reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Aylin wtedy była godzina przerwy i możesz mieć rację z tym, bo faktycznie czułam się już mega głodna...

Cornellka mnie też palce bolą nie powiem, że nie... jeszcze wytrzymuje;) Wiem, że z biegiem czasu może być z tym jeszcze gorzej niestety... Ja też miałam takie momenty załamania i po niektórych posiłkach czuję się dalej głodna... rozumiem Cię, bo też płakałam przez to, że nie dam tak rady dłużej itd... cały czas odliczam do porodu i staram się sobie tłumaczyć, że to kilka miesięcy jeszcze tylko i modlę się, żeby po ciąży ustąpiło...

reklama
Ja juz odliczam dni aby do świat i mam nadzieje ze nie przenoszę a nawet urodzę 2tyg wcześniej oby oby o to się modle a najbardziej to chciałabym mieć planowana cesarke:-)

Cornellka łacze sie z Toba w oczekiwaniu na swieta;) tyle ze ja mysle ze moglabym i przed swietami urodzic, termin mam na 9kwietnia wiec kto wie, zostalo mi troche mniej niz Tobie, wczoraj caly dzien wyniki od 100 w gore, ledwo w normie, ale zaczynam myslec zemoze yto byl jakis tez moj gorszy dzien i mam nadzieje ze dzis bedzie lepiej. Prawda ze czasem lepiej sie nie przejmowac to i wyniki lepsze, a chwile glodu i zalamania to ja wlasnie chyba mialam wczoraj... kiedy po kazdym posilku czulam ze zjadlabym jeszcze a cukier i tak byl ledwo w normie, no ale dzis chyba juz wstalam w lepszym nastroju :) glowa do gory dziewczyny, im mniej sie stresujemy tym mniej nam bedzie cukier skakal

Nikita ja zrezygnowałam z chleba nie mogłam znaleźć odpowiegniego

Aga ja na 1maj licze ze w połowie kwietnia się uda i maluch bedzie chciał wyjsc:-)

ja poki co probowalam zytni ze slonecznikiem albo zytni razowy, tego pierwszego zjadam jedna kromke na ogol, bo on jest taki szerszy a jak sa takie male kromeczki jak w tym zytnim razowym to dwie moge zjesc :-) wczoraj na kolacje pokusilam sie o pol bulki grahamki i mialam tez ok cukier, potem przed snem mala kanapka dojadlam jeszcze

Nikita ja znalazłam taki "IG" i faktycznie wydaje mi się, że po nim mniej podbija cukry - po każdym innym cukier b skacze u mnie:/

Dziewczyny to mi trochę więcej jeszcze zostało tej walki;) ale też chciałabym tak po 37 tyg już urodzić - zobaczymy jak dziecko będzie rosło:)

U mnie też po stresie cukier skacze:/ No a zauważyłyście, że rano jest gorzej? Mi wyniki właśnie po śniadaniu kiepskie wychodzą, później nawet nie jest tak źle... Tak coś też wspominała ta moja lekarka, że rano mam najbardziej uważać...

Dziewczyny a chudłyście na początku na tej diecie? (Katagorka wiem, że Tobie zleciało z wagi 2 kg w mc)...Ja z ciekawości weszłam przed chwilą na wagę i zleciało 2kg... w tydzień!!!

reklama
Do góry