reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Pesq nic sie nie martw. Ja Ci pisalam ze mialam 2,5 tsh jakies 3 tyg temu. W ciazy wazniejsze jest ft4 bo przenika do dziecka tsh jest tylko dla nas tak w skrócie. Tak mowil mi moj ginekolog-endokrynolog bo na poaczatku ciazy mialam tsh 3,5 i tf4 ponad norme lekko. Najwazniejsze ze zbadalas i udalo sie z ta wizyta. Trzymam kciuki. Mam nadzieje ze lekarz porzadny.

Anula milego dnia :-)

Margo moze magiczny 20tc dlatego cukry wyzsze? Ja dzis odpukac od rana dobre cukry. Wczoraj tylko na czczo lekko przekroczone ale i tak sie cieszylam i caly dzien tez ladne cukry a coraz mnien tej insuliny do posilku biore :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Margo faktycznie moze tak jak u mnie nagle poleciało. Teraz z insulina mam spokoj ;)
Cały dzien póki co w normie ;) tylko na udach siniaki zaczęły mi sie robić - chyba zbyt duzo siły używam do wbijania.

Luca - ja staram się mysle w miare pozytywnie, nie mam tych wynikow przeciez jakichś złych... mogłyby być lepsze, ale nie są tragiczne. Rozmawialam dziewczynami z innego forum (wrześniowek) i wiekszosc z nich nigdy nie miala ft4 - nawet nie wie jak to wyglada ...

Dziewczyny jak u Was z owocami ? Ciężko mi sie powstrzymać ostatnio...

Uh to ja musze troche przystopowac z tymi truskawkami.. wiem ze powinno sie jesc maksymalnie 200-300 g dziennie, ale mi ostatnio zdarzyło sie z 2 razy po 400-500 zjesc (oczywiscie na 2 sniadanie i podwieczorek podzielone...) ale mimo wszystko nie powinno tak byc... jakos sie kurcze rzucam jak dzika... ajjjj juz przestaje!

Co dzis na obiad? U mnie krem brokulowy z kurczakiem z serem i makaronem

A mnie na obiad wzięło makaron z tuńczykiem, oliwa, pomidorami i oliwkami ;) cukier 102 a super sie najadłam ... Teraz mała kawa bo cisnienie mi siada i kostka gorzkiej czekolady - zasłużyłam :)

Pesq i bardzo dobrze ze myslisz pozytywnie bo tak trzeba i dokladnie wyniki masz dobre. Ft4 nie wiem czemu nie daja skierowan. Gdyby nie moj lekarz ginekolog-endokrynolog to tez bym nie wiedziala ze jest wazne i z tsh bardziej miarodajne w leczeniu tarczycy. Moja endokrynolog pozal sie boze tez nie zleca ft4 ale tak jak pisze ze mam praktycznie co miesiac przy wizytach u gina to mnie to nie robi ze ona mi teraz nie daje.
Owoce wcinam codziennie zreszta sa zalecane oczywiscie te z niskim ig i ewentualnie czasem srednim ig.
dzis byly truskawki z malinami plus jogurt naturalny. Wczesniej jak nie bylo sezonu na truskawki czy czeresnie jadlam jablka, pomarancze, kiwi. Banany i winogrona nie sa wskazane ale sama musisz przetestowac na sobie u mnie odpadaja nawet niewielkie ilosci.
A i jestem zdania ze lepiej zjesc 2 porcje owocow niz objadac sie slodyczami lub innymi zakazanymi niezdrowymi rzeczami wiec rozdziel sobie te porcje owocow nawet po 50g do kazdego posilku tylko nie w calosci od razu.

Pesq
Nie mow mi o owocach. Moj tato ma w ogrodku wlasne truskawki, sa tak oblednie pyszne, ze to jest w ogole nie do opisania...nie pamietam kiedy cos podobnie pysznego jadlam...zjem kilka sztuk i cukru nie mierze, bo wole zyc w nieswiadomosci niz widziec, ze po takich eko wywala mi np.140 :p a zrec je i tak bede :D

Ech...powiem Wam z innej beczki. Tak sie w tym hospicjum naogladam, ze wszystko w zyciu nabiera innych wymiarow...

reklama
Margo doskonale Cie rozumiem. Mnie to zawsze boli ze czlowiek jest bezsilny chcialby tym wszystkim ludziom pomoc a nie moze :-(
A truskawki wcinaj ja tez jem :-)

Cukry dzis u mnie ok, dzis w nocy musialam zjesc bo niski a rano 92 ale i tak super.
Milego dnia, ja sie po malu szykuje na wizyte i juz zaczynam sie stresowac ahhh

Do góry