reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Pan dr powiedziała ŻE mogą być skoki cukru Duże bo mam infekcje górnych dróg oddechowych. I ja mu mówię że narazie mam 80-90 to powiedział że są Stanowczo za niskie i ze jak w infekcji będą w normach to jego zdaniem to nie cukrzyca tylko lekarz na wyrost to Zrobił

reklama
Witam
W drugiej ciazy jestem tu pierwszy raz.Jestem w 27tygodniu ale cukry mierze sobie juz od okolo dwoch miesiecy.Obciazenie robie w tym tygodniu ale raczej pewne ze historia sie powtorzy. U mnie pieczywo to zakazany temat jem wase i z nia daje rade. Nigdy nie jadlam duzo slodyczy ale od kiedy musze sobie odmawiac to zjadlabym wszystko co slodkie :( jesli macie jakies pomysly na nieslodkie slodkosci to wszystko przyjmę. Uzywam fruktozy do slodzenia.

Marietta ta dziewczyna za mało musiała jeść ja też reguluje pod siebie czasem jem co godzinę kazda ma inna wagę i jedna mniej potrzebuje druga więcej pilnuje cukrów aby były w normie

Katagorka moim zdaniem to u Ciebie pomyłka. Zdrowia dla małej i Ciebie

Elmoo co zakazane lepiej smakuje niestety. Niby są te słodycze dla cukrzyków bez cukru ale ja ich nie jadłam.

Ale pewnie te słodycze bez cukru nie są dla ciężarnych, bo na bazie słodzików... tak mi sie wydaje ale mogę się mylić :) Zawsze możesz spróbować sama sobie coś upiec słodząc ksylitolem, bo to nie jest typowo słodzik tylko wyciąg z brzozy, ale oczywiście też z tym nie przesadzać, bo w sklepach są półsyntetyki.

Tego nie wiem trzeba poczytać i popytac:-) a ja ostatnio myślę nad zrobieniem pizzy tylko nie ze zwyklej bialej maki:-) ciekawe czy jeden kawałeczek by przeszedl:p

probowac zawsze mozna :-) ja sie zastanawiam nad krokietem z kapustka,ile by mi podniosl.

co do wlasnie rzeczy dla typowych cukrzykow to z tego co slyszalam to nam nie zalecane to jest, bo wlasnie sa na bazie slodzikow... i rowniez tego nie probowalam, ja jedyne na co sobie pozwalam to czasem kostka czekolady gorzkiej, jak mam akurat niski cukier po posilku a tak to grzecznie czekam na koniec diety :-)

Katagorka, moze to wszystko faktycznie pomylka a nie cukrzyca, skoro nawet infekcja nie podnosi Ci az tak cukrow

Ruskie smażone mniaaam:p

Krokiety mogą podnieść sporo chyba ze zrobisz sama użyjesz innej maki i panierka nie bedzie z bulki tartej:-)

Dzisiaj zjadłam obfity obiad rybe z ziemniakami i surówka cukier 96:-) w końcu się najadlam i nie mam wyrzutów sumienia:p

Ja tez dziś obiad typowo niedzielny rosół z makaronem, ziemniaki z udkiem pieczonym i surówka z marchwi z jabłkiem i cukier 106 przy infekcji

reklama
Tego nie wiem trzeba poczytać i popytac:-) a ja ostatnio myślę nad zrobieniem pizzy tylko nie ze zwyklej bialej maki:-) ciekawe czy jeden kawałeczek by przeszedl:p

Mysle ze kawalek z pizzerii na cienkim ciescie by dal rade bez ketchupu oczywiscie.
W domowej to jednak ciasto troche grubsze.
Za to u mnie domowe kopytka z zasmazka i duza iloscia salaty przeszly do 120.
Cukier wolniej rosnie gdy mamy do czynienia z czyms tlustym no i ja zawsze w takuch ryzykownych daniach dokladam albo duzo zieleniny albo kapusty kiszonej.
Pierwsza przyspiesza spalanie cukrow a druga nawet go zmniejsza
Nie wiem czy testowalyscie ale bigosu mozna do oporu ;)

Do góry