reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Aylin Sylwia
Niektorzy lekarze zalecaja by cukier przed kolejnym posilkiem byl 90...a moja doktorka mowi,ze 1h po ma byc w normie i nie mialam zalecenia,ze mam jesc jak mam 90. Jak jestem glodna to mam jesc. Ostatnio na wizycie jej powiedzialam,ze mierze czesciej niz 4x dziennie (na czczo i po glownych), bo mam mdlosci i dlatego jem czesciej i dla niej to ok.

reklama
Sylwia ja jem teraz tak co 2 godz, bo jakieś ssanie mi się włączyło przy końcówce chyba i ciągle jestem głodna - czuję się jak na początku tej diety, kiedy też cały czas z głodem walczyłam:p Tak jak Aylin napisała najważniejsze, żeby cukier był w miarę na stałym poziomie, ani za wysoki, ani za niski...

Sylwia
Wlasnie zjadlam 1/3 kajzerki i zapilam mlekiem. Na sama mysl boje sie o cukry za 1h, ale juz nie mierze tylko ide spac. Zobaczymy co bedzie rano na paskach keto i gluko...ech...

Dobrej nocy!

Hej dziewczyny
Tak margo to ja z Hiszpani

Dzis zjadłam truskawki z jogurtem naturalnym i słodziłam stevią a cukier po godz 102 :)
A dużo tego było :)

Przedwczoraj zjadłam 3 naleśniki masakra była , wyszło mi 158 :(

Dobrej nocy

Margo
ją identycznie wczoraj zrobiłam jak Ty.
Obudziłam się o 22.30 i zjadlam 1/3 kajzerki i wypiłam mleko zimne którego nienawidzę. Wstałam 6.30 i zrobiłam test na ketony-nie było. Glukoze mierzyłam jednym i drugim aparatem z ciekawości to na optium miałam 70 a na contour 74.

Lekarz kazał mi przytyc. Tylko jak to zrobić niby mam.bede jesc co te 2 h zobaczymy jak będą cukry i ta moja waga wyglądać.

A jak u Ciebie?

Ostatnia edycja:
Kurde zmierzylam cukier przed 8 jak wróciłam z badań, byłam samochodem wiec praktycznie nie chodziłam wcale i miałam cukier 66. Ale nie było mi słabo czy niedobrze. Zjadlam śniadanie. 2 kromki chleba z maslem jedna kanapka z sałata i szynka, druga z sałata i parowka i do tego cały pomidor ze szczypiorkiem.

Diabetolog mówiła ze cukier na czczo to 80 powinno być. Ze wtedy jest dobrze. Poniżej 80 to nie bardzo.

Ja właśnie jestem po pobraniu krwi na tą hemoglobine i tarczyce, zjadłam tabletkę więc nie mogę zjeść jeszcze nic, ciekawe jak się doczołgam do domu [emoji14] jakbym się nie odzywala tzn że nie żyje [emoji14]

Dzien bobry...

U mnie znow granica na czczo 90.

Sylwia
Czyli praktycznie zadna roznica na tych glukometrach. No u mnie ketony jal byly tak sa....po bulce i mleku. Juz nie wiem czym je wypedzac. A jem sporo i weglowodanow tez..nie chce sie tez na sile juz przejadac.

Jimena
Zyjesz???

reklama
Margo
a może spróbuj jeszcze około 3 coś zjeść. Albo o 22.30 czy tam o której jesz ta kolacje zjedz pół białej bułki z masłem i serem żółtym. A np o 3 pół jogurtu naturalnego. A te ketony masz też w ciągu dnia czy na czczo tylko?

Do góry