reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
No niestety :(
Małgorzatka to u mnie podobnie tylko jeszcze moja lekarka pokrzyczeć niewiadomo za co lubiła i dlatego te 5 min się robiło :)

Ostatnia edycja:
No to fajnie już się ciesze.... :-) czyli nastawiam sie na niekompetencje i wysokie ciśnienie... I to jest ta nasza opieka prenatalna, lekarze to wielka porażka i niech mnie tam tylko zdenerwuja to chyba wyjde z siebie... Rozumiem że przykladowego jadłospisu mi nie dadza czyli lepiej isc do kompetentnego dietetyka niź jechać tam...

Sylwia ja nie miałam żadnych wyników ze sobą na pierwszym spotkaniu. Dostałam się dość szybko bo ok tydzień po tym jak się dowiedziałam o cukrzycy. Chciała mnie zostawić tak kontrolnie, by zrobić krzywą cukrzycową i obserwacje - chyba :) Dostałam na szkoleniu wydruki indeksu glikemicznego i inne kserówki. Jeżeli dietetyk to tylko taki, który orientuje się w cukrzycy ciązowej. Pamiętaj, że nie ma jednorodnego jadłospisu, każdy organizm reaguje inaczej na dane produkty. Ja miałam kosmosy po dozwolonych kaszach, makaronie, wszystko co razowe. Mogłam za to tylkojeśc ziemniaki, które niby są zakazane. Jak już tu niejednokrotnie pisałyśmy to ardzo dziwna choroba - niestety

Hej.

Byłam wczoraj i tak jak mówiłaś zakwitłam tam od 7 do 13 myślałam że wykorkuje ale nic dałam rade :-)
Pani położna ok fajna babka ale Pani ginekolog nie będe komentować wyszłam od niej głupsza niź weszłam jedyne co zmieniła mi glukometr bo miłam Contour Ts a zapislała Contour Plus po czym okazało sie że to samo.... Brak słów.... Pani ginekolog niezbyt przyjemna jakby za karę tam siedziała i zupełnie jej nie rozumiem powinni być tam bardziej przyjaźni ponieważ z własnej woli nie zachorowałyśmy.....
Szkolenie z Panią Dietetyk bardzo fajne dużo wytłumaczyła i naprawde bardzo fajna babka wyjaśniła wszyskie zagwostki nad którymi się zastanawiałam i mnie troszkę oświeciła :-)
Kolejna wizyta pod koniec miesiąca.

reklama
A mam jeszcze pytanko czy ktoraś z Was może mi polecić coś za zaparcia bo mam lekki problem :-\ a wody z miodem niestety nie wypije... może też miałyście problem i mnie poratujecie :-)

Do góry