reklama
lucalew
Fanka BB :)
Ja jak juz jem parowki to Tarczynski ktore ponoc maja 97% szynki. 2 parowki plus 1 lub 2 kanapki zalezy jaki chleb duzy plus warzywo lub surówka i cukier ok 100-110. Te parowki najczesniej jadam na II sniadanie lub kolacje.
U mnie jajka na I sniadanie czy to jajowa czy na miękko i cukier super.
U mnie jajka na I sniadanie czy to jajowa czy na miękko i cukier super.
ja dzis pozwolilam sobie na kawalek drozdzowki plus pol szklanki kakao, po godz 98, ale dla zaspokojenia wlasnej ciekawosci sprawdzilam jeszcze po dwoch godz i 115... chyba czasem wiec nie koniecznie dobry wynik po jakims wyskoku po godz musi znaczyc ze pozniej cukier nie rosnie dalej
Aga po 2.5 godz od ciacha mierzylam cukier. Akurat po obiedzie bylo i tez w normie.
Ale ja w pierwszej ciąży tez mogłam spokojnie zjeść bo z cukrem czyli lody, ciasta itp i cukry miałam fajne a po rzeczach bardziej wartościowych np ser biały,mleko, koktajl z maślanki i truskawek mi gorki wybijalo.
Ale ja w pierwszej ciąży tez mogłam spokojnie zjeść bo z cukrem czyli lody, ciasta itp i cukry miałam fajne a po rzeczach bardziej wartościowych np ser biały,mleko, koktajl z maślanki i truskawek mi gorki wybijalo.
pomieszane to... eh no po mleku niby po godz nigdy tragedii nie mam, ale teraz sie bede zastanawiac jak jest po dwoch godz... ale przeciez nie bede tyle razy mierzyc... moze ktorego razu faktycznie po czyms z mlekiem tez powinnam sprawdzic jak jest po 2 godz zeby wiedziec
marietta1981
Zaciekawiona BB
U mnie dziś cukier na czczo 101, pomimo insuliny nocnej. Może dlatego, że to dopiero druga dawka i organizm musi się przestawić. Diabetolog mówiła, że jak cukier skoczy ponad normę sporadycznie, to nic się nie stanie najgorzej jak utrzymuje się długotrwale. Na wizycie była ze mną dziewczyna w 32 tc, u której cukry były w normie nieraz nie znacznie skakały, kazano jej trzymać dietę, w przeciągu miesiąca schudła ponad 5 kg i w dodatek dzidzia przestała rosnąć jest w 5 centylu, chodzi ciągle głodna, źle się czuje. Lekarz ciągle twierdzą, że to cukrzyca. Ona postanowiła sama podwajać sobie porcje.
katagorka20
A ja nie śpię od 2 w nocy najpierw córcia zaczęła Kaszlec i gorączkowac 39 a potem po Godzinie mnie Też złapał atak Kaszlu trwa do teraz i mam 37.6 i boli mnie głowa i co mam odrazu Podwyższony cukier na czczo 91 nie wiem Czy Przez chorobę brak snu Czy stres
katagorka20
Ojej wogole nie mam apetytu wszystko mi w gardle stoi. Zaraz się ubieramy i jedziemy na całodobową opiekę.
reklama
ojej wspolczuje, napewno poranny cukier to wynik stresu infekcji rowniez, niezalezne od Ciebie, niestety nie na wszystko mamy wpływ. Zycze szybkiego powrotu do zdrowia dla Ciebie i córeczki.
u mnie cukier po sniadaniu 86, poltora kanapki z wedlina i ogorkiem, ehh pare dni temu specjalnie zmniejszylam porcje bo dochodzilam do 120, a teraz takie wyniki, jak tu jesc juz nie wiadomo... mam nadzieje ze te nizsze wyniki sie utrzymaja i ze po prostu tamte to byl parodniowy odskok od normy, moze bede mogla jesc wiecej :-)
u mnie cukier po sniadaniu 86, poltora kanapki z wedlina i ogorkiem, ehh pare dni temu specjalnie zmniejszylam porcje bo dochodzilam do 120, a teraz takie wyniki, jak tu jesc juz nie wiadomo... mam nadzieje ze te nizsze wyniki sie utrzymaja i ze po prostu tamte to byl parodniowy odskok od normy, moze bede mogla jesc wiecej :-)