reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
Dziewczyny jak mam jesc co dwie godziny praktycznie to nie będzie tak ze ciągle będę miała wysoki cukier? Bo kiedy to nadazy spać jak za chwile znowu się je? Czy któraś z Was tak je?

Ja jem co chwila. Jak mam nisko (tzn.np.100) po 1h od posilku to cos bezpiecznego podjadam, np.orzechy albo kostke czekolady.

Dzis na obiad sie super najadlam. Duuuuzo kapusty gotowanej z parowka plus kilka ziemniakow. Fajnie,ze mi sie z tymi ziemniakami uregulowalo, bo moge troszke ich podjesc i cukry ladne :)

Ostatnia edycja:
No ale przed rozpoczęciem drugiego posiłku nie powinno być więcej niż 90. A jak czasami się tak nie da?

Margo
co do ketonów to mi diabetolog powiedziała ze ta kolacja co jem o 20 i o 22 powinnam się najadac bo to są posiłki dla dziecka.ze ono z tego czerpie w nocy. I jeśli jest za mało to pojawiają się ketony.
Żeby zjeść 1/3 kajzerki i wypić pół szklanki mleka 2%.Oczywiście na ta kolacje juz ostatnia.

Sylwia
Ale ja sie wlasnie bardzo najadam i dorzucam weglowodany. W tym problem. Ja czasem jem jak mam powyzej 90, ale wiadomo,ze albo cukier nie rosnie albo malo rosnie, bo np.garsc orzechow traktuje jako drobna przekaske a nie jako posilek.

reklama
Do góry