reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Cornellka
81 to miałam w nocy :) tak z ciekawości sprawdziłam. A teraz zmierzylam 7.30 i mam 74. Ale znowu mi się jeść o 6 rano chciało, zjadlam suchara takiego bez cukru. A teraz śniadanie o 8.
o czym świadczy to ze głodna się budzę? Wczoraj mierzyłam ketony cały dzień i nie miałam, rano dzisiaj tez. I nie możliwe ze za mało kalorii miałam wczoraj.
Moze kolacje powinnam bardziej wartościowa zjeść? Bo zjadlam 2 kanapki z mmasłem, szynka, serem, sałata, ogórkiem i pomidorem. I o 22 pół białej bułki z masłem i serem.serem.czy ta ostatnia kolacje na później przesunąć? Juz sama nie wiem.
W pon się dowiem bo mam wizytę :)
Tylko czy ja nie szkodze dziecku jak czuje sie rano głodna? :(

reklama
Czyli wtedy wstaje,mierze na czczo jem to dodatkowe sniadanie i wtedy po tym sniadaniu sie liczy glukoza tak?czy po tym co jem tak jak zawsze czyli okolo 8?Ale co jesc tak rano jak ja sie budze o 6?a pozniej sniadanie jem o 8?Bo nie chcialabym przesuwac posilkow.

Cornelka już nie dlugo :)
A przy karmieniu też niby trochę dieta

Margo no to rób watrobke i wcinaj mówię mi nie szkodzila na cukier ;) a przy tym zdrowa w ciazy bo dużo żelaza

Sylwia jeśli chodzisz np spać później to mozesz i zjeść później, ja ostatnia kanapke jadlam już tuż przed snem, bo też często rano glodna bylam. A potem sie przyzwyczail już chyba organizm do takich porcji jedzenia u było ok.

Sylwia też budzę się glodna dziecko rośnie i potrzebuje więcej a my więcej nie możemy. Zjedz przed samym snem albo w nocy jak się przebudzisz na siku:-). Ja bym o 6zaliczala jako śniadanie np jedna kanapkę a następne o tej 8.

Ewczis ja też nie lubię nie raz czuje bol a to mala igielka ale jak mus to mus. Walcz z dieta oby obeszło się bez:-)

Aga i pewnie bedzie mi się ciagnac:-) wiem ze przy karmieniu też ale juz inna świadomość ze czasem coś mogę a nie sobie odmwiac ciągle.

Ostatnia ciągnie mnie do lodów mogłabym jeść ciągle:-/

O 3.20 zjadłam kromkę chleba z masłem juz taka glodna byłam i cukier o 8 , 87 w koncu:p

Chcialam sprobowac hcleb pumpernikiel na sniadanie ale jednak to nie dla mnie i musze pozostac przy tym z biedronki.
Zjadlam 1 kromke pumpernikiel i pol zytniego z maslem,szynka,i warzywami.Na opakowaniu jest napisane jedna kromka ma 99kalorii i 17,4 weglowodanow. wiec myslalam ze bedzie ok, moze nie potrzebnie jeszcze ten zytni bralam :(cukier 118.ledwo,ledwo.Jak w ciagu 17 dni trafily mi sie wyniki kilka razy 116,117,118 i dwa male przekroczenia to moze diabetolog chciec dac mi insuline?

reklama
Gosil wiem ze są malutkie tylko ja mam twarda skore i czasem ciężko mi się wbic nieraz krew się poleje zrobić się siniak no ale co zrobić dla dziecka wszystko:-D dobrze ze to juz tak nie wiele zostalo:-)

Na śniadanie zjadłam parówki z dwiema aż kromkami chleba i surówka a potem sięgnęłam po grzech ale się uśmiechali do mnie z lodówki wiec się skusilam na jakiś serek czy co to jest areo i o dziwo cukier 118 spodziewałam się na ponad 140...jak lżej na sercu:p

Do góry