reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Cornellka
81 to miałam w nocy :) tak z ciekawości sprawdziłam. A teraz zmierzylam 7.30 i mam 74. Ale znowu mi się jeść o 6 rano chciało, zjadlam suchara takiego bez cukru. A teraz śniadanie o 8.
o czym świadczy to ze głodna się budzę? Wczoraj mierzyłam ketony cały dzień i nie miałam, rano dzisiaj tez. I nie możliwe ze za mało kalorii miałam wczoraj.
Moze kolacje powinnam bardziej wartościowa zjeść? Bo zjadlam 2 kanapki z mmasłem, szynka, serem, sałata, ogórkiem i pomidorem. I o 22 pół białej bułki z masłem i serem.serem.czy ta ostatnia kolacje na później przesunąć? Juz sama nie wiem.
W pon się dowiem bo mam wizytę :)
Tylko czy ja nie szkodze dziecku jak czuje sie rano głodna? :(

reklama
Czyli wtedy wstaje,mierze na czczo jem to dodatkowe sniadanie i wtedy po tym sniadaniu sie liczy glukoza tak?czy po tym co jem tak jak zawsze czyli okolo 8?Ale co jesc tak rano jak ja sie budze o 6?a pozniej sniadanie jem o 8?Bo nie chcialabym przesuwac posilkow.

Cornelka już nie dlugo :)
A przy karmieniu też niby trochę dieta

Margo no to rób watrobke i wcinaj mówię mi nie szkodzila na cukier ;) a przy tym zdrowa w ciazy bo dużo żelaza

Sylwia jeśli chodzisz np spać później to mozesz i zjeść później, ja ostatnia kanapke jadlam już tuż przed snem, bo też często rano glodna bylam. A potem sie przyzwyczail już chyba organizm do takich porcji jedzenia u było ok.

Sylwia też budzę się glodna dziecko rośnie i potrzebuje więcej a my więcej nie możemy. Zjedz przed samym snem albo w nocy jak się przebudzisz na siku:-). Ja bym o 6zaliczala jako śniadanie np jedna kanapkę a następne o tej 8.

Ewczis ja też nie lubię nie raz czuje bol a to mala igielka ale jak mus to mus. Walcz z dieta oby obeszło się bez:-)

Aga i pewnie bedzie mi się ciagnac:-) wiem ze przy karmieniu też ale juz inna świadomość ze czasem coś mogę a nie sobie odmwiac ciągle.

Ostatnia ciągnie mnie do lodów mogłabym jeść ciągle:-/

O 3.20 zjadłam kromkę chleba z masłem juz taka glodna byłam i cukier o 8 , 87 w koncu:p

Chcialam sprobowac hcleb pumpernikiel na sniadanie ale jednak to nie dla mnie i musze pozostac przy tym z biedronki.
Zjadlam 1 kromke pumpernikiel i pol zytniego z maslem,szynka,i warzywami.Na opakowaniu jest napisane jedna kromka ma 99kalorii i 17,4 weglowodanow. wiec myslalam ze bedzie ok, moze nie potrzebnie jeszcze ten zytni bralam :(cukier 118.ledwo,ledwo.Jak w ciagu 17 dni trafily mi sie wyniki kilka razy 116,117,118 i dwa male przekroczenia to moze diabetolog chciec dac mi insuline?

reklama
Gosil wiem ze są malutkie tylko ja mam twarda skore i czasem ciężko mi się wbic nieraz krew się poleje zrobić się siniak no ale co zrobić dla dziecka wszystko:-D dobrze ze to juz tak nie wiele zostalo:-)

Na śniadanie zjadłam parówki z dwiema aż kromkami chleba i surówka a potem sięgnęłam po grzech ale się uśmiechali do mnie z lodówki wiec się skusilam na jakiś serek czy co to jest areo i o dziwo cukier 118 spodziewałam się na ponad 140...jak lżej na sercu:p

Do góry