reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Natka
Dzięki za informacje :)ale melisa nie powinna wpływać na cukier prawa?
Pesq
ja tego chleba zjadlam 50g. Do jajecznicy. I ja też na początku mierzyłam po kilka razy.Ale później przestałam bo i paski szły mi jak woda i palce bolały :)

Ja właśnie zjadlam serek wiejski z chlebem i ogórkiem malosolnym. Powiem Wam że bardzo dobre takie ogórki :)
Kurde teraz to jak coś jem to się boje o cukier. Przez kilka dni. Wcześniej jadłam i nie myślałam i było zawsze OK :) Nie wiem czy mi to przejdzie.

reklama
Sylwia wydaje mi się, że jakoś bardzo nie powinna wpływać. Ja sobie na stronie accu chceck znalazłam taki pdf o zasadach komponowania posiłków w cukrzycy ciążowej i były tam przykładowe jadłospisy i w jednym do kolacji był właśnie napar z melisy także myślę, że możemy go stosować bez obawy o cukier.

Dziewczyny próbowałyście może budyń bez cukru? Można czy nie bardzo?

Ostatnia edycja:
Sylwia z tego co wiem to mozna pic melise i nie wazne czy rano czy wieczorem. Kolezanka w sspitalu pila caly dzien meliske i jeszcze relanium brala. Aaa i jak budzisz sie o tej 6 i nie mozesz zasnac to juz nie czekaj do 8 bk to bez sensu. Jedz o tej 6 wtedy sniadanie a drugie sniadanie albo podziel na jeszcze 3 sniadanie albo poprostu jedz dodatkowy posilek tymbardziej zd pisalas ze masz przytyc to nawet lepiej jak bedzie dodatkowy posilek. Ja jak obudze sie wczesniej wlasnie i juz nie moge zasnac lu b musze wstac wczesniej to nie czekam tyle czasu do sniadania.

Werci wspolczuje mnie przeziebienie jeszcze trzyma, glownie katar ale czuje ze zaczynaja sie zatoki buuu
Aaa i mnie graham wlasnie nie sluzy i nie wazne czy 1 kawalek czy 2 kawalki :-(

Z ta bulka czy tym osttanim posilkiem moxna zjesc plaster zoltego sera lub np makrela czyms tlustym generalnie. Tluszcz spowalnia wchlanianie glukozy a nam chodzi o to zeby pomalu i na cala noc starczylo energii.
Pesg sprobuj raz czy 2 razy zjesc na noc ten plaster zoltego sera i zobaczysz jak rano i z cukrem i z ketonami. Niestety trzeba wszystkiego na sobie probowac bo u kazdego inaczej dziala.

Pesq heheh ale kombinujesz usmialam sie ale rozumiem. Ja tez dlugo siedze ale to ze wzgledu glownie ze o ok 24 biore insuline wiec zdarza sie ze zasne i o 2 ale rano wstaje mierze co trzeba, biore leki i insuline i jem normalnie sniadanie i klade sie 1h mierze cukier i potem w zaleznosci czy jeszcze chce mi sie spac czy nie to nastawia sobie budzik na kolejne max 2h zeby zjesc 2 sniadanie.
Takze nie nie mozna zjesc cos malego i polozyc sie na 2h i wtedy dopiero niby 1 sniadanie tzn mozesz tak robic jak chcesz ale nie jest to wlasciwe.

Kurcze, zjadlam na drugie sniadanie big milka i mala kanapeczke i mialam 130 cukier :( ... Wczesniej jadlam samego big milka i bylo ok, same kanapki tez ok, najwyrazniej te połączenie mi nie służy.. Sylwia ja już tez sie boje cokolwiek jesc :(

Natka
ja budyniu nie próbowałam, ale któraś z dziewczyn jadla, chyba Aga :) i pisała ze było okey. Ale bez rewelacji w smaku. Bo chyba nie robiła go z całej torebki.

Lucalew
Dzięki, dzisiaj spróbuję ta melise. Moze wtedy będę mogła spać. Bo ja jem tak co 2h. Śniadanie o 8, śniadanie II o 10 i śniadanie III o 12, o 14 obiad,16 podwieczorek, o 18 kolacje, o 20 II kolacje i o 22.30 posiłek nocny.
A i tak nie przytylam. Moze taka moja natura.
Pesq
Jak zjadlas loda i ta kanapkę to trzeba było może wyjść na spacer. Ja jak zjadlam loda i pół drozdzowki. Poszłam na spacer i miałam coś trochę ponad 100. I po 2 h spadał tez bo sprawdzałam.
Nie martw się.

Ja dzisiaj na obiad mam golabki.
Tez się boje jesc, zawsze jadłam dwa. Niby juz 3 razy jadłam i było ok. Ale zobaczymy. bo przez moje nerwy ostatnio różnie to bywa :)

Nie bylam na spacerze ale wysprzatalam caly dom przez te godzine, tak sie zmeczylam ze pot leciał. Nie wiem :( . Jakieś kiepskie momenty mnie łapią psychicznie.

Pesq za duzo cukru prostego widocznie jeden big milk to za duzo. Jak masz ochote na loda to moze pol tego big milka albo sorbet.
A wynikiem sie teraz nie stresuj.

Sylwia rozumiem ale Tobie nie zaszkodzi jeszcze jeden posilek jak budzis sie o tej 6. Ja jem i nie czekam :-)
Przestan panikowac bo jak nie hemoglobina to bedziesz teraz sie stresowac nad kazdym posilkiem. Jadlas golabki i bylo ok to czemu teraz ma byc nie ok??? Nie przesadzaj prosze Cie bo szkodzisz tym stesem dziecku. Proponuje zebys obejrzala jakas komedie proponuje jak nie ogladalas film Babcia gandzia :-)

Lucalew
Jak ja bym chciała być taka optymistka jak Ty :) zazdroszczę Ci tego. W sumie to chyba zajmę się zakupami dla Maluszka.
Bo niedługo 35 tydzień a nie mogę się zdecydować który wozek i łóżeczko chce :) Wczoraj właśnie oglądałam wózki firmy tako. Powiem Wam że są super :) ja się zastanawiam nad tako max one exclusive i drugi tako timber city jasny brąz. I nadal nie zdecydowana jestem :)
a łóżeczko mi się spodobalo firmy feretti romance etoile białe. Ale mam też inne. I ciężko mi wybrać :)

Aha, Lucalew
To prawa ze jak kluje się cały czas w te same palce i jak już są takie zrosty na nich i czarne kropki to nie powinno się z tych palców mierzyc przez jakiś czas? Bo ja mam dwa palce strasznie poklute bo mierze tylko z nich i juz mnie bolą strasznie i nie wiem czy to nie ma tez wpływu na wynik.

reklama
Do góry