reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Pesq
Hmm a nie mierzyłas cukru przed tym drugim posiłkiem nad ranem? Może i faktycznie to przez to.Bo po takim zestawie na śniadanie nie powinno Ci podbić cukru. Jedz dużo warzyw, np pół pomidora, ogorka, sałatę.
Zjedz np o 20 jedna kanapkę nie wiem z serem zoltym szynka i warzywami albo makrele wedzona i jabłko do tego ale oczywiście takie 100-130 g. I np o 22.30 bułki białej i mleko.
Nie wiem, próbuje pomoc ale czy coś to pomoże to nie wiem. Ale może spróbuj.

Ja dzisiaj próbowałam zrobić obiad ze dostałam takich skurczów ze teraz leze i mnie podbrzusze boli i co jakiś czas skurcze. Doigralam się. Lekarz pozwolił mi nospe ale boję ze to może Małemu szkodzić :(

reklama
Hej :p A ja dzis zeby osłodzic sobie zycie zjadlam saltke z truskawek, borówek, arbuza, jogurtu naturalnego i platkow owsianych i cukier 122. To chyba nie najgorzej?
Dziewczyny co do La Millou to nie sa to drogie rzeczy tylko kur....BARDZO DROGIE!!!!!! Pogieło ich!Ja kupowalam poscile na chrzciny i chetnie bym taką tez dostala :p

Sylwia, Anula - bede dowalala wiecej warzyw.. nawet na sile.

Sylwia - no nie mierzyłam niestety, ale pewnie juz przed posilkiem był ze 100 skoro tak skoczył. No nic, jedziemy dalej.

Gosik - podoba mi sie ta Twoja salatka. Ja zjadlam na 3 sniadanie 3 łyżki kaszy jeczmiennej (Strasznie mi smakuje i jakos nie podbija!) + oczywiscie truskawki 150 gram (oh <3) i 2 łyzki jogrutu. Zostal mi 1 pasek a do apteki pojde dopiero po poludniu, wiec juz nie bede teraz mierzyla cukru.

W ogole planuje dzis taki obiad, co sadzicie:

150 ml zupy warzywnej zabielonej jogurtem + salatka z kurczakiem z oliwa z oliwek i masą warzyw + grzankami z chleba wieloziarnistego. Kurczaka bedzie tak ze 150 gram + warzywa + z dwie grzanki - ok 50 gram. Okej?

Pesq nie wiem jak te grzanki ale ja jem zawsze 2 szkl zupy co odpowiada 4 WW i do tego np makaron, ryz, lub warzywa z zupy.Tak wymyslam zdby bylo 6WW. Mysle ze jakbym zjadla Twoj obiad to byłoby oki, tylko nie wiem jak po grzankach, bo ja mam problem z chlebem ;/

Pesq - Mysle ze obiad ok choc te grzanki tez mnie by dobiły.

Mój dzisiejszy obiad - wielki schabowy bez paniery tylko doprawiony z grillowanej patelni, sałatka: awokado, pomidor, mozarella polane oliwa z oliwek i ziola prowansalskie. By dobić te ww i mój wilczy apetyt dojadlam ok 100 g truskawek z 30 g musli z orzechami i poł j naturalnego ... Czekam na cukier :)

Pesq
Musisz jesc tez dużo ryżu, makaronu, kasz.
Ja dzisiaj o 12 zjadlam cały talerz rosołu z dużą ilością makaronu, marchewka, pietruszka i miałam 79.Czyli na nic taki posiłek.
Na obiad będę miała kurczaka całe udko upieczone, ryż pół torebki i mizerie.
Chociaż tak się źle czuje ze nawet jesc mi się nie chce.
Wiecie że nawet usiąść nie mogę bo mnie skurcze takie łapią ze masakra. Leżę sobie ale i na leżąco od czasu do czasu mam.aj.

reklama
Zamiast tych grzanek zjem do obiadu z pół woreczka kaszy. Macie racje, tego chleba moze mniej a wiecej innych weglowodanow zlozonych.

Do góry