reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
Wlasnie zmierzylam cukier przed obiadem no i 128??? Mysle, no super to sie najem na obiad i od czego nagle 128??? Godzine temu zjadlam kostkw gorzkiej czekolady no i juz sobie wmowilam,ze to przez czoko :D no i siadlam i mi sie przypomnialo,ze obieralam jablka 15min. temu i rak nie umylam :D wiec umylam rece, zmierzylam i jest 90 :) ufffff...

Marta
Witamy.

Dziewczyny zastanawia mnie właśnie i zapytam o to lekarza ale dopiero w poniedziałek ja na obciążeniu miałam na czczo 77 po 1 h 138 a po 2 h 156. Myślę czemu po 2 h mam wyższy niż po 1 h. Na logikę to po 2 powinien mi spadać a nie rosnąć. O co tu chodzi? Miała któraś z Was tak?
Mogło mieć wpływ na to to że jak wypiłam ta glukoze to zobaczyłam na dnie ze ten proszek nie rozpuscil się dobrze bo zostało trochę na dnie kubeczka i ja to zamieszalam kubeczkiem i ten lukier wypiłam. Moze to być przez to?

57 to miałam po 2 śniadaniu ,ale też się zdziwiłam zjadłam serek wiejski na słodko i po 1h taki niski wynik teraz mam okres testowania na co mogę sobie pozwolić trzymam za Was kciuki ,przed każdym pomiarem mam lekkiego stresa,ale oswajam się z tym kłuciem 6 razy dziennie wszystko dla kochanego Oliwierka :):-D

Margo hehe dobrze, że sobie przypomniałaś o tych jabłkach ;)
Ja dziś na obiad talerz barszczu czerwonego czystego, a na drugie kasza gryczana, roladki z fileta z kurczaka i kapustę kiszoną z jabłkiem i marchewką. I w końcu jestem najedzona:)

Sylwia ja miałam identycznie, po godzinie niższy niż po dwóch i to zdecydowanie niższy, bo po godzinie niecałe 110 a po dwóch ponad 150. W sumie też mnie to zdziwiło ale nie spytałam nawet diabetolog czemu tak jest bo na to nie wpadłam. Sprawdziłam tylko na forach w necie że często tak bywa, nawet jak się mieści wszystko w granicach normy i w sumie na wizycie nawet zapomniałam, że mnie to zastanawiało:)
a w sumie jak tak teraz mysle to ja miałam tak samo z tym proszkiem, że został na dnie to wymieszałam i dopiłam z resztką tej wody. ale czy ja wiem, czy to ma wpływ? Ja piłam to przy pielęgniarce i nie mówiła że coś robię źle.

Ostatnia edycja:
Margo25 gratulacje!:-D wiem jak to cieszy jak taki dobry wynik ukazuje się,ja zjadłam loda z biedronki ..truskawkowy w białej czeko:-D i po 1h miałam 99 ,ale starczy już tych słodkości ten lód tydzień czasu za mną "chodził" :-D

Marta
Moja dr zaleca big milki, bo niektorym nie podnosza cukru ;) wiec smacznego! Ja w I ciazy jadlam latem codziennie jednego loda ;)

Ja zjadlam na obiad kotlety z kurczaka plus 3 ziemniaki plus ogorki kiszone...i wynik 96 :)

Margo to i u Ciebie dziś ładny wynik:);i dobrze!

Co do lodów to ja jadłam w niedzielę, z owocami (byliśmy u znajomych i nie pytając zrobili) i 92 miałam także też nieźle, jest nadzieja na lato hehe ;)

reklama
Zrobilyscie mi smaka i nadzieje na tego lidlowo-biedrowego loda :D ja na razie sie racze ze slodyczy tylko gorzka czekolada.

Natka
Po obiedzie mialam moze i ladny wynik, ale po kolacji obstawiam ze 130 ;)

Do góry