reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Lunera
Nie ma norm ketonow :) Nie powinno byc ich wcale :) Ja w I ciazy mialam na czczo non stop 150 i moja dr w sumie az tak nic sobie z tego nie robila. Teraz mam na czczo 50. Ketony na czczo swiadcza o tym, ze w nocy organizm sie glodzi. Ja czasem o 3 jem kanapke...mozesz tak robic pod warunkiem, ze masz o 3 spoko cukier ;) Jak na 22 to moim zdaniem slaba kolacja. Powinnas zjesc jakies weglowodanowe pieczywo typu biala bulka, chleb ziarnisty itp...pozniej nie mierzysz a nawet jak masz przekroczenie to taki posilek musi Ci wystarczyc na noc by organizm sie nie glodzil wiec mozna przekroczyc ;) te pieczywo to najlepiej z serem lub maslanka ja dorzucam jeszcze pomidora :)

reklama
lucalew stres i nieprzespana noc na pewno mają wpływ na poziom cukrów. Oby dziś i w kolejnych dniach było już lepiej! Dobrze, że ból brzucha już dał Ci odetchnąć.

a ja znowu po obiedzie niewiele ponad 80... wypiłam więc po tej godzinie słodką owocową herbatę (dodatkowo posłodzoną...) i zjadłam dwie kostki czekolady gorzkiej (bo byłam najedzona po obiedzie, więc nic więcej bym nie zmieściła) i nic, cukier dalej spadał bo przy kolejnym pomiarze już tylko 73. Masakra jakaś.

Hehe Gosik no pewnie, że lepiej niższe niż wysokie ale chyba najbardziej odpowiadałyby mi takie w granicy 90-100 :D taki jak Ty miałaś po obiedzie byłby ok :)

Margo
no właśnie nie wiem kiedy dokładnie mogą się regulować ale też o tym myślałam, bo od kilku dni prawie po każdym posiłku tak nisko nie licząc wczorajszej wielkiej kolacji ;) może cukry dają mi znać, że mamy się spieszyć z przeprowadzką bo mała niedługo wychodzi z brzuszka :p

Dzieki Margo!!!
Najgorsze, ze ja normalnie w ogole nie jem pieczywa prawie wcale... A teraz widze nadrobie :-)

Natka, gorzka czekolada (pow 70%) to chyba nieduzy grzech :)
Czym slodzisz?

reklama
Do góry