reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Chyba już wiem czemu mi tak cukier spadł wczoraj po 2 kolacji. Zjadlam marchewkę i kiwi a jedno i drugie to weglowodany proste. Wiec szybko rosną i szybko spadają. Czyli po godz mogłam mieć nawet nie chce myśleć ile a po dwóch mi spadło na 64. Tak sobie pomyślałam. Mam nadzieje ze nie zrobilam krzywdy dziecku przez to :(Ale zaraz jadę do diabetologa i zapytam o to.

Ja dzisiaj na czczo 70 o godz 7.
Na śniadanie 2 kromki chleba, masło, parowki, ogórek, pomidor, herbata :)

Margo
a Ty nadal masz taką dużą ilość ketonów czy tylko śladowe ilości?

reklama
Katagorka
Znam ten cudny stan :D jesz, jesz a wynik dziwnie niski :)

Ewel
Witaj. Ciesze sie w sumie, ze Ty tez poczatkujaca ;) bedzie nam razniej :) Jakis bardzo wyskich tych cukrow nie masz...nie wiem czy moja doktorka by sie takimi cukrami az tak przejela...chociaz jakbym miala za czesto to pewnie tak.

Ja mialam mierzyc o 7 i ani razu nie uslyszalam budzika :/ wkurza mnie to :/ Musze powiedziec mezowi,zeby mnie z lozka zwalal.

Sylwia
Mam w sumie mniej tych ketonow w ciagiu dnia, ale zawsze sa. A na czczo dosc ciemny, ale bez szalu. Ech...bede walczyc.

Moja doktorka mowi ze moge miec potem problem z cukrami a jak nie chce insuliny mam dzialac juz teraz;-) u mnie glownie na czczo problem jest po posilkach jest dobry chyba ze zjem cos slodkiego bardzooo to mam nawet 160;-)) ale jak nie jem slodyczy to po 1h mam cukier 93 lub 105 zalezy co jem;}

Dzis na czczo 92...wczoraj zjadlam spora kolacje, bo wynik po 1h mialam 124, ale ketonow za to rano dzis prawie nie mialam..lekarka mi mowila,ze na noc lepiej o tyle przekroczyc niz miec ketony. No i za to rano ponad norme :/

Gosik
Ja jem czesciej jak tylko mam ok cukry, ale rzeczywisc np.podwieczorek zdarza mi sie jesc na wilczym glodzie??? To duzy blad....nie pomyslalam o tym...

reklama
Do góry