reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

witajcie:) u mnie kolejny dzień bez zmian, rano 99... dzis znowu diabetolog i pewnie znowu podniesie insulinę...

IzaBK ja i w nocy wstaję co godzinę, strasznie to męczące tym bardziej że ból pachwin jaki mi towarzyszy od jakiegoś czasu powoduje że wstanie z łóżka graniczy z cudem..i jeszcze jedno...mój mąż oznajmił mi że chrapię.. hehe.. podobno w ciąży tak się kobietom zdarza:-D
http://myfxadvice.com

reklama
Dzisiaj rano 87:tak: Jakoś na razie trzymają się te cukry. Ale w nocy o 23.00 108 a o 3.00 90. Wydawałoby się, że dobrze po ostatnim posiłku ale ja mam normy w tych godzinach od 60-90. Czy któraś z was też musi mierzyć w nocy? I jakie macie normy?

Migotka witaj w gronie grzeszników:-D ja mam na sumieniu trzy ciasteczka kruche i pół paczki rodzynek na podwieczorek a cukier po godzinie 110. Ale i tak byłam na siebie zła.:wściekła/y:

Iza przez to bieganie do łazienki masz zapewnioną dodatkową porcję ruchu;-) więc cukry będziesz miała idealne:-)

Ilona i jak Twoje wyniki? Dołączysz do nas?;-)

Carioca ja też nie mogę obyć się bez kawki i pozwalam sobie na jedną dziennie przeważnie na drugie śniadanie z odrobiną mleka. Ostatnio kusiło żeby troszkę dosłodzić ale udało mi się opanować:-) Przed ciążą też piłam dużo kawy a i papierosek do tego się zdarzał. :zawstydzona/y: Teraz nie palę i chyba tak już zostanie.:tak:

staję do spowiedzi :zawstydzona/y: wczoraj postanowilam do drugiej kolacji zjeść jedno ciasteczko almond thin.. niestety, otworzyłam opakowanie jak R się kąpał, a jak wyszedł z łązienki, to z zaskoczeniem stwerdziłam, że nie ma już ani jednego ciasteczka :zawstydzona/y:to było 10 słodkich wymienników :szok::szok: cukier na noc 150 - no niby nie tak strasznie. Ale o 2 zaczęłam wymiotować, ledwo dobiegłąm do łązienki. Zmierzyłąm cukier, a tu 190:szok: Cała noc popsuta, dziś dalej kiepsko się czuję, cukier poranny 98... nadal czuję smak tych ciastek. Już ich nie lubię. I w ogóle kara jaką poniosłam jest okropna i niewspółmierna do winy :zawstydzona/y:
To były moje pierwsze wymioty w tej ciąży :sorry:
pulka - nadal twierdzisz, że mało grzeszymy? :eek:
hidi - ja chrapię od dawna. Nie wierzyłam, to mnie mąż nagrał. Jak odsłuchałąm, to zaczęłam go podziwiać, że może ze mną spać w jednym domu, nie tylko że w łóżku :confused2:

Iza współczuję Ci takiej pokuty miejmy nadzieje że poczujesz się lepiej :tak:
AgMich ja raz w tyg mierze cukier o 22 i o 3 w nocy ostatnie wyniki ti 22.00 -84 a 3.00 -91 i chyba poprzednie tyg w podobnych granicach
U mnie dzis z rana 79 a po śniadanku po raz pierwszy od dwóch tyg poniżej 120 :-D zastosowałam dwie nowości radę Izy z insuliną i zmieniłam chlebek w końcu jakieś efekty tyle że jest małe ale pierwszy raz sprawdzałam te całe ketony i wynik wyszedł coś między średnie a wysokie nie mogłam zdecydować i jak się teraz tego pozbyć macie jakieś sposoby??

migotka - dzięki za dobre słowo
:-D ładne wyniki!!
ile jesz posiłków dziennie?ile wymiennikó dziennie? o której ostatni posiłek ? co na niego jesz? ile wody pijesz?

Migotk_a ketony to moja zmora dochodze małymi krokami do tajemnicy sukcesu. Nie tylko jedzenie odpowiedniej ilosci WW ale tez i picie. Ketony tak dzialaja na moja psychikę, ze rano budze sie juz z nastawieniem ze zaraz zobacze NA PEWNO mocno różowy pasek (czyli ketony wysokie) a dzisiaj rano niespodzianka - ilosci sladowe.
Ostatni posilek jem b. późno, juz prawie zasypiam nad talerzem, i nie ma mowy po mierzeniu po godz. bo juz smacznie spię. Koszmar lekki. Mimo to zdarzaja mi sie rano ketony. Wiec podejrzewam ze woda woda woda jest potrzebna.

Dziewczyny jadam 6 posiłków dziennie co do wymienników niestety nie liczę bo nikt mi nic o tym nie wspomniał i nie mam pojęcia jak to się robi co do picia głównie do posiłków więć może za mało?? Na II kolację koło 22 to różnie wczoraj wypiłam tylko szklankę mleka a tak dorzucam czasem do tego jedna deskę pieczywa chrupkiego
Winoroślinka będę liczyła na porady;-)

Ostatnia edycja:
Migotk_a specem w dziedzinie wymienników jest Iza :-) ja mam wrazenie ze nadal nie do konca sobie z tym nie radze, mierze na oko bo czasem nie wiem ja to bez wagi zrobić. Ale jedno mogę powiedzieć - pić na potęgę!!!! Pić i latać do kibla ( w zwiazku z tym uwazam ze przy cukrzycy jest sie skazanym na siedzenie w domu - lub też planowanie wypadów tam gdzie są kible - ostatnio moj maz wymyslil wycieczke krajoznawczo-historyczną - trasa bardzo fajna zamki, ruiny etc., ale moje jedyne pytanie bylo: myslisz ze tam beda wszedzie kible? I wtedy powiedzial ze w takim razie musimy przelozyc nasza wycieczke na po porodzie :tak:)
I pilnować godzin posiłków - nie wiecej niż 3 h a jak wczesniej czujesz sie glodna to absolutnie jesc nie czekać!!!

reklama
Iza moje skromne przykładowe menu jest stronkę wcześniej to może rzucisz oczkiem :tak:

nie dość że jestem zakręcona, to jeszcze się zasłodziłam i już całkiem nie kontaktuję.. rzeczywiście pisałąś co jesz :tak: w ilościach wymienników nieźle jak na moje oko, o ile jeśli jesz pomidora to to jest 30 dkg pomidora, a jeśli ziemniaczki to 3 niewielkie co najmniej i jeśli bieluch to kubeczek...

winoroślinka - Ty próbowałąś jeść w nocy przekąskę? przepraszam, juz nie pamiętam :zawstydzona/y:

Do góry