reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Gosik, Lucalew - wlasnie ja bede dowalała wiecej tych roznych bialkowo-tluszczowych rzeczy bo musze przestac chudnac. Co do ketonow to dzis zjadlam na 2 sniadanie porcje makaronu (30 gr suchego tak jak mialo byc) z 2 lyzkami jogurtu i 100 gram truskawek - cukier 128 ale ketonow pierwszy raz prawie nie bylo! Po obiedzie juz niestety byly..

W ogole zjadlam kolacje (2 kanapki ale z nowym jakims chlebem ziarnisty ale nie czysto - tamtego nie bylo) + kawalek gorzkiej czekolady, mierze cukier a tam - 189! Malo nie zeszłam.. Oczywiscie - nie umylam rąk po oliwce do ciala... Ahh... tak 120 wyszło po umyciu :p

Lucalew - pomysl kochana, że jeszcze pare tygodni i już nic maleństwu nie grozi. U mnie to jeszcze hoho.. Inaczej wyobrazalam sobie ciaze, a tu ciagly strach.

reklama
Laski
Ja mam 19 tydzien :D to co ja mam powiedziec :D niebawem mam usg w czerwcu i sie stresuje. Tym ze chudne sie nie martwie. Przerabialam to w I ciazy i wiem, ze dziecko ciagnie.

Pesq
Widac,ze z ketonami cos sie ruszylo :) moze nic nie jadlas miedzy snoadaniem i obiadem i przerwa byla za dluga? Ile po obiedzie mierzylas ketony?

Margo kiedy masz usg ? Ja sie denerwuje kazda wizyta a pomiedzy co dwa dni chcialabym leciec na SOR.. :p Ehhh :p
Co do sniadania - obiadu to jadlam dzis 3 sniadania wiec nie wiem o co chodzi, mierzylam godzine po. No nic i tak dzis po tym 2 sniadaniu pierwszy jasny pasek w zyciu - radosc mimo cukru :)

Lucalew ja jak byłam w 28 tyg to lekarz mi poiwedział ze najgorsze mam juz za sobą :) Wiec głowa do gory :) Ja mam jutro usg, trzymajcie kciuki!!!!!!
Pesq hmmmmmmmmmmmmmm nie wiem co Ci poradzic :( MNie tylko chleb ratował od ketonów :(

Ja na te ketony tez znalazlam sposob z chlebem i jablkami. Mysle,ze Ty Pesq tez znajdziesz a widac,ze jest lepiej :) No i ja ketony sprawdzam raczej 2h po jedzeniu, bo po 1h sa takie jak przed jedzeniem.

matko lucalew ale straszna historia :( co to się ostatnio dzieje...
co do strachu o dziecko to ja też cały czas go odczuwam. niestety :( także doskonale rozumiem. Takie historie dodatkowo to wszystko podkręcają, nachodzą człowieka czarne myśli i w ogóle... Ja jestem po trzech stratach, w tym jedna w teoretycznie bezpiecznym okresie bo w drugim trymestrze... także myślę, że strach będzie mi do samego końca już towarzyszył...

pesq ja też na razie tylko chudnę. No ale póki z dzieckiem jest ok to gin mówi, że nie mam się tym martwić.

gosik trzymamy kciuki za usg :)

Pesq
9 czerwca.

A ja Wam powiem,ze jak bylam w I ciazy to bylysmy we 4 kuzynki w ciazy i wszystkie uff uff urodzilysmy...no a teraz znow bylysmy we 4 w ciazy i wszystkie mialysmy termin wrzesien albo pazdziernik no i jedna z kuzynek poronila pod koniec 4msc..i az mi tak glupio przy niej...

Gosik, trzymam kciuki za USG!
Dziewczyny POMOCY!Przedwczoraj i wczoraj wzięłam pierwsze dawki insuliny w ilości 2 jednostek a przedwczoraj o 8 rano miałam cukier 111, a dziś o 5.30 104. Chyba nie działa na mnie ta insulina. Diabetolog powiedziała, abym zwiększała dawkę o 1 jednostkę co 3 dni, aż do uregulowania cukru na czczo. Jakaś masakra;-(
O której godzinie powinnam mierzyć cukier?Bo w sumie podobno on rośnie z rana, więc chyba lepiej o tej 5 niż o 8?Bo nic z tego nie rozumiem. Jak nie brałam insuliny to o tej 8 miałam 80-siąt kilka cukier, a przedwczoraj mi skoczył do 111?

reklama
Po śniadaniu, pół kromki chleba z indykiem i ketchupem-131:no:
Wczoraj miałam 125, zjadłam to samo:no:Może to ten indyk mi podnosi cukier choć wątpię;-(Jestem załamana:-(

Do góry