reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Można zwariować czasem boje się jeść bo nie wiem czego się spodziewać.

U Ciebie to chyba pomyłka jakas albo dobrze trzymasz dietę chociaż ja z dieta nie mam takich niskich cukrów a miałaś powtarzać krzywa i co?

reklama
Można zwariować czasem boje się jeść bo nie wiem czego się spodziewać.

U Ciebie to chyba pomyłka jakas albo dobrze trzymasz dietę chociaż ja z dieta nie mam takich niskich cukrów a miałaś powtarzać krzywa i co?

Czekam na decyzje diabetolog za tydzień. No jem suche posiłki według tabel obiady raczej normalne. Pomiędzy jem owoce i inne Dozwolone produkty.

mi takie wyniki jak u Ciebie zdarzaly sie czasem np po samym jogurcie z malym owocem, albo wlasnie niski mam tez (kolo90) jak probuje np czegos z mlekiem, ryz czy makaron. naprawde wyglada to na jakas pomylke... Niech tydzien szybciej mija :-) Ty Katagorka dowiesz sie co dalej, a kazda z nas bedzie o jeden tydzien do rozwiazania blizej :-)

Ohh żeby leciało szybciej... Bo szczerze mówiąc takie cukry do 100 to może dieta taka restrykcyjna nie jest konieczna może wystarczy wykluczyć cukier i słodycze nie wiem nie jestem lekarzem ale coś mi tu nie gra zwłaszcza jak.czytam jakie wy macie skoki no nic zobaczymy. Jak trzeba to będę na diecie dalej.

a czy ktoras z was probowala moze chleba ktory jest w sklepach netto, w nazwie ma napisane ze ma niski IG, zastanaiw mnie czy moze nie bylby lepszy od tych ktore obecnie probuje..

Ja dziś teraz jadłam kolacje Z nowym orkiszowym chlebem ciekawe jakie będę mieć cukry teraz

Edit jest 91

Ostatnia edycja:
Aga, ja mam jakiś chleb ig, ale cukier mam po nim taki sam jak po innych czystych zytnich. Dzisiaj teściowa mi kupiła chleb z biedronki który ma pełno słodu jeczmiennego... Super hehe [emoji14] ale odebrałam dzisiaj wyniki hemoglobiny glikowanej i wyszło 4,6% ale się cieszę :D do tego od wczoraj mam same dobre pomiary :)

Aga, ja mam jakiś chleb ig, ale cukier mam po nim taki sam jak po innych czystych zytnich. Dzisiaj teściowa mi kupiła chleb z biedronki który ma pełno słodu jeczmiennego... Super hehe [emoji14] ale odebrałam dzisiaj wyniki hemoglobiny glikowanej i wyszło 4,6% ale się cieszę :D do tego od wczoraj mam same dobre pomiary :)

A co to za badanie i czemu je robiłaś?

Zazdroszczę wam, ja co bym nie zjadła to cukier i tak ponad normę a rano jakaś masakra dziś na czczo np. 114. Wczoraj po miseczce płatków kukurydzianych z mlekiem 170 :( Może też przez to, że ostatnio nieregularnie jem. Załatwiam teraz odroczenie szkoły dla córki i codziennie do innego specjalisty i tak naprawdę zjem rano śniadanie a potem późnym popołudniem obiad. Dobrze, że jutro mam wizytę u diabetologa, coś czuję, że bez insuliny się tym razem nie obędzie. W pierwszej ciąży też dostałam w 7 miesiącu.

reklama
Marieta ja na insulinie jestem. Cukry na czczo mam mega wysokie. T er aż mam na noc 24 jednostki i do śniadania juz 26 bo inaczej cukier powyżej 170

Do góry