reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
ja sie o paczka rowniez boje... tym bardziej ze wszedzie lukier albo cukier puder, no i nadzienie tez slodkie... ale mysle ze moze sobie skubne choc kawalek drozdzowki dzis tak na podwieczorek i zobaczymy,ostatnio te moje cukry dziwne, chleba zaczynam ograniczac jeszcze bardziej bo jakos zaczyna na mnie zle dzialac, ale co do mleka z czyms to nie ma problemu, ale z platkow kukurydzianych zrezygnowalam, wole nie ryzykowac, no i rowniez nawet nie prubuje nic mlecznego na 1. sniadanie, wole nie ryzykowac i zjesc pozniej, jogurt maly kubeczek to normalnie moge caly plus owoc :) Ehh my to prawdziwy tlusty czwartek zrobimy sobie chyba dopiero po porodzie..

No po porodzie sobie odbijemy :D u mnie początek więc na pączka sobie nie pozwolę zresztą jakoś mnie nie ciągnie strasznie. Za jakiś czas zrobię sobie cheat meal i zjem jakiegoś hamburgera bo chodzi za mną od początku ciąży [emoji14]
Cornellka, a z czym te kanapki były? Ja jak zrobiłam sobie z pomidorem to mi podbiło mocno.

Ostatnia edycja:
Z wedlina drobiowa i ogórkiem sadze ze to wina chleba albo zamiast 2 mogłam zjeść jedna. Koniec z chlebem nie mogę trafić w żaden niby na opakowaniu nie ma niczego co mogłoby zaszkodzić a jednak..

I ja nie będę jeść chociaż łatwo nie bedzie :p

Mnie zmartwilo ketony w Moczu to zadzwoniłam do poradni mam jeść Częściej w nocy i to nawet o 3. To wtedy nie ma szans na cukier w normie na czczo a jak tak będzie to dostane na noc insulinę. Dla mnie dziewczyny to paranoja Przez dzień cukry w idealnie niskie i insulina?

A masz możliwość skonsultowania tego z innym diabetologiem? Dużo tych ketonow? A moze zjedz na kolacje dwie kanapki tak kolo 23? Mi się one nie zdarzają chyba ze zle to odczytuje:p. Zresztą dla mnie to jest dziwne ja w nocy dużo pije i dużo siusiam wiec pierwszy mocz to nie wiem który miałby byc:-)

Katagorka, a może za mało jesz? Bo cukry masz fajnie niskie i może po prostu trzeba podbić kaloryczność. Ja mam ketony jeżeli właśnie dzień wcześniej miałam cukry niskie i wtedy kolejnego dnia jem więcej i jest w porządku. No i faktycznie jak zjem późno w nocy to ketonów też nie ma.

reklama
Jem tyle co jest napisane w diecie. Dokładnie ważę wszystko. Nie wiem spróbuję powalczyć przez następne dni i będzie mam nadzieje dobrze.

Do góry