reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Co do gołąbków ja jem 2 i jest ok. Jak chce jeszcze 1 to jem po godzinie. Rozkładam sobie w czasie i wielkość posiłku.

Dzisiaj upiekłam Ciasto jogurtowe. Zjadlam kawałeczek a nawet 2 :p zgrzeszyłam... Chce juz urodzić...

reklama
ja też na tej końcówce jakoś man mniejszą motywację do tej diety - ostatnio też sobie pozwoliłam na szarlotkę, a gorzką czekoladę to codziennie teraz jem :/ Diuśka już niedługo :)

Ja tez jem gorzka czekolade 80% i to szczerze mowiac dosc czesto.. po kostce do 2-3 posilkow ale ona mi nic nie podnosi cukru - takie mam wrazenie.. To mozliwe? :) :)

ehhh z tymi ketonami to przesrane. Ja jak je mialam to musiałam tyle chleba jesc, ze juz mnie gardło bolało od tego twardego z biedronki ;/ Do kazdego jedzenia chleb ;/ No i potem insulina, ale chleb tez musialam wcinac ;/
Ja dzis po pierogach 111.

Moja dr pozwolila mi taka bez wyrzutow wiec jem :)

Ech...ja dzis caly dzien ciemne ketony...no moze nie czarne, ale ciemniejsze. Maz mi kupil wieczorem chleb ten czystoziarnisty za...24zl!!!!! Ale duzy kawal, bo do pon.musi starczyc-pamietajcie,ze w niedziele sklepy zamkniete wiec trzeba doliczyc jeden dzien i kupic bezpieczny chleb zeby starczylo :p A jutro rano ruszam na biobazar, bo mi sie ekomarchewek zachcialo to kupie tez cos dla Julci i sobie obowiazkowo jablka :)

Ech....widzac co i u mnie sie dzieje boje sie o poranne cukry :( wiec dam znac rano! Pa!

Ostatnia edycja:
reklama
Hej
Ja tez w szpitalu przez pierwszy dzień praktycznie nic nie jadłam i ketony miałam wysokie. Ale jak zaczęłam jesc swoim rytmem i to co chciałam to dzień i nie ma. Jeden dzień wystarczył żeby się pojawiły i jeden żeby zniknęły. Ja jem dziewczyny chleb pełnoziarnisty zytni. i on jakoś dobrze na mnie wpływa, aaa i jem co 2h. Moze to tez ma jakiś wpływ na to ze nie mam ketonów. Jem tez owoce, dwa trzy razy dziennie nawet.
Jabłka, kiwi, grejpfruta, borowki, jagody.
Często też jem kasze na mleku:) zamiennik płatków kukurydzianych u mnie :)
No nie wiem jak to jest u Was.Może mało kalorycznie jecie?
No nie wiem.

Ja dzisiaj na czczo 77.
Jutro do domu.
Jupii :))

Do góry