reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Dziekuje Dzudzenka - jutro ide na łowy tego chleba. A i chyba tesciowa poprosze zeby upiekla...

Ewczis - a moze zjedz cos po czym mialas zawsze super cukier i sprawdz czy tez podrosnie, bo moze akurat ten zestaw jakos Ci zaczal szkodzic

Gosik a ktory chleb z biedronki jesz? Mozesz znalezc fote i wrzucic ? Albo nazwe chociaz...

U mnie jakos z cukrami caly czas ok... Wiem, ze z rosnieciem ciazy to sie moze zmienic, ale puki co nic nie przekraczam - dobijam do ok 110-120 ale diabetolog powiedziala zeby nie przeginac i nie ograniczac sie na 90 tak jak robilam na poczatku, najadam sie full tylko te pie$3lone ketony! Ehh zawsze cos.. :crazy::crazy:

Ostatnia edycja:
reklama
Ja kupuje ten 2e2qq0z.png

Załączniki

• 2e2qq0z.png
    2e2qq0z.png
    308,7 KB · Wyświetleń: 678
Ewczis ja tez nie moge zytniego ani graham zwlaszcza na sniadanie. Z biedronki jest dla mnie super, probody a dzis probuje orkiszowego nazywa sie chleb jakies swietej :-) zobaczymy. Aaa i 138 to nie tragedia krzywdy nie zrobilas.

Dokladnie to ten ch,eb z biedronki o ktorym Wam pisalam i jest jeszcze z formy bez zadnej folii, opakowania ze slonecznikiem ale nie wiem czy we wszystkich biedronkach jest dostepny. Oni go chyba pieka na miejscu bo czesto mozna go kupic jeszcze cieplutki.

Do chleba zytniego czesto dodaja ziemniaki albo cos co podnosi cukier trzeba pytac o sklad.

Ja nie moge zadnego chleba, ktory ma make.

Pesq
Ten czystoziarnisty bez maki najlepiej :)

U mnie podobnie jak u Ewczis...cos cukry zaczynaja skakac, moze jeszcze nie az tak, ale widze,ze cos sie dzieje. Teraz zjadlam borowki z jogurtem plus morele, zobacze co bedzie.

Dzis na drugie mam lososia,ziemniaki i fasolke szparagowa :)

No i po owocach mi wywalilo 124 a cukry po takim zestawie mialam zazwyczaj w okolicach 90-100. No ale nic...moja dr pewnie bedzie bardziej zadowolona ze 124 niz z 90.

Aaaa no i od rana mam ketony :/ nie mam tego chleba czystoziarnistego, ale tak czy owak nie powinnam ich miec przy ciaglym zarciu :/

Ja też czasami jem ten chleb ze słonecznikiem co jest luzem w biedronce, taki bochenek ciemny :) niby wg składu idealny nie jest, ale cukru mi jakoś nie podnosi ponad normę więc czasem jem jak w piekarni nic nie ma :) No a dzisiaj zjadłam cały talerz pierogów z mięsem!!! i cukier 119 :D a w dodatku wcześniej jeszcze zjadłam rosół z makaronem razowym :p No ale z tego co zauważyłam to mi biała maka ogólnie nie podnosi cukru, czy to chleb, pierogi czy naleśniki, nawet diabetolog mi mówiła, że jak mam dobry cukier po białym chlebie to mogę jeść, ale nie jestem do tego jakoś przekonana... zresztą poza ciążą i tak nigdy nie jem białego :p
Pesq, ehh współczuję z tymi ketonami :/

ja Wam współczuje z tymi ketonami.... ja też mogę jeść chleby z mąką (najlepiej jak cały z mąki pełnoziarnistej żytniej i z dużą ilością ziaren - taki też najbardziej mi smakuje, ale jem też czasami taki żytni (70 - żytniej, 30 pszennej pełnoziarnistej i też jest ok). Tego z biedry nie jadłam, bo zawsze robię zapasy na weekend, ale dobrze wiedzieć, że on nie podbija cukru.
Jimena zazdraszczam, że możesz jeść naleśniki - ja dzisiaj mężowi przygotowałam, ale obiecałam sobie, że nie tknę (kiedyś po 1 małym naleśniczku z mąki żytniej Melvit z samymi truskawkami - 140!!!). Pierogi jadłam (z mąki pszennej) kilka razy - na święta to jednorazowo 2-3 szt. i jakaś ryba, a tak ostatnio to 6 szt. z kapustą i grzybami i cukier ok :) A z mięskiem też bym zjadła - może po weekendzie zrobię. A jutro łosoś, ziemniaki i pewnie surówka z młodej kapusty z marchewką (bo jakoś ostatnio mega mi smakuje :)). Dzisiaj po 2 gołąbkach, 2 kromkach chleba pełnoziarnistego i mizerii cukier 99 :)

reklama
No niestety z tymi ketonami.. Ja w poniedzialek przypuszczam że dostane na nie insulinę, ale to dobrze. Wole cokolwiek niż martwic sie nimi.

Wlasnie apropo gołąbkow.. Moja babcia takie fajne robi, z chudego mięsa ale niestety białego ryżu.. Jutro mi je ma dać chociazby dla męża , ale spróbuje jednego moze akurat.

Do góry