Ewczis, gratulacje!!!! Mam nadzieje, ze maluszek szybko dojdzie do formy :-)
Pesq, spokojnie :-) po pierwsze nie wiesz, jakie byly wyniki, wiec dlaczego mialyby byc zle? Po drugie, lekarz mowi, ze ok, wiec ok. Jesli nie masz do niego zaufania, to skonsultuj z endo. Dla kazdego trymestru sa inne normy, ja to googlowalam kilka mcy temu.
W 1 trym mialam wlasnie lekko za niskie ft4, i tamta norma jest 0,88 o ile sie nie myle. Mialam wtedy tez rozmowe z moim endo, bo bardzo nie chcialam brac hormonow. Wtedy mi powiedzial, ze przy tak malym niedoborze, to wplywu na rozwoj nie powinno miec zadnego, ale mimo wszystko przepisal mi najblizsza dawke, 'zeby dojsc do idealnego stanu'. Potem lekko ja podwyzszyl, ale bralam dalej ta sama i kolejne wyniki wyszly ok. A w poprzednich ciazach to w ogole nie mialam takich dokladnych badan i dzieciaki zdrowe sa... Te badania to jakies nowe wytyczne sa, bo nie przypominam sobie, zeby to bylo.
Wiec nie denerwuj sie teraz niepotrzebne, czasu nie cofniemy, a twoje wyniki nie sa przeciez teraz zle... Bo jeszcze ci cukry podskocza od tego i bedzie kolejny temat do zmartwien :-)