reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

A u mnie dzis po watrobce z ziemniakami i ogorem malosolnym 94 ??? Szał po tych ostatnich wyskokach ;) No i zmierzylam dzis po tych oblednych truskawkach i po 10 sporych sztukach (ile to gram??? ) mialam 102 :)

reklama
Werci to dużo zdrowka zycze i udanej zabawy. Aaa i polecam wode z cytryna i miodem :-)

Gosik tak ok 2 tyg zaczelam czesciej razy wedrowac do toalety takze mysle ze to od tego. Chodzic jeszcze moge, wchodze na 2 pietro jeszcze bez przystankow co pol piętro :-) Rowniez zycze udanej zabawy.
Ja jutro jade na grilla i tradycyjnie bede jesc rozsadnie tzn duzooo warzyw, surówek no miecho tez.

Anula ja polecam jednak brzuch mnie w brzuch nie boli a w udo i siniaki i czesto boli dlatego ta dlugodzialajaca M najczesciej robi mi w posladek chyba ze go nie ma to wtedy w udo. Ta szybkodzialajaca insuline biore tylko w brzuch i mowie mnie nie boli. Ja Cie rozumiem bo clexane tez biore juz tyle miesiecy. Mozesz tez w ramie robic jak w brzuch sie boisz.

Lunera czeresnie mniam mniam zalecane dla nas. Jutro bede wcinac :-)

Margo to jest bardzo smutne co piszesz niby czlowieka nie dotyczy bezpośrednio a jednak dotykaja takie historie :-(

Margo - mnie takie historie przerażają, bo ja zawsze powtarzam, że to co mnie w życiu stresuje to zdrowie najbliższych. Nad całą resztą jesteśmy w stanie zapanować, mamy wpływ na to co się w naszym życiu dzieje, ale nad chorobami nie. A przy takiej historii jaka opisała jest mi teraz szczególnie ciężko, bo jakiś tydzień temu mój M. miał wycinane brzydkie znamie i czekam na wynik histopatilogiczny cala w stresie, chociaż staram się być dobrej myśli. No ale naczytalam się w necie prawdziwych historii o czerniaku i nie chce nawet myśleć, że ta choroba mogłaby spotkać kogoś bliskiego.

Trzymajcie kciuki, żebym dzisiaj dala rade wytrzymać cały dzień. Torby do szpitala nie zapakowalam ;) no i juz wstałam z godzinnym opóźnieniem, a czeka mnie golenie nóg ;) a to juz wyczyn, że ho ho ;) gimnastyka akrobatyczna dla ciezarnych w wersji pod prysznicem, bo nie mam wanny ;)

Werci trzymam kciuki :-) Nogi daje rade ogolic bez problemu gorzej z innym miejscem :-) Ja dzis wyjezdzam na grilla ale toreb mimo ze stoja juz jakis czas spakowane nie biore bo nie mamy samochodu no i pewno i tak w pociagu tlok bedzie.
Ja tez dzis 1h pozniej wstalam i odrazu cukier 100 ale i tak nie jest zle :-)

Mi na szczescie wlosy e ciazy nie rosna :D z Julcia nie golilam 9msc i z Jasiem tez nic a nic nie rosnie...no ale pamietam, ze po tych magicznych poporodowych 6 tyg.znow musialam golic i to byl szok :D

Werci
U meza bedzie dobrze :) Trzeba w to wierzyc :) Jestem dobrej mysli :)

Ja o 8 mialam 82 :)

reklama
Cześć dziewczyny!

Ja bez internetu i tv, dopiero we wt nam podłączą ;) jesteśmy już od dwóch nocy na nowym. Na razie bałagan wielki, torby i kartony stoją, a na starym jeszcze masa rzeczy została bo nie zdołałam wszystkiego zapakować ;) także i z czasem mam problem no i przez ten brak internetu nie doczytałam dokładnie tylko przeleciałam parę stron :) ale mam nadzieję, że niedługo już wrócę na stałe :)

Cukry ostatnio mam nadal ładne, cały czas w normie a rano z kolei zdarza się, że bardzo niskie. No ale teraz ciężko z gotowaniem i wszystkim więc przyznam, że jem regularnie ale co popadnie :p tzn. wczoraj np. znowu pizza (drugi raz w ciągu 2 tyg!), zdarzyło mi się też ze dwa razy przegapić godzinę mierzenia i pomiarów brak...

Smutne te wszystkie historie z hospicjum... my w czasie studiów mieliśmy zajęcia w hospicjum i domu spokojnej starości i przyznam, że ciężko było mi było patrzeć na to cierpienie..

Werci zaciskaj nogi :D ja jestem przed Tobą w kolejce do szpitala hehe ;) a jeszcze rodzić nie chcę :D a u męża na pewno będzie wszystko dobrze :)

Margo ale super z tymi włosami! Moje to muszę golić co 2-3 dni :/
Ale brzuszek dość mały mam (wszyscy się dziwią, że to 8 miesiąc więc na szczęście jakoś daję sobie jeszcze radę ;))

Pozdrawiam Was wszystkie i mam nadzieję, że niedługo wrócę do Was już z regularnym czytaniem i pisaniem :)

Do góry