Hej Dziewczyny, jestem nowa na tym forum. Cukrzycę ciążową zdiagnozowano u mnie w 9 tygodniu ciąży, teraz jestem w 34. Lancety uniwersalne 250 szt. za ok. 28 zł można zamówić na stronie apteki dbam o zdrowie - nazywają się digitest i pasują do nakłuwacza od optium xido linka nie mogę na razie wkleić bo to mój pierwszy post wcześniej czytałam sobie o Waszych zmaganiach z cukrzycą ciążową, teraz postanowiłam podzielić się z Wami tym jak ja sobie z nią radzę . Receptę na paski powinni wypisać albo lekarz rodzinny lub w ambulatorium (w razie jakiegoś wolnego dnia jakby zabrakło Wam pasków lub np. insuliny). Ja przyjmuję insulinę na noc ze względu na to, że od początku nie mogłam opanować cukrów na czczo. W dzień jest ok i raczej nie zdarza mi się przekraczać 120 po posiłkach. Mam też wrażenie, że w I i II trymestrze walka z cukrami była cięższa, teraz mogę jeść nawet ziemniaki, po których wcześniej wywalało mi po 130 :/ Dzisiaj cukry fajne rano na czczo 85, po śniadaniu 89 - jajecznica na maśle ze szczypiorem, chleb żytni zbożowy z lokalnej piekarni - 2 kromki, pomidor dojadłam 2 kostki gorzkiej czekolady niestety ja nie mogę jeść parówek żadnych - próbowałam cielęce, z szynki, drobiowe te dla dzieci z dużą zawartością mięsa ale jestem wtedy albo na granicy albo przekraczam, więc diabetolog powiedziała że parówki nie są dla mnie
Natka moja koleżanka ma wózek bebetto silvia - gondolka rzeczywiście duża, ładnie się prezentuje i do tej pory jest zadowolona (jest na etapie gondoli, więc nie wiem jak jest w tym wózku ze spacerówką).
Dziewczyny jak dodać suwaczek, w którym tygodniu jestem?
Pozdrawiam:-)
Natka moja koleżanka ma wózek bebetto silvia - gondolka rzeczywiście duża, ładnie się prezentuje i do tej pory jest zadowolona (jest na etapie gondoli, więc nie wiem jak jest w tym wózku ze spacerówką).
Dziewczyny jak dodać suwaczek, w którym tygodniu jestem?
Pozdrawiam:-)