reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Margo - tez mam od wczoraj czystoziarnisty.. Umnie 20 zl taki kawal ze do jutra moze starczy, ale na drugim koncu miasta... W nocy (o 1 dopiero sie kladlam) zjadlam dwie kanapki z fetą (wieem nie bardzo ale tak sie chcialo :/) i rano jakoś ketony zamiast czarnych różowe... pierwszy raz 3 stopien :p ucieszylam sie jak dziecko! Ale cukier 90 :/ ... No coz.. A jutro jakies swieto czy co? Przepraszam, ja jestem ignorantka w tych sprawach...

Sylwia super ze wychodzisz!!!!!!! :) :) I dobrze Ci, ze tak ketony spadaja.. ja jem tez co 2 h, tez wlaczylam wiecej owocow, mleka, ale .... :no::no:

reklama
Sylwia
Ja jem nawet co godz.jak cukry mam w normie. Jem podobnie jak Ty owoce, do kazdego posilku dorzucam weglowodany. Do obiadu ziemniaki najczesciej albo kasze (choc po kaszach mam ketony). Dzis od rana juz mam chleb wiec ketonow mam sladowe ilosci :)

Pesq
No to krok wprzod :) Zobaczysz jak bedzie dalej. Cukier 90 to jeszcze norma :) Ja dzis standardowo 92 i sie ciesze ;) Jutro Zielone Swiątki ;)

Dzis po jednej kanapce na sniadanie mialam 130??? Ale chyba za wczesnie zmierzylam, bo po 45min, bo szlam na ten biobazar. Kupilam ekologiczne truskawki za 12 zl..to chyba spoko cena?

Hejka, a z tą czekoladą to mam wyrzuty przez tą dietetyczkę z poradni (bo powiedziała, że co z tego, że cukry dobre jak tam jest cukier w składzie :/ ale miałam się nie przejmować jej gadaniem bo ona naprawdę jest trochę nawiedzona :D). Margo u mnie dziś truskawki kupowałam po 7,50 ale krajowe, nie wiem czy ekologiczne (dobre były :)). Ale po 12 to też spoko cena :) ostatnio były po 18 :)

Dzudzenka - to moze lepiej sie nie przejmuj.. Tak jak ta moja pierwsza u ktorej bylam.. Pytam czy moge jesc np. truskawki albo kiwi jesli mi nie podniesie cukru a ona : one moga uczulac... Pytam o parowki: tego to nawet zdrowy nie powinien jesc.. To juz o czekolade nawet nie pytalam :p. Ale jem, nie podnosi mi cukru a to jedyny slodycz jaki mozemy, kurcze no bo oszaleć by szło!

To widze,ze ta moja jakas naprawde normalna jest :D kaze trzymac diete, przestrzegac norm, ale nie panikuje jak zjem jedna kostke gorzkiej czekolady dziennie...poza tym taka gorzka to tez zdrowa mi sie zdaje :) ...no nie mowie o calej tabliczce ;)

no właśnie, bo ja chodzę do takiej poradni dla ciężarnych z cukrzycą (najpierw się idzie do pielęgniarki - mierzy tam ciśnienie i waży, później do diabetologa (tam przyjmują różni lekarze i się zmieniają, ale jak cukry są ok to nie mówią nic na czekoladę gorzką, no i jest jeszcze ta dietetyczka nieszczęsna - i ostatnio mnie wysłała do niej diabetolog, bo waga nie wzrastała i chciała żeby ona mi sprawdziła jadłospis dokładnie - nie miała się do czego przyczepić to się przyczepiła do własnej roboty dżemu bez cukru i gorzkiej czekolady ;)

Dzudzenka - moja dietetyczka to samo.. 'a wedlinka to wieprzowa ten plasterek? lepiej z kurczaka' ... no tak tylko kurczaka non stop.. Grrr.. Serio czasem czepiaja sie aby cos powiedziec.

reklama
Do góry