reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Sylwia dobrze ze wszystko oki ;)

Ilonka ja też wynik po 2h zly i to dopiero przy drugim bad na glukoze

Dziewczyny podziwiam te co mają małe dziecko i następne już w drodze, ja z drugim chce trochę odczekać raz ze właśnie boję się zębie dawalabym rady a dwa ze chce trochę odzyc po pierwszym , znaleźć pracę żeby mieć macierzyński w razie co a nie tak jak teraz

reklama
Dzien dobry :)

U mnie na czczo z wyciskanego palca 90 a z nie cisnietego 89 wiec wpisalam wynik 89 :p no ale jak widze kolejny raz to ten wyciskany wynik nie jest zafalszowany.

Wzielam eurhyrox i czekam jak na szpilkach zeby tylko cos zjesc.

Ilonkaa
Czesc :) Jaki masz wynik po 2h?

Sylwia Gosik
Fajnie,ze z dziecmi ok i jestescie spokojniejsze.

Gosik
Ja mam ciagle po 92 na czczo wiec luuuz.

Aga
Mnie sie zdaje,ze sa plusy i minusy :) Jest czasem ciezko, ale mam nadzieje,ze to przetrwam :D Gdyby nie moj fajny maz, w ktorym mam duzo wsparcia to pewnie bym sie bala miec jedno po drugim.

Sylwia super że wszystko dobrze :) my wizytujemy w piątek i mam nadzieję, że Mała jest nadal Małą hehe ;)

Ilonkaa a jaki masz ten wynik? Ja też po godz w normie a po dwóch wysoko.

U mnie dziś 70 na czczo :):)

Dzięki jeszcze raz dziewczyny :) no od lekarza wychodzę zawsze spokojniejsza :)
Natka
Powodzenia na wizycie i na pewno z Mala jest wszystko dobrze! Musi być :)
Natka o której mierzysz na czczo?

Sylwia dzięki:) no tej myśli się trzymam że musi być dobrze:)
na czczo mierzę tak koło 8:) czasem koło 8:30 się zdarzy ale nie później :)

A jeszcze co do wyciskania krwi to u mnie to musi mieć znaczenie bo dzisiaj nakłuwałam się 9 razy i w końcu się udało i zmaltretowana kropla wyszła ;) bo tak to naqet uciskanie nie pomogło żeby w ogóle nawet maleńka kropelka się pojawiła :/ śniadanie zjadłam takie jak zwykle a wynik 133, także wyciśnięcie kropli musi wpływać na to.

Dziewczyny a igły do nakłuwaczy są refundowane?

Ostatnia edycja:
Natka
a jakiej firmy masz glukometr? Bo ja do tego optium xido neo kupiłam 200 igieł na internecie za 60 zl. Jak chcesz to podam Ci stronę to zobaczysz czy są do Twojego.
Bo igły nie są refundowane.tak mi się wydaje.
http://diabetyk24.pl/index.php#s/query/lancety/

Mi wczoraj lekarz powiedział ze nie może mi wypisać recepty na paski bo na cukrzycę ciążowa nie można. Bo to nie choroba jak cukrzyca i to mija po ciąży. A w warszawie normalnie dostawałam recepte.
jutro idę do rodzinnego i on mi bez problemu wypisz. Bo do diabetologa mam dopiero 18 mają.

Ostatnia edycja:
Aga moim zdaniem nie ma to znaczenia zależy od dziecka i charakteru moja ma ponad 4lata a wczoraj dala nam tak popalić ze aż ryczalam :-/ jest strasznie zazdrosna tłumaczenie nic nie daje nie chce się słuchać robi na złość eh...latwo nie bedzie moze z czasem się polepszy.

Dziewczyny wyciskanie krwi nie ma znaczenia ja też tak robiłam w szpitalu po za tym też mi wyciskaly i nic nie mówiły o fałszowaniu wyniku krew to krew a to ze są drobne różnice powód musi być inny

Kurde ostatnio mam taką ochotę na mleko. Mogłabym cały czas pić albo jesc z czymś. Właśnie zrobiłam kasze jeczmienna na mleku, dodałam cynamonu, i trochę jagód. Tylko nie wiem ile mogę zjeść tego :)
na drugie śniadanie zjadlam kanapkę z kielbaska z kurczaka, pomidorem i ogórkiem i jabłko i kawę z mlekiem. I miałam 90. Zobaczę ile mi wyjdzie po kaszy.Najwyżej odpuszczę sobie mleko jak coś.

Po kaszy na mleku 92 :)) uff. A zjadlam pół miseczki to taka dobra była.

Ostatnia edycja:
Sylwia dziękuję za linka, mam ten sam glukometr co Ty. Co prawda mam jeszcze kilka tych igieł co były w zestawie ale już na zapas się orientuję bo kupić będę musiała tak czy siak bo do porodu na pewno mi nie starczy.
Co do recepty to co za głupota! Mi nawet diabetolog powiedziała, że paski bez problemu wypisze mi i rodzinny i ginekolog. Mam nadzieję, że u rodzinnego nie będziesz miała problemu.

Cornellka a mi podkreślała pielęgniarka żeby właśnie nie wyciskać. Dziwne to wszystko, no ale jak będę u diabetolog za 2 tyg to zapytam. W sumie to u mnie to dziś naprawdę dziwne bo codziennie jem ten sam chleb, z tą samą szynką itd więc nie mam pojęcia skąd nagle by miało taką różnicę wywalić. Zwykle po takim śniadaniu mam do 100, a zazwyczaj coś koło 95 :) no, chyba że dziś dodatkowo stres zadziałał bo już się stresowałam że zaraz mi się glukometr wyłaczy i pasek zużyje a palce bolą hehe :p pokęcone to wszystko :)

Sylwia super że tak ładnie po kaszy, wynik w normie a zachcianka spełniona :D

a dziewczyny powiedzcie mi proszę tak z innej beczki. Miałam już wybrany wózek, w sumie czekałam tylko żeby zamówić jak najpóźniej żeby gwarancja nie leciała. No ale akurat koleżanki koleżanka ma sklep dziecięcy i zaproponowała rabat więc chciałam zamowić tam i ona mi powiedziała, że ten wózek to ma maleńką spacerówkę, krótkie oparcie i generalnie często klienci nie są zadowoleni. Gondola super ale spacerówka lipa. Doradziła mi, żeby zastanowić się nad bebetto holland lub silvia (bo zależy nam na dużej gondoli). Czy może któraś z Was miała styczność z którymś z nich? Warto czy nie warto?

Ostatnia edycja:
reklama
Natka
Moim zdaniem duza gondola to podstawa. Moje dziecko mialo 7-8msc.jak wyszlo z gondoli i przesiadlo sie na spacerowke. Dopiero w wieku 1,5roku zainwestowalismy w spacerowke 'parasolke' ale uwazam,ze dziecko spokojnie po ukonczeniu roczku moze w takiej 'parasolce' jezdzic wiec grunt aby do roku Wam starczyla. Poza tym za granica jest tak,ze dzieci jezdza w tych 'parasolkach' od urodzenia i to w PL tylko jest taki trend na gondole. Ale zadnego z tych wozkow nie znam co podalas. My mielismy Jedo i uwazam,ze byl spoko loko :)

Do góry