reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Hej dziewczyny ! :) wybaczcie moja nie obecność ostatnio ale miałam trochę ns głowie wiadomo załatwianie tych spraw papierkowych goście przychodzili mala zobaczyc no i musiałam się ogarnąć z nowym trybem życia przy maluszku ;) czas leci codziennie bardzo szybko a jak mala zasnie to zawsze coś do zrobienia jeszcze. Choć przyznam się ze parę razy to z moim po prostu korzystaliśmy z tych chwil żeby coś razem obejrzeć lub odespać trochę nocke ;)

Sylwia ja zawsze obiad z jednego

Verna ja ruchy też codziennie czułam ale były dni ze szalała co chwilę a były takie ze tylko lekko ja czułam

Margo ja watrobke drobiowa jadlam i było ok ;)

Aylin jak tam mierzysz jeszcze czasem cukier ? ;)

Ja już ostatnio trochę odpuscilam jak po takich rzeczach jak sernik czy drozdzowki było ok to raczej mam to za sobą ;)

reklama
Verna nie czujesz wcale czy słabo? Jak słabo to moze leniuszek a jak wcale to lepiej sprawdzić. Moja to jest szalona ale w pierwszej ciąży to jakby dziecka nie bylo:-)

Aga ahh zazdroszczę ja czekam i czekam i nic się nie dzieje. Fajnie ze masz juz za sobą ta cukrzyce nie mogę się doczekać kiedy będę mogła zjeść normalnie:-)

Ja dzis na obiad udko z kurczaka plus marchewka gotowana plus ziemniaki gotowane, pokrojone i posmarowane maslem i cukier 94 wiec ja nie ogarniam...raz mam po ziemniakach 140 a dzis ponizej 100. Moze cos sie jeszcze w tej kwestii reguluje.

Sylwia
Ja mialam podobnie w I ciazy z ruchami. Wage mialam na tym etapie ok 55 kg. I brzuch tez nisko! Wszyscy mi mowili,ze mam uwazac, bo jak nisko to sie rodzi...no a po 36 jeszcze bardziej sie obnizyl i w 38 urodzilam :) spokojnie. U Ciebie na pewno jest ok :)

Aga
Ech...juz wyjedli mi te watrobke. Moze jeszcze zrobie ja w przyszlym tyg.bo strasznie mi sie chce! :D

Dzis bylam u diabetologa i chciala mi wcisnac insuline ale powiedzialam ze jeszcze nie chce ze diete poprawie ...bo wieczorem mam wyskoki a jem to samo co na sniadanie ... Na sniadanie 98 a kolacja juz 134 ... Moze za puzno jem nie wiem ...a jem swie kanapki chleba zytniego maselko i miesko chude cienoutkie

Margo
Mi ginekolog 2 tyg temu na wizycie powiedział ze bardzo nisko mam ciążę i ze jakbym pracowała to by mi zwolnienie dal w pracy. Żebym odpoczywala i nogi miała trochę wyżej jak leżę.
Zobaczę co mi jutro powie. Najbardziej się boje żeby Mały się prawidłowo rozwijał. Dzisiaj cały czas czuje się najedzona aż za bardzo. I jak przed kolacja sprawdziłam cukier to miałam 85-duzo. Zjadlam kolacje 1.5 kromki chleba z maslem, szynka, serem zoltym,sałata i pomidorem i było 108 po h. Ta druga kolacje sobie odpuścilam. Mam nadzieje ze dobrze zrobiłam?
Jutro musze to jakoś lepiej zrobić.
Ale dziwnie bo jak jadłam o 8 a później o 11 i o 14 to byłam przed głodna a jak zmieniłam na 8 10.30 i 13.30 to znowu za dużo.
i jak tu być mądrym. Aj :)

Sylwia
108 to dobry wynik po wieczornej kolacji. Ja jem ostatnia kolacje o 21:30, bo widze,ze to mi najlepiej sluzy. No ja z tym brzuchem tez tak mialam,ze musialam miec zwolnienie i uwazac na siebie, wiecej lezec, mniej lazic, ale mimo wszystko po 36 opadl jeszcze bardzo bardzo :)

Ewczis
A o ktorej jesz te kolacje? Ja w I ciazy mialam tak,ze rano moglam chleb orkiszowy a wieczorem nie moglam zadnego, no moze tylko Wasa. Staralam sie wtedy jakies salatki jesc z dorzuceniem weglowodana.

Jutro mam wizyte. Ciekawe jak doktorka oceni moje cukry???

Dobrej nocy! :)

Ostatnia edycja:
Aaa jeszcze Wam powiem,ze zanim mialam cukrzyce to jadlam u szwagierki taka salatke z kasza gryczana, feta, cebula, natka pieteuszki i suszonymi pomidorami i to zalane jakims sosem. Wtedy bylo nawet dobre a jak teraz mysle to w sumie jest to dla nas chyba dozwolony rarytas. Tylko ciekawe jak z tymi suszonymi pomidorami??? No i pamietam,ze mierzylam po tej salatce cukier i byl super....ale zakladam,ze jeszcze wtedy dziada nie mialam. Musze dopytac jej o ten przepis.

Dziewczyny mierzycie czasami cukier w nocy sobie? Jakie są normy? Bo ja się przebudzilam około 3.30 i miałam 81.

A i ostatnio w sklepie ze zdrową żywnością widziałam błonnik. Taki jakby proszek nie wiem do rozpuszczania na wodzie czy tak ogólnie do dodania do potraw. I mnie zastanawia czy można go używać?
A tymczasem idę jeszcze spać :) do 8.

reklama
Ewczis moze zjedz jedna kromkę a następna za godzinę albo parówki? Dziwne ze dala się wyprosić mi od razu na pierwszej wizycie tydzień po stosowaniu diety także jeszcze nie zdarzylam się zorientować co mogę a co nie i jak prosiłam by dala czas to powiedziała ze to dla dobra dziecka nie ma na co czekać.

Sylwia przecież 81 przed posiłkiem to dobry wynik i 108 po również ile byś chciała mieć skoro uważasz ze to zle?

Margo można suszone pomidory a ten przepis ma wszystkie dozwolone składniki wiec śmiało jedz:-)

Do góry