reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Dzien dobry :)

Moje dziecko wylepia zeszyt naklejkami a ja gotuje jajka :)

U mnie na czczo 91 wiec nisko :D

Wczoraj po watrobce, burakach i kaszy gryczanej mialam 115 wiec luzki :) tylko nie mam pomidorow na sniadanie i to mnie wkurza a jeszcze obie jesesmy w pizamach :/

Sylwia
Norma do 90 wiec nie zmiejszaj ilosci bulki.

reklama
Sylwia hehehe pierwsza mysl no glupia no 84 o 3 w nocy bardzo dobry wynik :-p

Mam nadzieje ze sie nie obrazilas to taki zarcik

Ostatnia edycja:
Dzięki dziewczyny :) Czyli nie mam się co stresować ze pozwoliłam sobie na za dużo :)

Kurcze ja mam jeszcze 3 pralki prania do wyprasowania ale sama niestety tego nie zrobię bo strasznie brzuch mi się stawia.
w poniedziałek przyjeżdża siostra, trochę się pomeczy :)
Ja prawie spakowana mam torbę do szpitala i dla siebie i dla Małego. Tylko kosmetyczkę wrzucić w razie czego :) ale mam nadzieje dorwać do 15 czerwca chociaż.

Lucalew
No coś Ty :))

Ostatnia edycja:
Tak tak nie stresowac sie tylko jesc i jesc :-)

Sylwia ja co prawda mam termin za 2 miesiaće ale jak pisalam mam miec juz spakowana torbe wiec wczoraj robilam segregacje ciszkow tych mniejszych i bede je dzis lub jutro prala. Nie zdarzylam z zamowieniem art higenicznych dla siebie i maluszka wiec sie tym dzis zajme.

Sylwia moze nie prasuj tylko sie poloz jak brzuch Ci sie stawia.

Sylwia moim zdaniem ten cukier w nocy idealny.

Dzudzenka ja nie robiłam chłodniku także nie wiem jak cukry po :)

Ja też dziś, najdalej jutro chcę zamówić wszystkie art. higieniczne i pielęgnacyjne tylko muszę jeszcze przejrzeć koszyk w aptece internetowej bo dużo mi tego wyszło w sensie do zapłaty i muszę zweryfikować czy nie przesadziłam z czymś ;)
A wczoraj dotarło łóżeczko także może w weekend uda się i M. będzie przemeblowywał i skręcał. Jeszcze tylko materac zamówić, ale to też chciałabym już do końca tyg załatwić.

Margo to ja wczoraj miałam podobnie, że mi pomidora zabrakło rano hehe ;)

Margo ja dzisiaj też jajka gotowane - dzisiaj sobie pofolgowałam i miałam z majonezem i też bez pomidora - miałam tylko dwa małosolne ;) cukier 96 :)

Sylwia - siostra Ci poprasuje, mi mama pomogła z tym prasowaniem, bo mój kręgosłup się ostatnio zaczyna buntować i jakoś jak za dużo się wysilam to brzuch i tak jakby biodra zaczynają mnie boleć :/ Wczoraj mama pojechała, a ja jeszcze dostałam jedną paczkę ubranek dla małej... Ale to w weekend już ogarnę ;) torbę też mam spakowaną - tylko chyba jeszcze dokupię z jedną koszulę nocną....

Luca zamawiaj rzeczy - szybko na pewno do Ciebie dotrą, i wszystko będzie dobrze :)

Natka - mój Mąż też sam urządzał pokoik Malutkiej - malował i skręcał mebelki :) jeszcze tylko żyrandol, karnisz i firaneczki (ale to ma zrobić jak już będę w szpitalu) :) a i tak już jest cudnie :)

A i robię ten chłodnik - napiszę jak po, chociaż myślę, że będzie ok, bo ostatnio jakoś na więcej mogę sobie pozwolić :)

Lucalew
Nie ja nie będę prasować. Czekam na siostrę do poniedziałku :)

Natka
a co mieści się w Twoim koszyku dla Maluszka? Bo może masz coś o czym ja zapomnialam :)

Dziewczyny mam pytanie, może głupie ale ja jestem jeszcze z tych nie doświadczonych:)
Jakie są objawy porodu?? :))
Bo ja wiem tylko o skurczami :)))
A coś poza tym może jeszcze oznaczać ze to juz? :)

Ostatnia edycja:
Dzudzenka a pewnie, niech ci nasi mężowie też się angażują w przygotowania :)

Sylwia no ja w sumie wszystko, nawet najmniejsze drobiazgi chce w jedno zamówienie wrzucić żeby już na miejscu nie latać po aptekach :) także w koszyku mam wszystko-od wacików jałowych, patyczków higienicznych i takich drobiazgów przez typowo apteczne rzeczy: sól fizjologiczna, gaziki nasączone spirytusem, linomag na odparzenia no i kosmetyki dla maluszka-ale to nie dużo bo nie chcę za dużo od razu wprowadzać. Zwykły krem pielęgnacyjny, płyn do kąpieli, i krem profilaktycznie przeciw odparzeniom na pupę. Dodatkowo zamawiam od razu szczoteczkę do włosków, nożyczki do paznokci, pieluchy tetrowe i pampersów dwie małe paczki plus chusteczki nasączone i to w sumie chyba typowo dla małej wszystko. Potem dla siebie do szpitala też podkłady itd, no i laktator i termometr bezdotykowy. A Ty może masz coś więcej bo może ja o czymś zapomniałam? :)

Dziewczyny ja się wstrzymałam na razie z laktatorem - tak nam poradziła położna na zajęciach szkoły rodzenia, bo dopiero po porodzie okaże się jak wygląda akurat w naszym wypadku sytuacja z karmieniem, no i jeszcze mówiła, że wielkość tej nakładki do odciągania musi być dopasowana do wielkości naszej brodawki - a nie każdy laktator ma tą końcówkę wymienną (po porodzie w razie problemów z laktacją położne pomagają określic jaki rozmiar nakładki itp.).

Natka ja nic chyba ponad to co Ty napisałaś nie mam.

A ja chcę się Was podpytać o pobyt w szpitalu, na tej patologii ciąży. Jak to wygląda? Ile koszul zabrać na 2 tygodnie (nie lubię chodzić w koszulach i wolałabym jakieś t-shirty i spodenki - czy to by się sprawdziło ewentualnie? Co mi się jeszcze może tam przydać?

Sylwia ja też z tych niedoświadczonych, ale na szkole rodzenia jeszcze mówili o odczuwaniu mocniejszego nacisku na pęcherz, bo dzidzia już niżej schodzi, odejściu wód, wymiotach i biegunce, które mogą się pojawić - to zapamiętałam :-) ale też każda może inaczej to przechodzić ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Natka
Ja mam jeszcze wkładki laktacyjne, podkłady poporodowe 2 paczki, i takie podkłady na łóżko do szpitala dla siebie i dla Małego, mam butelkę spakowana dla dziecka bo nie wiem jak będzie w karmieniem, laktator,no i tak jak Ty te rzeczy. I już nawet nie pamiętam więcej :) musiałabym zajrzeć do torby ale to jak coś po obiedzie :)

Do góry