reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
Ja po wizycie. Powiedziała mi żeby się Starym glukometrem nie przejmować bo one tracą ważność po jakimś czasie i zanizaja wyniki, ale moje nie są złe. Do 140 cukry są dobre i nie wymagają insuliny, a pojedyncze wyższe skoki też się mogą zdarzać. Teraz wszystko zależy od dzisiejszego wyniku hemoglobiny glikowanej, jak będzie 6.5 to insulina :( to czekam do 16:00 :)
Mi po chlebie obojętnie jakim skacze cukier więc u mnie wyjście jest takie żeby jeść po kromce co półtora godziny i jakoś daje radę [emoji14]
Jeszcze mówiła mi na temat chudniecia, bo straciłam pół kilo przez ten tydzień. Powiedziała że trzeba tego pilnować bo to jest niedobrze dla dziecka i nie mogę chudnąć tym bardziej że ja i tak startowałam z 50kg, no i u mnie to dopiero 14 tydzień :)

Ile lekarzy tyle opinii ja dostałam insulinę bo cukry sięgały 140 i powiedziała ze nie ma co czekać bo moze zaszkodzić dziecku ale w pierwszej ciąży będąc w szpitalu miałam i 200 i nikt o insulinie nie wspominał. A jeśli chodzi o chudnięcie to jak pytałam czy to moze dziecku zaszkodzić powiedziała ze nie. Ale moze dlatego ze u Ciebie dopiero 14tc i ze tak mało wazysz:-)

Tez myślę że to zależy od lekarza wszystko ja moja hemoglobine glikowana miałam w 6 tyg ciąży 5.3 w 6 miesiącu ciąży 5.7 i miałam insulinę. Czyli nie ma tu chyba zasady. Tak samo z waga zaczynałem 74 a po dwóch miesiącach miałam 67. I wszystko było ok. Pierwszy kg przytyłam chyba w 24 tyg. Trzymajcie się dziewczyny :)

Tylko ile stresu nas to kosztuje wszystko co się zje każdy wysoki wynik cukru czy się krzywdy tym nie robi dziecku...chce juz urodzic:-/

co racja to racja, ja sie ciesze ze mi juz nie duzo zostalo, bo faktycznie te kazde sprawdzanie czy tym razem mam dobry wynik to nic przyjemnego, tym bardziej jak cukier szaleje nie wiadomo skad i juz czasem sama nie wiem ile czego zjesc, bo raz mam takie wyniki a raz takie.

No właśnie... Z braku wędliny zżarłam kanapkę z masłem orzechowym. I druga z awokado. Cukier 96...... Zwariować można.

reklama
Dziewczyny ja to mam dość cukry takie niskie mam znowu na czczo 83 po śniadaniu 85 po drugim śniadaniu tez 85 a po obiedzie 96( normalnym) czy to napewno cukrzyca?

Do góry