reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Zjadlam o 17 kluski lane z mlekiem. A na kolacje o 19 zupę botwinkę z 3 ziemniaczkami. Teraz cukier 115. Ciekawe jak jutro rano będzie na czczo. Ehh Leoś wyjść nie chce :(

reklama
grr naszedł mnie jakiś piekielny głód, zjadlam 3 kanapki z wedlina i pomidorem, najadlam sie mocno ale cukier 124 :/ już wiem, że 3 kanapki na raz to nie dla mnie :p

Pesq
Moja dr bylaby szczesliwa,ze masz 124 po 3 kanapkach! I pewnie by tak zalecila bys jadla. No mi wlasnie po 1 kanapce wywalilo 120, ale w sumie ten chleb mam teraz bardzo duzy i 1 kromka to prawie odpowiednik 2. Ciekawe jak Twoje ketony sie beda sprawowac po 3 kromkach :) zjedz jeszcze jedna kolacje przed snem!

Dziewczyny, a Wy ważycie ten chleb?Ja ważyłam na początku i jak zmieniałam chleb na inny i te ziarniste są cięższe :/ Teraz rano i w ciągu dnia nie ważę, ale na kolację to nie mogę zjeść więcej niż 50 g chleba, bo niestety wtedy zdarza się, że przekraczam. Pesq to pewnie tą swoją norme chleba na kolację przekroczyłaś, ale to spadnie Ci na pewno do tej ostatniej kanapki :) Trzymajcie się i dobranoc. Dobrych cukrów życzę :)

Dzudzenka
Ja zawsze mam krojony na krajalnicy takie same kawalki. Ten z ziarnami pewnie ciezki, ale moja dr bedzie zadowolona jak bede miala na kolacje nawt do 130, oby rano bylo jak najmniej ketonow.

Ide jesc druga kolacje i spac :)

Hmm no wlasnie po tym chlebie niezle cukry dlatego pozwolilam sobie na 3 kanapki, mialy chyba z 80-90 gram sam chleb :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: taka mialam ochote temu tyle zjadlam.. no nic, przed chwila przegryzlam jeszcze jedna mala bo spadl do 100 cukier a znowu poczulam sie glodna.. dzis bym jadla i jadla. Zobaczymy jutro ketony

reklama
Haha Marguś gratulacje :) Ja śladowych jescze nie doświadczyłam... Dziś średnie, ale to i tak sukces! chyba chleb ten ziarnisty z serem na noc dziala troche :)

Do góry