reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
Ewczis
Z tego co wiem cukier w moczu pojawia sie wtedy gdy przekracza sie czesto 180. Ty w 22 tyg.wiedzialas juz o cukrzycy? To super,ze teraz nie masz. To znaczy,ze na pewno cos sie bardziej uregulowalo.

Dziewczyny. A jak jest z badaniem sikow...wtedy musze odpuscic nocny posilek? Lucalew, weteranko??? Pomocy! :D

Margo
nie wiem jak powinno być z tymi badaniami ale ja ostatnio robiłam i morfologie i mocz i normalnie zjadlam o 22.30 kanapkę. W sumie nie zastanawiałam się nad tym przed badaniem :) ale wyniki wszystkie w porządku wiec chyba nie miało to na mnie wpływu.

Ja po drożdżowce. Az boje się mierzyć :) mam nadzieje ze nie przesadzilam. A ochota na słodkie przeszła :)

Czemu tylko dwa razy masz mierzyc? To ją jak mierzyłam 4 razy to mówiła ze u nich czyli w lublinie mierzy się jeszcze po 2 sniadaniu i po podwieczorku.
ale mówiła ze mogę zostać przy swoich bo i tak cukry dobre mam. Ale ja od tamtej pory mierze i tak jak chciała czyli 6 razy.

Po drożdżowe 103 :))) A była taaaka pyszna. Na cieście francuskim połowa z dżemem truskawkowym a połowa z budyniem. Ale pierwszy i ostatni raz :) juz niedługo mi zostało.

Ostatnia edycja:
Lucalew, a jakie miałaś cukry przed insuliną?
Skoro jak mówisz, zdarza Ci się mieć na czczo po 105 i diabetolog jest zadowolona, to już nie wiem o co chodzi z tymi normami.

Witam wszystkich :) ja również mam dietę,wczoraj byłam u diabetologa dostałam glukometr i teraz po każdym posiłku kontroluje cukier ,a więc tak cukier na czczo:64, po śniadaniu chlebek"razowy",ale tylko chyba z nazwy 1 kromka plus sałata plus ogórek ,1szt.pieczywo wasa cukier:112,po 2,5h zjadłam serek wiejski ananasowy jak to nazywam ze słodką "kieszonką" cukier:57 jestem po obiedzie 1 większy ziemniak ,mały kawałek piersi smażony na mniejszej ilości tłuszczu i mizeria cukier :104. To mój pierwszy dzień z pomiarami.W sumie 2 tyg.temu robiłam test z glukoza 75g, i na czczo miałam 98 po 1h 164 po 2h 147 zobaczymy jak będzie dalej narazie sprawdzam na co mogę sobie pozwolić jaki chleb ,makaron ,i ziemniaki oczywiście .Pozdrawiam

reklama
Dziewczyny pierwszy raz naprawdę się najadłam na obiad (bo do tej pory zawsze pozostawał mały niedosyt bo małe porcje...) i tylko 97! Od razu mi się humor poprawił:)

Margo moim zdaniem do badania moczu nie musisz odpuszczać nocnego posiłku, tylko postaraj się nie siusiać już w nocy:) ale niech się jeszcze specjalistki wypowiedzą bo ja pewności nie mam:)

Ewczis tylko 2 razy masz mierzyć? Zazwyczaj zauważyłam, że zalecają 4 lub 6. Ale przynajmniej palcy nie będziesz miała takich obolałych:)

Marta jak na pierwszy dzień diety to ładne te cukry masz. Z tym, że nie wiem czy po drugim śniadaniu nie za nisko. Moja diabetolog mówi, że po posiłku powinno być min. 70.

Do góry