reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

jak zaczelam diete to ketony pojawialy sie raz dziennie przynajmniej, potem troche to uregulowalam, no i chyba organizm mi sie przestawil na inne porcje a czestsze, jak zjem przed samym spaniem prawie kanapke chociaz jedna to jest ok, no ale ja cukry na czczo caly czas poki co mam dobre i z tym nie mam problemow, u ciebie to faktycznie dziwne ze po posilkach masz wszystko ok w dzien a rano nagle wyzej, nic przyjemnego budzic sie w nocy tylko na jedzenie zeby miec cukier ok...

reklama
Ja nie ważę jem mniejsze porcje niż wcześniej no i na śniadanie kanapkę bądź parówkę. Może faktycznie jesz za mało i moze jedz częściej ja wszystko robię na oko jak zjem za dużo dnia następnego zmniejszaj porcje i jest ok

No widzicie w Krakowie na Kopernika kazali wszystko ważyć. Zwariować można jak cukry idealnie niskie naprawdę i to cały czas od dwóch tyg to teraz te ketony.

Ja chcę w nocy spać a nie jeść :-(

Juz tak mało śpię. W dzień nic.
Dobrze ze malutka rośnie jak na Drożdżach więc te ketony jej nie szkodzą

Nie dajmy się zwariować mi powiedziała zebym jadła mniejsze porcje i dużo warzyw i bedzie dobrze. Zjedz więcej przed snem i zobacz co bedzie rano

Jimena spód normalny z mąki pszennej:) Pyszota:) i sera też nie żałowałam, no i jeszcze trochę pleśniowego dodałam, bo bardzo lubię;)

Katagorka - ja chyba bym podniosła kaloryczność tak na próbę i zobaczyła na Twoim miejscu jak będzie z cukrami i ketonami wtedy, bo się umęczysz bidulko...

Cornellka ja dziś pączka sobie odpuszczam - trudno, przemęczę się jakoś...;) A siusiam też po sto razy w nocy to też nie wiem jak te ketony miałabym sprawdzać w sumie:p

Ponoć w almie jest jakaś mąka z semoliną z pszenicy durum korzystna dla diabetyków- jak będę to zerknę z ciekawości:)

Z tymi kaloriami to też różnie bywa, bo ja dostałam dietę na 1800, a przed ciążą jadłam coś w granicach 2000, ale tylko zdrowe rzeczy, słodyczy nie jadłam, jakieś fastfoody raz na ruski rok. No i teraz jak sie przyzwyczaiłam do tych częstych posiłków to cukry mi sie ustabilizowały i czuje głod, dlatego ketony mi sie pojawiły. Dzisiaj zjadłam wiecej niż przez ostatnie dni, cukry w granicach 100 i jestem taaaka głodna, że zaraz kojtne :-D Bez dokładnego wywiadu lekarz nigdy nie okresli ile potrzebujemy jedzenia, bo na bazie wzrost/ waga to sobie można sobie między bajki włożyć. Trzeba słuchać swojego organizmu, bo to jest najważniejsze :tak: Dzisiaj zjem sobie porządniejszy obiad- trzymajcie kcuki! :-)

a mi już dieta niestety nie wystarczyła. Schudłam przez tę dietę, ciągle byłam głodna. W końcu zgodziłam się z Panią diabetolog i włączyłyśmy insulinę. Nie jest źle. Dziś po zastrzyku nawet zjadłam pączka i cukier po godzinie był idealny ;) i przybrałam troszkę na wadze w końcu. eeeh, też miałam wcześniej nadzieję, że uda mi się na diecie dojechać do końca ale tolerancja na cukier spadała na łeb na szyję z każdym tygodniem :/

Katagorka nie masz sie co martwic. Cukry masz super, nawet na czczo te 93 to nie jest zle uwiez w to. Ketony jak mi sie pojawialy to diabetolog kazala mi jesc np o 24 kanapke z zoltym serem, chodzi o to zeby byl to tlusty posilek. Kanapka z maslem i zoltym serem czy makrela. Sprobuj pare dni tak jesc i zobaczysz czy nadal sa ketony. Powodzenia :-)

A ja dzisiaj sie skusilam uwaga na 2 paczki i z wyrzutami sumienia czekalam na wynik i wyszlo 145 wiec troche przesadzilam :-(

reklama
Luca masz idealny wynik jak ja po 2 paczkach. Ale sobie zaszalalam. Po śniadaniu mialam w normie to na 2 paczki i kawa z mlekiem. Ale zamierzam jeszcze jednego wciagnac. Bez lukru i pudru

Do góry