reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
Dziewczynki umówiłam się do internisty na 12:30 to pokaże te moje cukry i niech powie co dalej.
Dziękuje za niezbęde linki już poczytałam :tak:

Cześć Dziewczyny, jak się macie? My na wakacjach, Asia ma nadal dwa zęby, siadać nie siada ale na wakacjach zaczęła nam stawać w lozeczku:-) Mała Paskuda nadal nie chce żadnego smoczka:-\ Sciskamy " Stare" ciotki z dziecmi i witamy "nowe" słodkie mamy.

Witamy :)
u nas wszystko dobrze. Młoda uczy się co dzień czegoś nowego - nie sposób wymieniać ;) Nie raczkuje ale z łatwością dotrze gdzie chce :) Zaliczyła już kilka siniaków i upadek z łóżka - niestety. Nauczyłam się mieć oczy dookoła głowy. Zębów mamy 7 i jeden w drodze. No i w końcu doczekałam się upragnionego "mama" :)
Pozdrawiamy serdecznie - Buziole

witam,
mam pytanko, czy mając cukrzycę ciążową (wg niektórych :/ po posiłkach mam od 95-115, jedynie na czczo 90-100 bez względu czy zjem ostatni posiłek o 20 czy o 23 i czy zjem kawałek kajzerki i pół szklanki chudego mleka czy kawałek pizzy) muszę rodzić w poznaniu na polnej czy mogę w Pile? przeraża mnie jazda do szpitala przeszło 100 km :szok:

Kchasia - byłam dopiero w tym tyg bo wyjechaliśmy na wakacje, niestety luxmed nie ma typowej poradni toteż dietetyk odesłała mnie do przychodni przyszpitalnej. Jestem umówiona na Karową ale dopiero 19.08 mam zarezerwować sobie 4h - normalnie przyjść na oddział, wiąść dokumenty typu cytologia, grupa krwi. Oprocz pogadanki i nauki obsługi glukometru mam mieć jakiś posiew pobrany :szok:.
W czw byłam na usg u małej nie ma makrosomi. Dietkę stosuje.

Iwo ja też na Karowej jestem u disbetologa. Posiew pobierają tam standardowo. Sprawdzają czy nie ma bakterii w pochwie. A który masz tydzień ciąży?

reklama
Do góry