reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Margo zależy co i ile zjesz jak jedna kostkę czekolady to ona zbyt dużo cukru nie podniesie no i też szybko odapnie ale jak juz cala tabliczkę to cukier bedzie wysoki i długo się utrzyma

reklama
Margo
nie chodzi mi o to ze podnoszą mi cukier ale np. próbowałam na drugie śniadanie zjeść jogurta z płatkami i jakiś owoc np. To pozniej 3 h było mi ciężko wytrzymać do obiadu. A jak zjem pol serka wiejskiego i chleb 2 szt i owoc to wtedy daje rade :)Albo jak rano zjem dwie kanapki z szynka i warzywami to tez później mi się jeść chce. I sama sobie jakoś kombinuje.
ale jutro mam wizytę to może będzie dobrze.i się w końcu dowiem czegoś konkretnego.

A tak poza tym co dzisiaj kombinujecie na kolacje? :)

Gosik
O musze jutro spróbować taka sałatkę.
Ja zjadlam rybę, tzn dorsza upieczonego tak na kanapki tak okolo 40 50 g,chleb 2 kromki posmarowane masłem na to pomidor i surówka ale z sosem :)

Ech...ja dzis znow po ziemniakach na obiad i ketony w sikach :/ a jem weglowodany, bo i owoce i sporo tej salatki jarzynowej...nic sobie z tych rzeczy nie zaluje...

Cornelka
Czyli myslisz,ze jak zjem tej salatki jarzynowej i np.cukier po 30min.mam 150, ale po 1h ok to myslisz,ze moge ja jesc? W sumie nie mierzylam po 30min.bo jakbym wszystko miala co 5min.mierzyc to bym na paski nie wyrobila :D

Ja zjadlam kolacje o 18, później o 20 zjadlam marchewkę i kiwi. I z ciekawości sprawdziłam cukier przed tym ostatnim posiłkiem o 22 i miałam 64 :(
zrobiłam sobie kanapkę z bułka zytnia, masłem, szynka, serem zoltym, pomidorem i idę spać.
mam nadzieje ze w nocy mi aż tak nisko nie spadnie.

Sylwia
Proponuje Ci wstac o 3 i po prostu sprawdzic. Ja od dzis bede chyba wstawac przez kilka dni i sprawdzac. Moze dolacze jakis posilek, bo te ketony mi nie daja spokoju. Chodzi o to,ze ja mam w perspektywie jeszcze 6msc...i to mnie martwi. Pewnie w razie czego bedzie jak u Gosik, wezme insulinke, ale ketonow nie bedzie. Na noc sie dzis najadlam, wrzucilam weglowodany i bede obserwowac cukry i ketony.

Dobrej nocy!

reklama
Dziewczyny dolaczyc chce do Was;) u mnie to 10 tydzien ciazy i musze byc na diecie cukrzycowej ze wzg na moj cukier nad czczo.... Bo mam czesto 93 -95 norma do 90.... Tak wiec z Wami bedzie razniej pewnie;)
Na sniadanko zjadlam owsianke z platkow zytnich z jablkiem cynamonem i mlekiem cukier po 1h 93 wiec jest ok;-)

Do góry