reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Hej,
Ja jestem za SN. 2 porody bez znieczulenia, nie mowie, ze bylo latwo i przyjemnie, bo w obu bylam szyta. Ale powrot do formy stosunkowo szybki, za drugim razem 3 dni po juz bylam z 2 b aktywnym 2 latkiem na placu zabaw i nie meczylam sie tym zbytnio.
Kiedys czytalam tez, ze wlasnie CC jest wiekszym szokiem dla dziecka a SN przygotowuje do zmiany. Jest tez chyba jakis wplyw na pozniejszy rozwoj np mowy.

reklama
Aaaa no i dzis po mlodej kapuscie gotowanej z 2 ziemniakami mialam 144....kiedys tez mi tak wywalilo po kapuscie, juz to sprawdzilam...i to mnie dziwi. Zwykla moge jesc a gotowanej nie...dziwne to...kapusta chyba wrecz zalecana???

Bojaca
Ziemniaki moge. Na poczatku nie moglam. A te kapuste juz testowalam jakis czas temu w roznych konfiguracjach i wyglada na kapuste :/ ziemniaki jem codziennie i jest ok.

Dzieki dziewczyny, zostawiam główke Agatki w spokoju ;)

Margo- kurcze u mnie i kapusta i ziemniaki spoko (raz głupia podsmazyłam ziemniaki i nie bylo spoko :p) więc chyba co osoba to różnica...

Werci gratuluje wizyty i maly juz slusznej wagi moj Michas w zeszlym tyg mial 2150g a przez ten tydzien moze z 200 czy 300g przybral okaze sie w srode ile juz ma.

Natka tak jak pisze Werci lepiej SN niz cc bo to zawsze operacja. Ja oczywiscie chce sn ale jak bedzie potrzeba cc to tez sie zgodze.

Sylwia waga Twojego malenstwa prawidlowa i 38tc jak dziewczyny pisza to donoszona ciaza. Nawet skonczony 37tc uznaje sie za ciaze donoszona.

Pesq gratuluje udanej wizyty i jak lekarz mowi ze jest norma to jest norma. Gdyby bylo cos nie tak to napewno by powiedzial. U mnie tez glowka jest wieksza niz brzuszek. My tez nie jestesmy symetryczni ja np gore nosze mniejsza o 1 lub 2 rozmiary niz np spodnie.
Ja tez mialam operacje na kolano ale nie wiem czy to jest powod do wskazania do cc. Aaa i zazdroszcze dlugiej szyjki u mnie bylo tydzien temu 2 cm.

Aaa i jadlam dzis bob na obiad ok 250g i po 1h cukry 80 :-)

Margo mhm dziwne z ta kapusta ja od poczatku ciazy zajadam sie wlasnie zupa z kapusty z ziemniakami, marchewka i cukry super.
Kapusta nawet gotowana ma malo wegli. A marchewke dawalas?

Witam sie po wizycie.

Doktorka zadowolona z cukrow :) I mowi, ze z badan wynika (w tym z usg), ze poki co cukrzyca dobrze prowadzona i maz ma mnie zabrac na duuuuze lody i mam nie mierzyc po lodach ;)

Luca
Marchewki nie dawalam...ale jutro zjem te kapuste w mniejszej ilosci z chlebem i moze bedzie 130, ale bede zadowolona z wyniku, bo mam ogromna ochote na te kapuste :p wyszla pychota!!!

reklama
Margo super, że lekarka zadowolona, bo na te lody, koniecznie musicie się wybrać ;)

Ja wczoraj po mega pysznym grillu, z mnóstwem ziemniaków, sałatki i szklanka wody z sokiem jablkowym 126 :) no ale jadłam głównie szaszłyki ;) a dzisiaj planuje lososia i juz mi ślinka cieknie. Kupiliśmy nowego grilla i jakość potraw bez porównania :)

Do góry