reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Natka sprobuj moze z maki zytniej. Ja nie jadam nalesnikow moze raz w roku wiec nie wiem jak cukry po nich. Dziewczyny probowaly ale nie wiem czy te co juz urodzily i z tego co pamietam to roznie bylo u jednych ok u drugich nie zabardzo.

reklama
no właśnie tak pomyślałam czy by nie spróbować z mąką żytnią pełnoziarnistą bo mam akurat taką w domu. Oj, zaryzykuję chyba dzisiaj bo taki niedobór słodkiego mam że nie mogę sobie z tym poradzić :( może dojem kapustą kiszoną po żeby cukier obniżyć :D

werci a dobre w smaku te nasiona? Nigdy nie jadłam :)

U mnie po naleśnikami szło w gore mocno - Max mogłam dwa zjeść i to z maki razowej :( chyba czesto sa to indywidualne reakcje

Dzis na czczo 96 ;( jak bedzie tak 3 dni zwiększam insulinę do 8j. Po śniadaniu juz ok 109.

Na obiadek w planach młoda kapusta na ciepło z odrobina boczku do smaku ;) plus makaron ;)

Natka
ja robiłam gofry z mąki zytniej i jadłam z dżemem i było ok :) Musisz spróbować :)

A o tych nasionach chia tez słyszałam i widziałam je w sklepie ze zdrową żywnością. Ale nie zdecydowałam się je kupić. Bo właściwie nie miałam problemów bardzo z cukrami, zdarzały się wyskoki ale nieduże i bardzo rzadko, a poza tym nie miałam jakoś do tego przekonania :)

Po sałatce i nowym chlebie 106 :)
na 3 śniadanie jogurt i truskawki :)) ale po tym juz nie mierze:)

U mnie na czczo o 6 108 a o 9 uwwga uwaga 124 po sniadaniu 108 ale dzis pospalam szok, nie moglam sie obudzic.

Na obiad mam zupe kapuste z duza iloscia warzyw i mieso z żeberek. Ktos robil gulasz z przepisu mojego M. Wczoraj jadlam i znow mialam piekny cukier 100 mimo dokladki :-)

Dziewczyny zjadłam dwa duże naleśniki z truskawkami i było 112 także nieźle :) z tym, że zaraz po obiedzie zeszłam na dół do sklepu także nie wiem co by było gdybym normalnie w domu siedziała ;)

Lucalew
ja robiłam gulasz z tego Waszego przepisu :) zjadłam dość dużo bo też dokładkę wzięłam i do tego jeszcze kaszę jadłam i cukier też ładny miałam :)

Wow natka fajny wynik po naleśnikach :) spacer na pewno troszkę pomógł - ale jak ma się po czymś przekroczyć to i spacer nie pomoże ( ja kiedyś zjadłam pizzę z mąki razowej (bez sosu z mozarellą light - naprawdę mała ilość) i poszłam na szybki spacer z psem rodziców i tak cukier był do d.... :-D także pewnie dla Ciebie naleśniki są ok :)

Pesq jeśli nadal interesuje Cię ta owsianka, to kakao dodajesz jak mleko jest ciepłe - po prostu musi się rozpuścić ;-)

u mnie po takim obiedzie jak wczoraj miałam 111, to dzisiaj 90 - to dojadłam truskawami :)

Werci jeszcze siemie lniane obniża cukry :)

Natka - nasiona wyglądają jak mak, a smaku nie mają właściwie żadnego. Tylko jak nie są namoczone to chrupia między zębami ;)

reklama
Hej kochane,

co do nasion chia - slyszalam.. Ale mango - hmmmm.. ciekawe! Bo takie dojrzałe mango to najlepszy owoc na swiecie.. A wydaje sie taki slodki.. Moze sprobuje :)

Dzudzenka - do tej owsianki wrzucasz wiórki kokosowe na koniec? Mam mega ochotę na to.. Ciekawe jak bedzie smakowac, moze sie skuszę na kolację :p

A w ogole bylam dzis u dietetyczki nr 3. Od dzis jem 11 posilkow dziennie - 9 w dzien + 2 nocne. Dodatkowo dostalam insuline przed 2 sniadaniem (ktore u mnie jest tak naprawde 1 sniadaniem, bo 1 jest malutkie... nie umiem inaczej). Na razie 2 jednostki. Na ketony to te 2 nocne posilki - albo herbatniki z mlekiem, albo biala bulka z serem. Zobaczymy.

Dziewczyny - co do insuliny i obslugi pena - jutro pierwszy raz wsrzykuje sobie dawke i co prawda tlumaczyla mi dzis jak to zrobic, ale tak sie zamotalam ze czuje sie glupia.. Mowila o tym, ze przed wstrzyknieciem 'wypuscic powietrze' z igly, czyli jakby za kazdym razem wypuscic 1 jednostke a pozniej na nowo zaladowac tyle, ile mam dostac w skóre i wpuscic w skóre? Mam nadzieje ze nie zamotałam i ze o to chodzi.. Naprowadzcie mnie, jesli nie.

Do góry