychodzą .... Dzis na obiad gołąbki :) póki co bez przekroczeń :)

Lucalew
Bo dosypiam ;) jesli zjem np.o 7 i zbudze sie o 8 to zmierze, ale zazwyczaj budze sie ok 8:30. Co do tej dziewczyny to masakre ma z tymi cukrami...heh...dla mnie to pocieszenie, ale z drugiej strony bardzo jej wspolczuje i nie wykluczone, ze przy tych jazdach i mnie to nie spotka. A ta cukrzyca dopiero zdiagnozowana i miala ja wczesniej? Czy nikt jej pod tym kątem nie badal i stad nie wiedziala?

Dziewczyny. Dzis czuje po obu stronach glownie po prawej bol jal na okres w jajnikach i wtedy brzuch jak skala. Juz zapomnialam jak to bylo w I ciazy, ale czy to te skurcze przepowiadajace sie zaczely?

Margo ja też po 1 śniadaniu kładę się spać ale nastawiam sobie specjalnie budzik żeby zmierzyć cukier bo dla mnie to bardzo ważne.
Odnośnie tej dziewczyny to wiem tylko że dopiero w szpitalu zdiagnozowali jej ta cukrzycę, nie wiem jak było wcześniej.

Dzien dobry słodkie mamy ;)

Wczoraj był u mnie dobry dzien - zaryzykowałam i na kolacje zjadłam 5 pierogów z Kredensu z kapusta i grzybami , popijam herbata i cukier 115 :) poprawiło mi humor bo te kanapki na 7zbozach juz mi bokiem wychodzą .... Dzis na obiad gołąbki :) póki co bez przekroczeń :)

Super Anula i humor odrazu lepszy :-)

reklama
Margo ja robię podobnie jak Lucalew - rano budzik ok 6.00 mierze cukry, insulina, budzik śniadanie, budzik mierzenie cukru... Dłuższa drzemkę czasem w dzien sobie utne na dospanie ale zauważyłam ze takie działanie lepiej mi ranne cukry reguluje .... Juz nie zostało duzo :)

Do góry