reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
Aylin no wlasnie, ahhh ta cukrzyca. Wychodzi na to ze lepiej zebys jadla te owoce wieczorem jak po nich masz taki cukier ladny.

Cornellka trzeba próbować roznych rzeczy i modyfikowac bo nic innego nie zostaje.

Katagorka dobre masz cukry i na czczo i po posilku. Do 120 po posilku dobrze trzymac wiec jak masz do 110 to bardzo dobrze.

Teraz dostałam sterydy na rozwój płuc które bardzo podnoszą cukier i fałszuja wynik ale tak teraz jest 131 więc.mówią ze jest super.byle tak dalej nawet zastanawiaja sie czy to napewno cukrzyca

Czesc Dziewczyny, moge do Was dołączyć? Mam stwierdzoną cukrzyce ciązową- test z obciążeniem 75 g po 2 h 195 mg. Walcze z cukrzycą już 1,5 miesiąca. Narazie dietą. Niestety pojawiły mi sie ketony w moczu.Jesli chodzi o cukry to na czczo jest ok, w dzien tez jak trzymam diete. Ale jak sobie pozwole na jedzenie na miescie to cukier skacze- po zupie z baru mlecznego ok140 !
Powiedzcie mi co zrobic aby wytepić te ketony. I jak sobie radzicie z dietą. Mnie bardzo irytuje bo nie lubie gotowac i w ogóle przygotowywac posilków.Jem ciągle to samo, niby dietetycznie ale wychodzi ze za mało bo ketony są.
Bardzo bronie sie przed insuliną. Nie wyobrażam sobie robic zastrzyków w udo... brr.... ale tak sie zastanawiam czy jak dostane insulinę to wtedy moge jesc w miare normalnie czy nadal dieta i do tego insulina ? Poradzcie coś. Dzięki.

Możesz robic w ramię. Zreszta ja miałam opory przy 1. Kolejne poszly. Dieta przy insulinie niestety nadal obowiązuje. Ale można zjeść więcej niż bez. NP ukochane mleko mogę :)

To masz ten sam problem co ja też nie lubię gotować i jem to samo bo boje się aby cukier nie skoczył:-/ niestety przy insulinie też musisz trzymać dietę czasem mozesz zjeść coś nie dozwolonego po obiadku i cukier aż tak nie skacze oczywiście mowie ze od czasu do czasu i nie wiele:-)

Witajcie. Jestem w 25 tc i też mam cukrzycę. Cukier na czczo mam do 110 a po posiłku nawet do 160. Jestem na diecie cukrzycowej, ale chyba nie za dobrze mi idzie jej utrzymywanie. Już jestem sama na siebie zła, że nieraz z braku czasu skubnę coś niezdrowego na szybko. Mam mierzyć cukier 4 razy dziennie ale nie za bardzo zrozumiałam o jakich porach, tz. na czczo, 1 godz. po posiłku np. śniadaniu, 2 godz. po posiłku - tak mierzę ale nie wiem czy ten 4 raz ma być godzinę po obiedzie czy po kolacji, proszę o infor,
Pozdrawiam

reklama
Marietta mierzysz na czczo i godzinę po głównych posilkach. Tj śniadaniu, obiedzie i kolacji. Nie mierzysz 2 godziny po śniadaniu bo po co skoro mierzyłas godzine po

Do góry