reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Zjadlam o 17 kluski lane z mlekiem. A na kolacje o 19 zupę botwinkę z 3 ziemniaczkami. Teraz cukier 115. Ciekawe jak jutro rano będzie na czczo. Ehh Leoś wyjść nie chce :(

reklama
grr naszedł mnie jakiś piekielny głód, zjadlam 3 kanapki z wedlina i pomidorem, najadlam sie mocno ale cukier 124 :/ już wiem, że 3 kanapki na raz to nie dla mnie :p

Pesq
Moja dr bylaby szczesliwa,ze masz 124 po 3 kanapkach! I pewnie by tak zalecila bys jadla. No mi wlasnie po 1 kanapce wywalilo 120, ale w sumie ten chleb mam teraz bardzo duzy i 1 kromka to prawie odpowiednik 2. Ciekawe jak Twoje ketony sie beda sprawowac po 3 kromkach :) zjedz jeszcze jedna kolacje przed snem!

Dziewczyny, a Wy ważycie ten chleb?Ja ważyłam na początku i jak zmieniałam chleb na inny i te ziarniste są cięższe :/ Teraz rano i w ciągu dnia nie ważę, ale na kolację to nie mogę zjeść więcej niż 50 g chleba, bo niestety wtedy zdarza się, że przekraczam. Pesq to pewnie tą swoją norme chleba na kolację przekroczyłaś, ale to spadnie Ci na pewno do tej ostatniej kanapki :) Trzymajcie się i dobranoc. Dobrych cukrów życzę :)

Dzudzenka
Ja zawsze mam krojony na krajalnicy takie same kawalki. Ten z ziarnami pewnie ciezki, ale moja dr bedzie zadowolona jak bede miala na kolacje nawt do 130, oby rano bylo jak najmniej ketonow.

Ide jesc druga kolacje i spac :)

Hmm no wlasnie po tym chlebie niezle cukry dlatego pozwolilam sobie na 3 kanapki, mialy chyba z 80-90 gram sam chleb :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: taka mialam ochote temu tyle zjadlam.. no nic, przed chwila przegryzlam jeszcze jedna mala bo spadl do 100 cukier a znowu poczulam sie glodna.. dzis bym jadla i jadla. Zobaczymy jutro ketony

reklama
Haha Marguś gratulacje :) Ja śladowych jescze nie doświadczyłam... Dziś średnie, ale to i tak sukces! chyba chleb ten ziarnisty z serem na noc dziala troche :)

Do góry