reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Dzieki dziewczyny za kciuki wlasnie sie szykuje do wyjscia na usg.

Pesq wariatko nie stresuj sie tym wynikiem. Ja dzis o 6 90 a o 7:30 95 po sniadaniu 2 kanapki probody, maslo, salata, rzodkiewka, pomidor, szczypiorek i wedlina drobiowa 98. Milego dnia i pewno odezwe sie dopiero wieczorem papa

reklama
Hej,
ale stron napisałyście :) ja normalnie nie mogę się ogarnąć ze wszystkim. Dziś czeka mnie prasowanie ciuszków, a to dopiero pierwsza partia bo jeszcze kilka pralek mnie czeka. Boki mnie zaczynają boleć, nie wiem czy to biodra czy mała coś uciska ale czasem to aż chodzić nie mogę. Masakra jakaś. Na szczęście jak już to "rozchodzę" to jest lepiej, najgorzej jak dłużej jestem w jednej pozycji.

Pesq ja też przez pewien czas miałam tak, że mieszałam np. 1 kromka wieloziarnistego i 1 kromka probody. Teraz ostatnio mogę trochę więcej, np. wczoraj 2 kromki wieloziarnistego i 1 probody i cukier 104. A co do ketonów, to w sumie ja już nie wiem jak to jest. Mi np. diabetolog mówiła, że mam nie mierzyć.

Lunera mi jak omijałam czasem posiłek z jakiegoś powodu też potem wywalało dużo, więc myślę, że to może być właśnie kwestia tego, że duża przerwa między posiłkami była.

Lucalew ooo pierogi :) ja ostatnio mam ochotę na pierogi z truskawkami właśnie :) albo na takie kluski mączne :p
a właśnie mnie też zawsze zastanawiało jak to jest z tymi normami. W sensie czemu w ciąży i po ciąży są inne normy. W końcu wysoki poziom cukru szkodzi tak czy siak jak ma się tą cukrzycę... w sumie mogłam zapytać diabetolog ale jakoś nigdy wtedy o tym nie pomyślałam :)
czekamy na wieści po usg! i kciuki zaciskamy &&&

Gosik wow niezły cukier po tym chlebie :) dobrze, że tylko jednorazowo! U nas probody też nie jest codziennie, tylko w pon, śr i piątki.

Werci dobrze, że chociaż udało się na tak bliski termin przełożyć tą wizytę.
Mi też zawsze najgorzej było utrzymać cukry po śniadaniu, bardzo często przekraczałam i na śniadanie zawsze tylko probody mogłam, dopiero na kolację wchodziła opcja innego chleba albo mieszania z probody.

Margo mmm ciasteczka domowe :D jak mi brakuje wypieków...... ale teraz to żal mi piec jak nic nie mogę jeść prawie :( więc mąż na tym cierpi :p bo kiedyś to raz w tygodniu minimum albo ciastka, albo ciasto albo jakiś deser czy coś ;) choć ostatnio nie wytrzymałam i upiekłam muffinki z truskawkami i się na jedną skusiłam (ale dałam mało cukru) i zarówno po pół godziny, po godzinie i po dwóch cukier miałam niziutki :)

wiecie co, ja nie mam pomysłu czym dojadać jak cukry po jedzeniu niskie (np. dziś po śniadaniu - 82). Dajcie mi jakieś pomysły czym mam dojeść w takiej sytuacji bo ja już naprawdę nie wiem :)

Ostatnia edycja:
Mnie co do norm diabetolog powiedziała tylko tyle, że dziecko ma od nas o 20 więcej, więc jak my mamy 120, to dziecko 140 cukru. Może stąd te normy niższe.
Ja teraz wypiłam koktajl z jogurtu, banana, płatków owsianych i migdałowy, aż jestem ciekawa jak będzie po tym, bo zolnowu prze głupotę zamiast drugiego śniadania zjadłam dosłownie 5 paluszków i łyżeczkę serka Danone, mierze, a tam 135 :( ale to nie było chyba nawet po godzinie. Koniec z przegryzkami.

Werci
Ja nie moge nawet gryza banana. Ile go wsadzilas? Dziwny ten przepis skoro wdzedzie pisza, ze banany i winogrona nie sa dla nas??? Moze to jakies magiczne polaczenie?;) daj znac :)

118 po godzinie, a jeszcze zjadłam dwie małe grzanki i łyżkę zupy, bo akurat gotowałam, wiec jak dla mnie wynik super :)

reklama
Ojacie! Az bym moze zrobila sobie na ktorys posilek.. moze zamiast banana wrzuce truskwy... Napisz kochana caly przepis jak mozesz ile czego.

Do góry