reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Luca - u mnie to samo.. wysiłek nic nie daje.. albo takie mam wrażenie. Co do miodu to wczoraj wypiłam na noc tez miksture z mlekiem i dziś jest lepiej! A jeśli chodzi o brzuch to ja mam bóle od początku ciąży, a najgorzej od ok 18 tygodnia - od tamtego czasu 2 razy bylam z tym na IP i raz niezapowiedzianie u gina, zawsze mi mierzyli szyjkę i za każdym razem 3,5.. Wszystko sprawdzali i mowili ze taka fizjologia.. Nawet pod ktg z tym leżałam, i to nie żadne skurcze niby... Ehh to mi wczoraj po kąpieli ciepłej przeszło, już kilka razy tak było - pół dnia poboli jak na okres i później (często po kąpieli) przechodzi. Co kilka dni mam te bóle. :no::no:

Anula - spokojnie! Ty bierzesz insuline? Ja też tak miałam, że nagle zaczeło skakać i to z dnia na dzień i dostałam insulinę i tyle. Bez dramatu, nie wszystko zależy od nas i od diety, gdyby tak było żadna by insuliny nie brała :)

reklama
Póki co biore 11j na noc ale trzeba to bedzie zwiekszyć i dodać na dzien. Insuliny sie nie boje ale nienawidzę jak tracę kontrole nad czymś ....

Anula ja znam Twoja frustrację i nerwy, bo nic tak nie wkurza jak bezsilność. Ale skoro nic więcej same nie możemy zrobić trzeba jakos się pogodzić. Byle do końca. Damy radę.

Anula nic sie nie martw tez tak mialam. Dostaniesz pewno wieksza dawke insuliny i moze tez do posilku.

Ja dzi i o 3 w nocy i na czczo i po I sniadaniu 84, 82, 86 wiec super. Wstalam dzis normalnie wiec ewidentnie nie moge spac dluzej :-(
Na obiad beda żeberka z piekarnika, ziemniaki i kalafior. A jutro moze ugotuje botwinke tak za mna chodzi :-) A i wczoraj upieklam ciasto z truskawkami. Dzis bede probowac kawalek. Dam Wam znac jaki wyszedl cukier.

Pesq tylko uwazaj z tymi kapielami zwlaszcza cieplymi bo one moga powodowac porod. Lepiej sie poloz, wez magnez lub nospe. To moga byc skurcze te bole. Uwazaj kochana z gymi bolami.

Anula tez tak mialam nic sie nie denerwuj tak jak pisalam pewno insuline dostaniesz wieksza dawke. Nie polecam kartonowego pieczywa bo to sztuczne i niezdrowe strasznie.
Pieczywo chrupkie - czy jest dietetyczne i zdrowe? - Diety odchudzające - Odchudzanie - Wieszjak.pl
Obnażamy chleb chrupki - Dietetyka - Artykuły Vitalia

Z tych artkulow wynika ze to chrupkie pieczywo szybko podnosi poziom cukru we krwi!!!
Ja po 2 kawalkach ciasta (skusilam sie na 2 kawalek) po 1h 97 wiec rewelacja :-) ale koniec na ten tydzien slodkiego.

Ostatnia edycja:
Lucalew Zazdroszczę ;) na obiad zjadłam talerz fasolki szparagowej i kalafiora i kotleta z patelni grillowej .... Co prawda nie dopełniłam "w" ale najadłam sie mysle ze teraz cukry bedą ok ...

Po obiedzie 104 ;) za godzinę podwieczorek - jakaś sałatka warzywna plus poł kromki chleba. Póki co rezygnuje z owoców.

Ostatnia edycja:
U mnie jakieś szaleństwo, nie wiem o co chodzi od wczoraj, ale mogę jeść wszystko i nie przekracza 120... łącznie z sernikiem, a po talerzu zuru z ziemniakami 114... po sniadaniu ze zwykłym białym pieczywem 97. Brzuch mi się obniżył, może maly uwolnił trzustke?

Byłam w piątek u diabetologa I powiedziała, że wyniki są w miarę ok i nie będzie mnie męczyć inaulina, tylko mam dalej pilnować diety. Kolejna wizyta za 3 tygodnie i to juz będzie 36 tydzień, wiec w sumie przed porodem.

reklama
Luca wiem ze gorące kąpiele są nie wskazane staram się lać taka ciepla wode nie goraca.. Kurczę ale bylam z tym na ktg i nie wykazalo żadnych skurczy.. I czy możliwe żeby skurcze bolaly takim ciaglym bólem pól dnia albo caly ? Dzis juz spokój ale pewnie jutro albo pojutrze znów to samo. Martwi mnie to boje się ze to cos złego a juz trzech lekarzy w ciagu dwóch miesięcy odeslalo mnie z nospa i magnezem do domu.. Aj nie wiem :(

Do góry