reklama
katagorka20
Fanka BB :)
U mnie mówią ze mam niski cukier bo po 70 na czczo po jedzenie maks 110 przed mało
lucalew
Aylin no wlasnie, ahhh ta cukrzyca. Wychodzi na to ze lepiej zebys jadla te owoce wieczorem jak po nich masz taki cukier ladny.
Cornellka trzeba próbować roznych rzeczy i modyfikowac bo nic innego nie zostaje.
Katagorka dobre masz cukry i na czczo i po posilku. Do 120 po posilku dobrze trzymac wiec jak masz do 110 to bardzo dobrze.
Cornellka trzeba próbować roznych rzeczy i modyfikowac bo nic innego nie zostaje.
Katagorka dobre masz cukry i na czczo i po posilku. Do 120 po posilku dobrze trzymac wiec jak masz do 110 to bardzo dobrze.
katagorka20
Teraz dostałam sterydy na rozwój płuc które bardzo podnoszą cukier i fałszuja wynik ale tak teraz jest 131 więc.mówią ze jest super.byle tak dalej nawet zastanawiaja sie czy to napewno cukrzyca
Czesc Dziewczyny, moge do Was dołączyć? Mam stwierdzoną cukrzyce ciązową- test z obciążeniem 75 g po 2 h 195 mg. Walcze z cukrzycą już 1,5 miesiąca. Narazie dietą. Niestety pojawiły mi sie ketony w moczu.Jesli chodzi o cukry to na czczo jest ok, w dzien tez jak trzymam diete. Ale jak sobie pozwole na jedzenie na miescie to cukier skacze- po zupie z baru mlecznego ok140 !
Powiedzcie mi co zrobic aby wytepić te ketony. I jak sobie radzicie z dietą. Mnie bardzo irytuje bo nie lubie gotowac i w ogóle przygotowywac posilków.Jem ciągle to samo, niby dietetycznie ale wychodzi ze za mało bo ketony są.
Bardzo bronie sie przed insuliną. Nie wyobrażam sobie robic zastrzyków w udo... brr.... ale tak sie zastanawiam czy jak dostane insulinę to wtedy moge jesc w miare normalnie czy nadal dieta i do tego insulina ? Poradzcie coś. Dzięki.
Powiedzcie mi co zrobic aby wytepić te ketony. I jak sobie radzicie z dietą. Mnie bardzo irytuje bo nie lubie gotowac i w ogóle przygotowywac posilków.Jem ciągle to samo, niby dietetycznie ale wychodzi ze za mało bo ketony są.
Bardzo bronie sie przed insuliną. Nie wyobrażam sobie robic zastrzyków w udo... brr.... ale tak sie zastanawiam czy jak dostane insulinę to wtedy moge jesc w miare normalnie czy nadal dieta i do tego insulina ? Poradzcie coś. Dzięki.
To masz ten sam problem co ja też nie lubię gotować i jem to samo bo boje się aby cukier nie skoczył:-/ niestety przy insulinie też musisz trzymać dietę czasem mozesz zjeść coś nie dozwolonego po obiadku i cukier aż tak nie skacze oczywiście mowie ze od czasu do czasu i nie wiele:-)
marietta1981
Zaciekawiona BB
Witajcie. Jestem w 25 tc i też mam cukrzycę. Cukier na czczo mam do 110 a po posiłku nawet do 160. Jestem na diecie cukrzycowej, ale chyba nie za dobrze mi idzie jej utrzymywanie. Już jestem sama na siebie zła, że nieraz z braku czasu skubnę coś niezdrowego na szybko. Mam mierzyć cukier 4 razy dziennie ale nie za bardzo zrozumiałam o jakich porach, tz. na czczo, 1 godz. po posiłku np. śniadaniu, 2 godz. po posiłku - tak mierzę ale nie wiem czy ten 4 raz ma być godzinę po obiedzie czy po kolacji, proszę o infor,
Pozdrawiam
Pozdrawiam
reklama