reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Cornelka śniadanie jak zwykle zjadłam. Wzięłam banana i zjadłam mimo ze glodna nie bylam. Zreszta wielokrotnie bylo juz tak ze bykam glodna a cukier aż tak nie spadł.

Ja się nie ukrywam ze biorę insulinę. Niech w razie czego wiedza.

reklama
Aylin, moze cos w tym jest tez ze w pewnych tyg ciazy cukry szaleja raz w gore raz w dol i nie ma na to wplywu, bo ja przeciez jestem mniej wiecej tak jak ty w ciazy itez ostatnio nie rozumiem nic, zaczelam ograniczac chleb, rozdzielac na mniejsze posilki i jesc po jednej kanapce bo po dwoch cukier byl wysoki, po jednej mialam w porzadku, a dzis zamiast kanapki zjadlam na sniadanie dwie parowki plus tez jedna kanapka ale na sucho, bez niczego plus troszke kechupu i cukier po godz 81... zaczelam myslec ze moze jakas wedline za tlusta ostatnio bralam, ale w sumie probowalam rozne rzeczy i i tak mialam przez kilka dni po jednej kanapce kolo 100

Oj to Wam wariuja te cukry naprawdę .
Ja na czczo 80. Mimo Że o północy jeszcze jadłam. Po śniadaniu 90. Mnie naprawdę Ciężko Przekroczyć 100. Więc liczę ze diabetolog coś wymyśli ze mną albo kaloryczność diety zwiększy albo pozwoli coś więcej nie wiem ale generalnie cukry zawsze od 80-97 to chyba naprawdę niskie jak jem i chleb i ziemniaki i wszystko praktycznie tylko z dozwolonej listy.a obiady raczej normalne i TEŻ Ciężko do 100 dobić.

Katagorka wydaje mi sie ze nie masz co sie martwic, jesli po posilkach masz 90 to ok, mi tez takie sie zdarzaly, lepiej tak niz jakby mial ci skakac w gore po byle czym, dopoki nie odczuwasz zeby cukier ci spadal to nie jest zle jesli caly czas sie trzyma w takich granicach to chyba lepiej niz jakby mialy byc gwaltowne zmiany

wg mnie tak ;) wiadomo nie moze byc za niski i za wysoki ale jesli jest w tych granicach to ja bym sie nie martwila ;) ja zaczelam z tym chlebem oszczedniej i dzis drugie sniadanie kromka mala chlebka i pare koreczkow sledziowych w oleju, cukier po godz 79... :szok: az sobie jeszcze pol jablka dojadlam,bo obiad zjem dopiero za godzinke. to juz w koncu nie wiem, czy mi ten chleb podnosil cukier czy co... glupieje, zobaczymy jak dzis dalej bedzie :-)

Ja z okazji walentynek i promocji cukrowej poszlam z mężem i corka do cukierni. Pozwoliłam.sobie zaszaleć - torcik bezowy. Po godzinie 121. Wiec wariactwo w ta stronę mi się podoba :)
Po śniadaniu tez super. Standardowy sobotni podilek tj kromka z wedlina i jajecznica na mleku.

Ja jem teraz parowki na śniadanie zjem dwie i chociaż cxuje ze jadłam a cukier idealny:-) na obiad zjadłam 3placki ziemniaczane ciekawa jestem wyniku ....

cornelka a jakie parowki jesz? ;) bo ja dwie na swiadanie mala kromeczka chleba i glodna bylam i tak... hmm no i cukier tez nisko jak po zjedzeniu, moze powinnam zjesc ze 4 parowki :-)
ja z czyms chyba poszaleje na podwieczorek jak dzis mam taki dobry dzien ;-)

reklama
Do góry