reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Marietta współczuję ale mysle ze dobrze by bylo zebys porzucila te platki kukurydziane bo one naprawde podnosza cukier zwlaszcza rano i plus mleko to nie dziwie sie ze tak duzo. Ja raz gorskie sprobowalam na II sniadanie z pol na pol mlekiem i woda i mialam ze 160 i wiecej juz na sniadanie ich nie jadlam. Narazie na czczo udaje mi sie trzymac do 90 max do 110 jak w nocy cos zjem. W ciagu dnia udaje mi sie trzymac w normie chociaz tez czasem jak cos probuje zdarza sie ponad norme.
Trzymam kciuki za nas cobysmy w koncu mialy ksiazkowe cukry :-)

reklama
Katagorka zazdroszcze poziomu cukrow. Ja co prawda trzymam norme ale zdarzaja sie tez czasem ponad norme.
Jesli chodzi o to badanie to jest to badanie ktore pokazuje srednie stężenie glukozy z trzech ostatnich miesiecy. Na tej podstawie lekarz jest w stanie ocenic stan cukrzycy, czy jest dobrze leczona. Ja ostatnio mialam 6% a pare dni przed ciaza 5,9%. Moja pani diabetolog jest zadowolona chociaz mogloby byc lepiej.
Kolezanka Jimena ma super ta wartosc takze gratuluje, zazdroszcze ale zycze takiego poziomu caly czas.

Jimena super Ci wyszła ta hemoglobina!!! Normalnie pozazdrościć:)

Ja na śniad i 2 śniad też nie jem nabiału, bo mi podwyższa mocno wtedy... No i na 1sze śniad nie smaruje chleba margaryną i też jakoś niżej mi się wydaje (zobaczę dziś czy to nie błąd pomiaru był;)... Wczoraj po pizzy home made cukier 104, więc bajka:) A nie żałowałam do niej dodatków;)
Co do cukrów na czczo u mnie w granicach 85 się utrzymują póki co... oby już tak zostało...;)

Miłego dnia dziewczyny!!!

ok 21 teraz się zmuszam - wcześniej jadłam tak około 18-19...

A teraz o tej 21 to jem zazwyczaj jagody z jogurtem naturalnym (tak pół kubka jagód i pół kubka jogurtu), albo truskawki same albo też z jogurtem... Nic większego nie wcisnęłabym o tej porze... A jak sprawdzałam wcześniej czy mi podbija i na ile to tak do stu kilku najwięcej, więc to mogę bez strachu na nos jeść...

Ostatnia edycja:
Ech ja też nie ogarniam czasami jak i co jeść, bo nieraz podbija mi po jakiejś małej głupocie, a jak się najem czegoś niby nie do końca odpowiedniego to cukier w normie... Czasem sobie myślę, że to może być błąd pomiaru i tyle, albo jakiś inny czynnik, na który nie mamy kompletnie wpływu...

I mnie czeka to badanie ale coś czuje ze nie bedzie takie ładne jak wasze:-( właśnie pozwoliłam sobie na dwie kanapki zobaczymy czy to był dobry pomysł niby po tym chlebie po jednej kromce wczoraj bylo 104. Ciężko zjeść jedna kanapkę jak człowiek głodny a następna za godzine:-/

Ja mam narazie 4jednostki do śniadania i obiadu 3do kolacji i 6 na noc do kolacji i na noc są ok ale te wcześniejsze czasem zdarzają się wyższe wyniki moze przez to ze za dużo coś ciapne

Ja zauważyłam ostatnio ze wysiłek mocno u mnie podbijał cukier, bo podobno jakiś spacer, trochę ruchu obniża ale jak się przesadzi to organizm się stresuje, ja wystarczy że się zmecze przy ruchu i gotowe...

Ja nie chce zapeszac ale u mnie od dwóch dni jest bardzo dobrze, ale chyba dlatego że organizm mi się przestawia, bo dzisiaj miałam już ketony w moczu, a wieczorem zjadłam dwie kromki zamiast jednej i cukier 100, do tego dzisiaj na czczo 90 a zwykle dochodzi do 110. Może w końcu będę mogła więcej jeść :)

Verna, ale mi narobiłaś smaka na pizze :D a spód jakiś razowy czy normalny pszenny?

Lucalew, z tym mlekiem to racja, trzeba strasznie uważać, ja sobie w ogóle nie mogę pozwolić, bo cukier głupieje, ale za to jogurt naturalny mogę nawet cały kubek plus jakiś owoc

reklama
Boże koniec z chlebem przynajmniej nie na śniadanie po tych dwóch kanapkach miałam 184 tragedia wole juz parówki bo zjem dwie i jest dobrze.

Dziewczyny pozwolicie sobie dzis na jednego małego paczka?

Do góry