reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Pewnie wszystkie wracają do siebie po majowce :)
U mnie był kryzys cukrowy przez ostatnie dni, bułkę grahamke która mogłam jeść nawet całą muszę niestety odstawić bo zaczęło mi wywalac ponad 120 po połowie nawet, na szczęście 140 nie przekroczyłam :) po chlebie jest dobrze i po innych daniach więc bez stresu :) na czczo też ok. Eh jeszcze trzy miesiące a tyle samo diety już za mną :(

Ja mam swoje dwa sprawdzone palce z których leci dobrze i nie bolą i kluje cały czas tylko te właśnie, a z innych musiałabym wyciskac :/

Sylwia powodzenia na wizycie :)

reklama
Gosik
Widzialam na suwaku,ze Ty masz malucha w domu :D jak dajesz rade ze wszystkim? Im dalej w las tym bardziej jestem przerazona :D chociaz ja wlasciwie sama jestem bez pomocy poza mezem, ktory jal tylko moze to na szczescie jest ogromnym oparciem i prawie zawsze wstaje w nocy malej ;)

Margo no łatwo nie jest :p tym bardziej ze Michas wlasnie zaczyna chodzic!! Caly czas musze za nim biegac :p A ze brzuch mam juz spory to ciezko :p No ale przynajmniej cukier spalę hehe

Jimena dobrze, że chociaż po innych posiłkach jest ok. Może to jakieś przejściowe i za jakiś czas spowrotem będzie po grahamce ok?

Gosik super, że wszystko ok po prenatalnych :)
i skoro mały zaczyna chodzić to faktycznie łatwiej będzie Ci cukier spalić hehe ;)

Juz po wizycie. Mały wazy 2300.Lekarz mówił ze wszystko w porządku :)i cukrzyca nie ma wplywu na dziecko.całe szczęście. Mam teraz wizytę 25 kwietnia i dostane skierowanie na czerwiec do szpitala i juz niedługo :)
tylko najgorsze ze dzisiaj cukry pewnie mi szaleją bo nie jadłam o tych godzinach co trzeba. Aj. Wracam do domu, zmęczona. Mam leżeć i odpoczywać.
No to tyle :)

ja bylam w ostatnim tygodniu na tescie, glukoze dostalam w diagnostyce, badanie wykonywalam na czczo, 75g obciazenia glukoza, po 1h pobranie krwi i nastepne po 2h.
wyniki mialam ok, dopiero po 2h mialam za wysokie :angry:, moj gin stwierdzil ze to nie jest zle ale lepiej chuchac na zimnie i dzis dostalam skierowanie do poradni ciezarnych z cukrzyca i caly koferek z glukometrem do samodzielniej kontroli i ksiazeczke z dieta. 19.05. ide na konsultacje z lekarzem, do tej pory musze sama kontrolowac moje wyniki.

Ostatnia edycja:
reklama
Sylwia gratuluję wizyty i dobrych wiadomości :-)

Jimena no ja tez nie moge jesc graham a czasem bym chciala zmienic no nic jakos to przezyje.

Gosik te 92 to nic jz dzis na czczo 100 ald mysld ze to moze od przeziebienia bo cos od 2 dni i gardlo i katar i glowa ahhh
Gratuluje dobrych wiesci po badaniach prenatalnych :-) Aaa i u nas bedzie synek i tez bedzie mial na imie Michas :-)

Do góry