reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Sylwia, samo to może świadczyć po prostu o błędzie pomiaru, im później tym bardziej się można pomylić przez usg, ja miałam mieć bobasa który nawet 3 kg wg usg miał nie mieć a urodził się 3,5kg. Kuzynce tydzień przed porodem obliczyli że Dziecko waży 4.5kg a urodziło się kilo lzejsze [emoji14] jeśli lekarz nie powiedział ci że coś jest nie tak to na pewno wszystko jest w porządku

Ostatnia edycja:
reklama
Ja w pierwszej ciąży nie byłam odpowiednio pokierowana i w sumie nie wiedziałam co jeść mój gin niewyslal mnie do diabetologa nie miałam glukometru kazał nie jeść słodyczy dopiero miesiąc przed porodem gdy byłam w szpitalu tam się wszystkiego dowiedziałam i dopiero wtedy wprowadziłam dietę. Moja córka zdrowa jak ryba. Także glowa do góry musi być dobrze :-)

Ja po tym drugim sniadaniu tak sie najadlam tym serkiem wiejskim,ze obiadu w ogole mi sie nie chcialo.Nie wiem czy po nabiale tak jesc sie nie chce czy mnie tak trzymalo :) i nie chcialam przesuwac juz godzin z obiadem bo juz raz sie przejechalam na tym. Na obiad zjadlam rosol z makaronem, pozniej ryz,miesko z kurczaka, surowke z kapusty kiszonej i marchewka. i taka jestem najedzona ze chyba dzisiaj juz nic nie zjem.A po obiedzie 88.Na podwieczorek zjem chyba tylko kiwi i najwyzej troche grejpfruta. Chyba tak mozna co?

Dziewczyny a jak u Was z ruchami dzieci? Mój ogólnie jest słabo aktywny (ostatnio 3 dni ani drgnął) - dziś się dowiedziałam, że to może być przez hipoglikemię u niego... Nie chce mi się wierzyć w to:/ U mnie cukry w normach (po posiłkach między 100 a 120), Mały ładnie przybiera... Nie wiem co o tym wszystkim myśleć w ogóle...

reklama
Verna
Ja wlasnie wczoraj skonczylam 30tc, ale ruchy dziecka czuje codziennie i to bardzo silne czasami i to czesto odczuwam.Ale podobo takie ruchy sa normalne bo jestem szczupla(waze 58kg i od dluzszego czasu ani kg wiecej),kiedys tak lekarz powiedzial,ze moga byc nawet bolesne kopniaki. Zreszta czesto twardnieje mi brzuch, co prawda na chwile i zaraz jest Ok. Mam tez ciaze bardzo nisko, tak mi ostatnio powiedzial lekarz. Jutro mam wizyte i usg i tez bardzo sie boje co mi powie lekarz. Diety sie trzymam,ze 3 razy przekroczylam norme.

Do góry