reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Sylwia jakim cudem z takimi cukrami miałabyś dostać insulinę? 3 lata temu jak byłam w ciąży to norma była do 140 i dzieci się tak samo zdrowe rodziły.
Zresztą wystarczy przeczytać w tym wątku posty z 2012 roku i wcześniej i dziewczyny się cieszyły z cukrów na poziomie 130 :) aż smutno się robi [emoji14] patrząc na dzisiejsze normy

Ostatnia edycja:
reklama
Dzien dobry.

U mnie dzis 84. Wlasnie wcinam sniadanie tzw. bezpieczny zestaw.

Sylwia
Co jest zlego w cukrze 118? Ja mam codziennie takie wyniki i uwazam, ze to super. Mozesz mi powiedziec jakie wg.Ciebie to sa dobre cukry? Ile musialabys miec zebys sie nie denerwowala? Ja mam od poczatku ciazy 27 wyskokow w tym takie po 121 wiec nawet sie tym nie martwie choc mam problem na czczo czasem i nie wiem czy dzis nie dostane insuliny. Ale jesli Twoj diabetolog przy takich wynikach wlaczy Ci insuline to lepiej go zmien.

Margo
a co masz na myśli bezpieczny zestaw? :)
Ja po drugim śniadaniu to było jogurt,2 łyżki płatków owsianych i jabłko wyszłam za zakzakupy.jadłam o 11.aa więc 12.30 a ja już głodna. Obiad o 14 wiec kupiłam chleb od putka pełnoziarnisty zytni. I jedna kromke bez niczego zjadlam.Moze jak nie pumpernikiel to ten mi przejdzie :) i wzielam probody tak raz na jakiś czas można :) przed obiadem zmierze cukier dla bezpieczeństwa :)

Mnie też mówiła ze mam niskie tzn 80-90 kazała dojadac jak najwięcej żeby było 100-110. Teraz czuję że poród blisko bo większy apetyt i mam najeść się więc lepiej cukier 100 żeby było oki bo nie znam dnia ani w sumie godziny. Wczoraj już miałam rozwarcie na opuszek. Skurcze Pojedyncze.dziś bóle menstruacyjne i skurcze łapią.
A i juz dwa razy biegunka :-( nie wiem czy dotrwam nerwowo do jutra czy dziś pod Wieczór nie pojadę na ktg

Aga - do niedzieli mierze. Ale wyskok byl jeden po pierogach. A tak to poniżej 100 mam. A jem juz wszystko. Wiec teraz krzywa za 3 msc i mam nadzieje ze wyjdzie ok.

Sylwia ponowie pytanie dziewczyn - jakie ty cukry uważasz za dobre? Bo chyba delikatnie przesadzasz. Gorsze jest niedocukrzenie niz przekroczenie normy. Mi lekarz od razu kazał insulinę odstawić bo wyniki na czczo w połogu 73 są za niskie. I po posiłku 80 tez zle.
Zreszta moja Diabetolog tez mowila ze nie lubi jak pacjentki maja po posiłku poniżej 100. Bezpiecznie 100-120.

reklama
No właśnie aylin ? ;)

Hmm pierogow bym se zjadła z owocami najlepiej ale gdzie ja teraz świeże owoce znajdę...

Cornelka no mi ostatnie jakieś 3 tyg się dłużyło , chyba dlatego se już tak czekałam aż urodze i każdego dnia zastanawiałam się czy to może nie dziś ;)

Do góry