reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Znam ta,stronę. Dostałam caly pakiet od nich. Karty mam na lodowce przyklejone.
Powiem wam ze ta cala cukrzyca mnie jednocześnie wkurwia i śmieszy. Bo po kromeczce z serkiem białym i pomidorem mam cukier 153 i insulinę podakam przed. A po dzisiejszych 2 kawalkach pizzy z sosem czosnkowym i ketchupem 120... A wczorajszy obiad to juz,w ogóle przegięcie. Kotlet w panierce smażony z ziemniakami i surówką. Cukier ....... Gadam 90..... Wtf?????

reklama
Hej znam ten bol, staram sie nie jesc niabialu rano bo np mialam rano po nim wyzszy cukier niz np po kolacji czy nawet II sniadaniu. Raz zabraklo mi ciemnego pieczywa wiec zjadlam bulke mojego m i cukier tez mialam nizszy duzo niz po razowym i badz tu mądrym. Diabetolog i dietetyk powtarzaja ze trzeba próbować roznych opcji i sprawdzac poprostu tylko czlowiek stara sie komponowac posilki wg wytycznych i ja dostaje spiecia w mozgu jak cukier mi po takich posilkach wychodzi powyzej normy :-(

A mi lekarz zwiększył znowu nocną insulinę mimo spoko wyników, ale cóż widocznie coś mu tam nie pasowało

No i od poniedziałku ląduję na patologii także trzymajcie kciuki...

Wyniki z ostatniego tyg: 82,79,81,80,79,77,77,81 więc nie wiem co jest tu nie tak :shocked2:

Wczoraj ostatnie godziny starego roku w stresie co by na porodówkę o 23 nie trafić heh ale całe szczęście dzidzia ładnie poczekała do nowego roku :tak: Ehhh już najpóźniej za tydzień, 10 dni powinnam tulić moją kruszynkę :-)

Szczęścia i pomyślności w nowym roku :tak:

Dziewczyny chciałam tylko napisać że u mnie już po :)

Cale szczęście nie było mi dane leżeć na patologii.

Córcia urodziła się w piątek rano :) W czwartek około 22 odszedł czop ( brązowy glut) od 4 rano skurcze regularne rozhulały się co 8 minut, o 6 rano IP, 6.30 porodówka, 7.30 urodziłam :)

Cukier miałam bardzo niski w trakcie porodu ( spadł do 50) ale byłam po nocnej insulinie (4J) podano mi glukozę dożylnie i 2 godz po porodzie cukier 110.

Życzę wam niskich cukrów i zdrowych dzieciaczków. Ja zaczynam od jutra regularne pomiary i za 6 tyg kontrola u diabetologa

reklama
Do góry