reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

katagorka moze faktycznie za duzo sie martwisz i przez to tez ci sie cukier zmienia tak, ja tez zaczelam chociaz mala kanapke przed snem wlasnie z serem zoltym albo topionym, i ketonow rano brak, i glodu tez tak nie czuje rano jak na poczatku.

a ja jak juz sie wybralam w koncu do sklepu i chcialam sobie choc bulke slodka kupic, to okazalo sie ze za pozno bo wszystko wykupione :szok: a gdzie indziej juz mi sie nie chcialo isc, wiec dzis brak testowania :-)

reklama
No ja jem wieczorem pół bułki z serem żółtym. Tak przed snem kolo 21.30 a około 0.00-0.30 pół bułki z masłem. Kiedy i ile Czego Dołożyć??

Aha mnie się wydaje Ze poprostu Przez dzień chyba za mała kaloryczność albo ja Bardzo szybko wszystko spalam bo trudno mi Podwyższyć cukier mimo że dziś jem więcej na każdy posiłek i normalny obiad więcej naprawdę nie potrafię Jeść na raz.

Aylin hehehe no to sie ciesze ze mialas taki jak ja i tez mam jeszcze jednego paczka ale chyba go zjem jutro :-)

Katagorka to na ta ostatnia bulke z maslem dodaj zolty ser albo cos innego tlustego albo zjedz cala bulke. Sprobuj tak przez pare dni. A duzo masz tych ketonow w moczu?

Muszę dojść teraz o 20 i potem przed snem o 22 .30 bule z serem żółtym żeby rano ketonow nie było

Ostatnia edycja:
ja wlasnie kolacje najpierw robie sobie na spokojnie z wedlina lub nawet chuszym serkiem, a wlasnie na posilek przed snem biore z serem zoltym, i to kolo 23. czasem

aLbo w ciągu dnia jesz za mało ja ostatnio miałam cukier 66 a ketonow brak glodna też nie byłam co czasem o 6 się budzę i czuje gloda

reklama
A jadłaś więcej? Bo ja,wczoraj cały dzień z cukrami na granicy 140 balansowalam i ketonow dxis brak. A jak mam cukier przez,dzień na poziomie 100-110 to przeważnie rano mam śladowe ilości.

Do góry