reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
Pesq wiórki na koniec się daje :) Insulinę musisz wymieszać, wypuścić w powietrze te "bąbelki powietrza" (trochę insuliny musi wylecieć) i dopiero nastawiasz swoje jednostki :) tak jak Ty mówisz dokładnie :) mam nadzieję, że zrozumiale napisałam :) Przy pierwszej aplikacji nowej fiolki to 2 j w powietrze idą :) Powodzenia

Gosik przepis ma gulasz od Lucalew jest na stronie 2660 ;) ale piszę z telefonu więc nie umiem skopiować :)

Pesq ło matko, to niezłą ilość masz tych posiłków! Oby pomogło na te ketony :)

Dzudzenka no wynik mi się naprawdę podobał, choć przyznać muszę że bałam się tego pomiaru :p

Werci dzięki :)

Gosik - jaki pasztet? Ojak mi sie chce pasztetu!!!!!!!!!!!!!!! Ciagle te sopockie i inne :crazy::crazy::crazy:

Niestety, u mnie owsianka na kolacje to byl zly pomysl - 127 cukier. Buuu no nic.

Pesq może trochę za późno na mleko :/ ja to zazwyczaj jem na podwieczorek i cukier wtedy mam koło 100 :) szkoda ,że Ci wyszło ponad normę :/

Gosik pije tak ok 3l zle dzisiaj mialam dzien spiocha wiec wiecej nie pilam bo spalam.

Pesq jesli masz insuline szybkodzialajaca to ja tylko jak zakladam nowa insuline do pena lub nowa igle to naciagam ten pen i puszczam 1 lub 2j w powietrze i powtarzam to az zobacze ze rzeczywiscie wystrzelia ta insulina i dopiero wtedy nastawiam jednostki dla siebie. Nocna trzeba wstrzasnac przed wstrzyknieciem. Ta szybkodzialajaca ja podaje sobie w brzuch bo najszybciej sie wchlania a ta nocna dlugodzialajaca w udo lub w posladek. Wiem ze mozna jeszcze w ramie tuz powyzej lokcia ale dla mnie nie wygodnie i nie robie tam wstrzykniec ale sama musisz wypróbować gdzie Ci pasuje.

Obudziłam się o 3 wiec skorzystałam z okazji i zmierzylam cukier i mam 84. Nie za wysoki? Bo chyba za dużo bułki zjadlam na ostatnią kolacje i mleko. To chyba dlatego...NNo cóż. Teraz będę wiedziała żeby mniej może? Idę spać.

reklama
Hej Kochane,

Sylwia ja dzisiaj też się przebudziłam przed 4 i cukier miałam 85 - do 90 norma jest w nocy (ale już kiedyś pisałam, że mi zdarzyło sie mieć też ponad 90 i diabetolog powiedziała żeby się tym nie martwić - w pomiarze nocnym chodzi o to, żeby sprawdzić czy nie występuje niedocukrzenie bardziej). Na czczo miałam 80.

Dziewczyny a robiłyście może chłodnik?? Jak później cukry? Bo mam mega ochotę :)

Do góry