reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Gosik, Lucalew - wlasnie ja bede dowalała wiecej tych roznych bialkowo-tluszczowych rzeczy bo musze przestac chudnac. Co do ketonow to dzis zjadlam na 2 sniadanie porcje makaronu (30 gr suchego tak jak mialo byc) z 2 lyzkami jogurtu i 100 gram truskawek - cukier 128 ale ketonow pierwszy raz prawie nie bylo! Po obiedzie juz niestety byly..

W ogole zjadlam kolacje (2 kanapki ale z nowym jakims chlebem ziarnisty ale nie czysto - tamtego nie bylo) + kawalek gorzkiej czekolady, mierze cukier a tam - 189! Malo nie zeszłam.. Oczywiscie - nie umylam rąk po oliwce do ciala... Ahh... tak 120 wyszło po umyciu :p

Lucalew - pomysl kochana, że jeszcze pare tygodni i już nic maleństwu nie grozi. U mnie to jeszcze hoho.. Inaczej wyobrazalam sobie ciaze, a tu ciagly strach.

reklama
Laski
Ja mam 19 tydzien :D to co ja mam powiedziec :D niebawem mam usg w czerwcu i sie stresuje. Tym ze chudne sie nie martwie. Przerabialam to w I ciazy i wiem, ze dziecko ciagnie.

Pesq
Widac,ze z ketonami cos sie ruszylo :) moze nic nie jadlas miedzy snoadaniem i obiadem i przerwa byla za dluga? Ile po obiedzie mierzylas ketony?

Margo kiedy masz usg ? Ja sie denerwuje kazda wizyta a pomiedzy co dwa dni chcialabym leciec na SOR.. :p Ehhh :p
Co do sniadania - obiadu to jadlam dzis 3 sniadania wiec nie wiem o co chodzi, mierzylam godzine po. No nic i tak dzis po tym 2 sniadaniu pierwszy jasny pasek w zyciu - radosc mimo cukru :)

Lucalew ja jak byłam w 28 tyg to lekarz mi poiwedział ze najgorsze mam juz za sobą :) Wiec głowa do gory :) Ja mam jutro usg, trzymajcie kciuki!!!!!!
Pesq hmmmmmmmmmmmmmm nie wiem co Ci poradzic :( MNie tylko chleb ratował od ketonów :(

Ja na te ketony tez znalazlam sposob z chlebem i jablkami. Mysle,ze Ty Pesq tez znajdziesz a widac,ze jest lepiej :) No i ja ketony sprawdzam raczej 2h po jedzeniu, bo po 1h sa takie jak przed jedzeniem.

matko lucalew ale straszna historia :( co to się ostatnio dzieje...
co do strachu o dziecko to ja też cały czas go odczuwam. niestety :( także doskonale rozumiem. Takie historie dodatkowo to wszystko podkręcają, nachodzą człowieka czarne myśli i w ogóle... Ja jestem po trzech stratach, w tym jedna w teoretycznie bezpiecznym okresie bo w drugim trymestrze... także myślę, że strach będzie mi do samego końca już towarzyszył...

pesq ja też na razie tylko chudnę. No ale póki z dzieckiem jest ok to gin mówi, że nie mam się tym martwić.

gosik trzymamy kciuki za usg :)

Pesq
9 czerwca.

A ja Wam powiem,ze jak bylam w I ciazy to bylysmy we 4 kuzynki w ciazy i wszystkie uff uff urodzilysmy...no a teraz znow bylysmy we 4 w ciazy i wszystkie mialysmy termin wrzesien albo pazdziernik no i jedna z kuzynek poronila pod koniec 4msc..i az mi tak glupio przy niej...

Gosik, trzymam kciuki za USG!
Dziewczyny POMOCY!Przedwczoraj i wczoraj wzięłam pierwsze dawki insuliny w ilości 2 jednostek a przedwczoraj o 8 rano miałam cukier 111, a dziś o 5.30 104. Chyba nie działa na mnie ta insulina. Diabetolog powiedziała, abym zwiększała dawkę o 1 jednostkę co 3 dni, aż do uregulowania cukru na czczo. Jakaś masakra;-(
O której godzinie powinnam mierzyć cukier?Bo w sumie podobno on rośnie z rana, więc chyba lepiej o tej 5 niż o 8?Bo nic z tego nie rozumiem. Jak nie brałam insuliny to o tej 8 miałam 80-siąt kilka cukier, a przedwczoraj mi skoczył do 111?

reklama
Po śniadaniu, pół kromki chleba z indykiem i ketchupem-131:no:
Wczoraj miałam 125, zjadłam to samo:no:Może to ten indyk mi podnosi cukier choć wątpię;-(Jestem załamana:-(

Do góry