reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Natka
Ale ja wlasnie nic nie robilam do poludnia tylko praktycznie przelezalam no i wstalam tylko zrobic obiad, ale nie dokonczylam :(
Na szczescie po nospie przeszlo.

Calineczka
Prosze Cie przestan tak myslec bo jak Ty psychicznie sie wykonczysz!Jak by cos bylo nie tak lekarz na pewno by Cie poinformowal. Nie szukaj sama choroby. A i stres tez duzo szkodzi Dzidzi i na cukry, takze wiesz. Na pewno jest wszystko w porzadku!!Co do insuliny to nie pomoge bo ja nie wiem jak to z tym jest. Ale moze trzeba czasu zeby organizm sie przyzwyczail.
Dasz rade!!

Ja dzisiaj obiad jadlam prawie ze lzami w oczach takie mialam jakby skurcze,a jeszcze jak w tym czasie maly sie ruszal to jeszcze gorszy bol. I tak zjadlam pol godz pozniej niz zwykle bo nie dalam rady, stres, nerwy. i cukier po obiedzie 115. Ale sie tym nie przejmuje, norma?Norma :)Mam nadzieje ze dotrwam do 15 czerwca, a pozniej moge juz swoje Malenstwo przywitac :)
Cos czuje ze jak mi zdejmie pessar to niedlugo bedzie trzeba czekac na porod.
Tylko nie wiem jeszcze czy cesarka czy porod naturalny.Na wizycie w poniedzialek powiedzial mi ze jestem bardzo szczupla, waze 57 kg przy 167 cm wzrostu i ze bedzie mierzyl mi jakos miednice czy sie nadaje do naturalnego.Nie wiem jak to wyglada i czy tak sie robi ale tak mi powiedzial :)No i czy dziecko nie zmieni ulozenia,bo na razie ulozony jest prawidlowo.

Wiecie co,pod koniec juz mi sie nie chce mierzyc tych cukrow coraz bardziej.Mierzylam 6 razy, teraz mierze 4.

reklama
Sylwia - Tobie pod koniec sie nie chce, a mi juz po 3 tygodniach :-p:-p:-p Ehh dziewczyny. W życiu nie wiedzialam, że w ciąży bede tak bardzo czekała na jej koniec.

Sylwia mi lekarz też mówił w pierwszej ciąży ze raczej urodze przez cc bo mam wąską miednice i że jak mały będzie miał powyżej 3kg to nie dam rady ale urodził się 3.5kg i poszło w miarę gładko [emoji14] więc ja już nie wiem jak to na prawdę jest.z tym :)

Sylwia
Mi tez mowili,ze 57kg i 167 to drobinka do rodzenia :D bo wiadomo,ze z 5 kg to Ci brzuch z dzieckiem wazy. Kazdemu mierza miednice przy porodzie. Ja rodzilam Julcie naturalnie przy takiej wadze i wzroscie. Julcia miala 52cm i 3220 :) i super,ze wyluzowalas i zaakceptowalas,ze 115 to ladna norma :p

Ostatnia edycja:
Pesq tą owsiankę to robię taką gęstą (sypię z opakowania - nie wymierzam) z 250 - 300 ml mleka 2% i dzisiaj dodałam 6 truskawek :) ale z kakao lepiej mi smakuje i wiórkami :) ja też mierzę już 4 razy dziennie :) i dojadam ciągle truskawki, bo się powstrzymać nie mogę ehhh :/

Ostatnia edycja:
He he Margus - pierwszy jasny pasek w karierze ;) Aż ten poranny ciemny mnie tak bardzo nie wkurzył :-D

Dzudzenka - a jak robisz z kakao i wiórkami to te kakao na początku czy kiedy? Ja słaba kucharka więc wypytuje :p Hmmm najchetniej bym teraz na druga kolacje cos takiego zjadla.. Ale chyba nie bardzo :/

reklama
Jimena
Ja nie wiem tez jak u mnie to bedzie :) za dwa tygodnie sie dowiem :)
Juz sie nie moge doczekac :)

Margo
To Ty widze ze tak jak ja masz z waga :) Tylko ze ja wazylam 58 ale chyba w szpitalu zgubilam gdzies kilogram :)

Mi tez lekarz orientacyjnie powiedzial ze moj Maly bedzie mial okolo 3500 3600.No zobaczymy jak to sie sprawdzi.
Kurcze pobolewa mnie cos z lewej strony tuz pod biustem pod zebrami tak jakby.Nie wiem czy to jakis ucisk ze strony Malego na zebra czy co.

Do góry