reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Sylwia jakim cudem z takimi cukrami miałabyś dostać insulinę? 3 lata temu jak byłam w ciąży to norma była do 140 i dzieci się tak samo zdrowe rodziły.
Zresztą wystarczy przeczytać w tym wątku posty z 2012 roku i wcześniej i dziewczyny się cieszyły z cukrów na poziomie 130 :) aż smutno się robi [emoji14] patrząc na dzisiejsze normy

Ostatnia edycja:
reklama
Dzien dobry.

U mnie dzis 84. Wlasnie wcinam sniadanie tzw. bezpieczny zestaw.

Sylwia
Co jest zlego w cukrze 118? Ja mam codziennie takie wyniki i uwazam, ze to super. Mozesz mi powiedziec jakie wg.Ciebie to sa dobre cukry? Ile musialabys miec zebys sie nie denerwowala? Ja mam od poczatku ciazy 27 wyskokow w tym takie po 121 wiec nawet sie tym nie martwie choc mam problem na czczo czasem i nie wiem czy dzis nie dostane insuliny. Ale jesli Twoj diabetolog przy takich wynikach wlaczy Ci insuline to lepiej go zmien.

Margo
a co masz na myśli bezpieczny zestaw? :)
Ja po drugim śniadaniu to było jogurt,2 łyżki płatków owsianych i jabłko wyszłam za zakzakupy.jadłam o 11.aa więc 12.30 a ja już głodna. Obiad o 14 wiec kupiłam chleb od putka pełnoziarnisty zytni. I jedna kromke bez niczego zjadlam.Moze jak nie pumpernikiel to ten mi przejdzie :) i wzielam probody tak raz na jakiś czas można :) przed obiadem zmierze cukier dla bezpieczeństwa :)

Mnie też mówiła ze mam niskie tzn 80-90 kazała dojadac jak najwięcej żeby było 100-110. Teraz czuję że poród blisko bo większy apetyt i mam najeść się więc lepiej cukier 100 żeby było oki bo nie znam dnia ani w sumie godziny. Wczoraj już miałam rozwarcie na opuszek. Skurcze Pojedyncze.dziś bóle menstruacyjne i skurcze łapią.
A i juz dwa razy biegunka :-( nie wiem czy dotrwam nerwowo do jutra czy dziś pod Wieczór nie pojadę na ktg

Aga - do niedzieli mierze. Ale wyskok byl jeden po pierogach. A tak to poniżej 100 mam. A jem juz wszystko. Wiec teraz krzywa za 3 msc i mam nadzieje ze wyjdzie ok.

Sylwia ponowie pytanie dziewczyn - jakie ty cukry uważasz za dobre? Bo chyba delikatnie przesadzasz. Gorsze jest niedocukrzenie niz przekroczenie normy. Mi lekarz od razu kazał insulinę odstawić bo wyniki na czczo w połogu 73 są za niskie. I po posiłku 80 tez zle.
Zreszta moja Diabetolog tez mowila ze nie lubi jak pacjentki maja po posiłku poniżej 100. Bezpiecznie 100-120.

reklama
No właśnie aylin ? ;)

Hmm pierogow bym se zjadła z owocami najlepiej ale gdzie ja teraz świeże owoce znajdę...

Cornelka no mi ostatnie jakieś 3 tyg się dłużyło , chyba dlatego se już tak czekałam aż urodze i każdego dnia zastanawiałam się czy to może nie dziś ;)

Do góry