reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
Tak. Chodzi o krzywą cukrową.
Wartość po 2h nie jest aż tak strasznie wysoka, zwłaszcza że na czczo jest OK. Wydaje mi się, że odpowiednią dietą wszystko wyregulujesz. Idź do diabetologa i słuchaj jego/jej wskazówek i nie czytaj za dużo w internecie.
U mnie w dwóch ciążach przy krzywej wychodził wynik 10mmol/l - za każdym razem wystarczyła dieta (za pierwszym razem nawet do poradni się nie wybrałam).
Ale nie ma tego złego - będziesz się pilnować, to za dużo nie przytyjesz (w moim przypadku pierwsza ciąża - 11kg, druga - 8kg).

Tak. Chodzi o krzywą cukrową.
Wartość po 2h nie jest aż tak strasznie wysoka, zwłaszcza że na czczo jest OK. Wydaje mi się, że odpowiednią dietą wszystko wyregulujesz. Idź do diabetologa i słuchaj jego/jej wskazówek i nie czytaj za dużo w internecie.
U mnie w dwóch ciążach przy krzywej wychodził wynik 10mmol/l - za każdym razem wystarczyła dieta (za pierwszym razem nawet do poradni się nie wybrałam).
Ale nie ma tego złego - będziesz się pilnować, to za dużo nie przytyjesz (w moim przypadku pierwsza ciąża - 11kg, druga - 8kg).

Dzięki oby tak było. Na czczo 4.7mmol / l

Katagorka - wpisz w Google słodkie mamy. Firma contour ma bardzo fajnie opracowana stronę.
Ja niestety na insulinie, bo cukrów na czczo nie mogłam wyregulować niczym. A co do tycia - w pierwszej miałam 7 kg na plus. Teraz jak na razie 1 kg wiec wszystko ms plusy i minusy

Witam.
Tydzień temu okazało się ze znów mam cukrzyce tak samo bylo w poprzedniej ciąży przez tydzień byłam na diecie i mierzylam cukry były za wysokie szczególnie rano dzis okazało się ze mam brać insulinę aż się popłakałam i nie wiem jak to bedzie:-( poczytałam was trochę i humor mi się polepszył mam nadzieje ze aż tak zle nie bedzie. Trochę diabetolog mnie postraszyla i moze dlatego tak emocjonalnie zareagowalam pierwsze dziecko zdrowe się urodzili z waga 2930g. Dziwi mnie ze w poprzedniej ciąży nikt o insulinie nie wspomniał mimo ze leżąc na patologi sięgały cukry 200 a teraz kolo130 i od razu bez wahania...

Cornellka jakbym o sobie czytala. Dasz rade :) moxna sie przyzwyczaić. A co do cukrów to ja,dalej dawki insuliny nie mogę dopasowac

Oby. Najbardziej boje się regularnego jedzenia to u mnie nie możliwe a z tego co wyczytałam to ważne by cukry były w normie . Mogę jeść śniadanie o 6? Czy to za wcześnie?

Ja też boję się insuliny. Narazie sama próbuję dietę robić generalnie to wykluczyłam.to co napisali jem co 2-3 godziny ważę produkty , ale narazie to tak.na czuja bo nie mam glukometra dopiero od 27 będę walczyć ...

reklama
Możesz. Ja tez do wczoraj pracowałam od 7 rano. I nie bylo innej możliwości.

Catagorka - idź do apteki zapytaj o glukometr. Czasem apteki nsja darmowe

Do góry