reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Chyba już wiem czemu mi tak cukier spadł wczoraj po 2 kolacji. Zjadlam marchewkę i kiwi a jedno i drugie to weglowodany proste. Wiec szybko rosną i szybko spadają. Czyli po godz mogłam mieć nawet nie chce myśleć ile a po dwóch mi spadło na 64. Tak sobie pomyślałam. Mam nadzieje ze nie zrobilam krzywdy dziecku przez to :(Ale zaraz jadę do diabetologa i zapytam o to.

Ja dzisiaj na czczo 70 o godz 7.
Na śniadanie 2 kromki chleba, masło, parowki, ogórek, pomidor, herbata :)

Margo
a Ty nadal masz taką dużą ilość ketonów czy tylko śladowe ilości?

reklama
Katagorka
Znam ten cudny stan :D jesz, jesz a wynik dziwnie niski :)

Ewel
Witaj. Ciesze sie w sumie, ze Ty tez poczatkujaca ;) bedzie nam razniej :) Jakis bardzo wyskich tych cukrow nie masz...nie wiem czy moja doktorka by sie takimi cukrami az tak przejela...chociaz jakbym miala za czesto to pewnie tak.

Ja mialam mierzyc o 7 i ani razu nie uslyszalam budzika :/ wkurza mnie to :/ Musze powiedziec mezowi,zeby mnie z lozka zwalal.

Sylwia
Mam w sumie mniej tych ketonow w ciagiu dnia, ale zawsze sa. A na czczo dosc ciemny, ale bez szalu. Ech...bede walczyc.

Moja doktorka mowi ze moge miec potem problem z cukrami a jak nie chce insuliny mam dzialac juz teraz;-) u mnie glownie na czczo problem jest po posilkach jest dobry chyba ze zjem cos slodkiego bardzooo to mam nawet 160;-)) ale jak nie jem slodyczy to po 1h mam cukier 93 lub 105 zalezy co jem;}

Dzis na czczo 92...wczoraj zjadlam spora kolacje, bo wynik po 1h mialam 124, ale ketonow za to rano dzis prawie nie mialam..lekarka mi mowila,ze na noc lepiej o tyle przekroczyc niz miec ketony. No i za to rano ponad norme :/

Gosik
Ja jem czesciej jak tylko mam ok cukry, ale rzeczywisc np.podwieczorek zdarza mi sie jesc na wilczym glodzie??? To duzy blad....nie pomyslalam o tym...

reklama
Do góry