Gosik najważniejsze, że taki pyszny obiadek zjadłaś
Lunera ja też zauważałam różnicę poziomu cukru przy ruszaniu się po jedzeniu i bez
i jak, decyzja o przeprowadzce już teraz zapadła czy czekacie?
Pesq ja piłam mleko z miodem i masłem i mi cukru nie podnosiło. Może spróbuj i sprawdź jak cukier po. Zdrówka
aha, no i sprawdź jak nie pomoże serię *spam* dla kobiet w ciąży - są tabletki na gardło (bez cukru, nawet na opakowaniu piszą, że można stosować w cukrzycy), syrop i spray do nosa. Mi spray bardzo pomógł przy mega katarze podczas przeziębienia, innych z serii osobiście nie próbowałam bo nie miałam potrzeby.
Lucalew ja też ostatnio mam ochotę na rybkę
ale zawsze jadałam tylko smażoną, raz zrobiłam z piekarnika ale mojemu mężowi nie podchodzi taka a dla jednej osoby to szkoda mi piekarnik włączać
Ja już dziś się zastanawiałam czy nie spróbować wprowadzić bardziej "niecukrzycowej" diety. Wczoraj do późnej nocy siedzieliśmy na nowym mieszkaniu i niestety (bo niezdrowo
) zamówiliśmy pizzę bo skończył mi się zapas kanapek. Zacznijmy od tego, że jadłam pizzę pierwszy raz odkąd w ciąży jestem
już zapomniałam jak smakuje
no ale zjadłam dwa i pół kawałka no i cukier 105. Potem też już nie rósł tylko spadał. A na śniadanie zamiast probody zjadłam wieloziarnisty, po którym zawsze miałam przekroczenia nawet do 160, a dziś tylko 76. Ja już nie wiem. Myślicie, że mogę w takim razie popróbować jakieś mniej wskazane produkty - kluski mączne albo jakieś pierogi, krokiety w panierce itp.?