reklama
renisus
Fanka BB :)
Ema, mi poradzono na noc jesc kanapke z bialym serem. Rano na pierwsze sniadanie jem parowki albo jajka, ewentualnie jedna kanapke z wedlina, czasami kanapke z maslem orzechowym i czekoladowym. Dopiero drugie sniadanie wieksze. Po testuj z chlebem, ja niestety moge tylko pieczywo typu waza albo chleb pelnoziarnisty typu tostowy. Reszta podnosi mi cukier bardzo. Co do produktow dla cukrzykow, dostalam absolutny zakaz bo szkodliwe dla dzidzisia. Co jeszcze, jak mam ochote na cos slodkiego, to dopiero po sprawdzeniu cukru no i porcje mniejsze.
Dziękuję! Właśnie moja wykazuje już chęć kosztowania nowych rzeczy. Raz jej dałam jabłko i była przeszczęśliwa. Tylko się boję czy to nie za wcześnie. Po czym poznać, że maluch jest już gotowy na nowości? Co jeśli się da wcześniej?
Dziewczyny z cukrzycą nie martwicie się wszystko będzie dobrze, bo ta cukrzyca ciazowa wcale nie jest taka zła. Ja też się bałam, ale niestety potrafiłam dużo sobie pofolgowac. Jadłam pizze, pączki, itp. Oczywiście nie codziennie. Mój gin mówił, że nie wolno przekraczać 180, bo to jest niebezpieczne dla dziecka. Ale jak się w miarę trzyma normę to jest ok. Co do diety to na każdego jedzenie działa inaczej. Ktoś nie może tego za to ktoś może to, itd. Ja np. po plackach z cukini i pizzy na razowym spodzie miałam straszny cukier.
Dziewczyny z cukrzycą nie martwicie się wszystko będzie dobrze, bo ta cukrzyca ciazowa wcale nie jest taka zła. Ja też się bałam, ale niestety potrafiłam dużo sobie pofolgowac. Jadłam pizze, pączki, itp. Oczywiście nie codziennie. Mój gin mówił, że nie wolno przekraczać 180, bo to jest niebezpieczne dla dziecka. Ale jak się w miarę trzyma normę to jest ok. Co do diety to na każdego jedzenie działa inaczej. Ktoś nie może tego za to ktoś może to, itd. Ja np. po plackach z cukini i pizzy na razowym spodzie miałam straszny cukier.
malgorzatkar
Ja pizzę taka zamawiana mogłam, ale domowej już nie...
Iza nic sie nie stanie jak dasz wcześniej, wg zaleceń rozszerza się po 6 miesiącu, ale to jest umowna granica, gdyż są dzieci które chcą jeść wcześniej, jak i takie, które dopiero koło 8 zaczną coś chcieć innego... Poznasz po tym, ze na widok jedzenia bobas wyciąga ręce, oblizuje sie i chce próbować
Iza nic sie nie stanie jak dasz wcześniej, wg zaleceń rozszerza się po 6 miesiącu, ale to jest umowna granica, gdyż są dzieci które chcą jeść wcześniej, jak i takie, które dopiero koło 8 zaczną coś chcieć innego... Poznasz po tym, ze na widok jedzenia bobas wyciąga ręce, oblizuje sie i chce próbować
aga_agi
Iza jak rodziłyśmy to były inne schematy żywieniowe zmieniły się one teraz w maju Nowy schemat żywienia niemowląt 2014! | Baby online i dość sporo się różnią od "naszych" ja jechałam wg schematu, z resztą nadal się go częściowo trzymam.
Sylwia no niestety - trzeba przetrwać
Sylwia no niestety - trzeba przetrwać
No pewnie dam rade :-) tylko nachodzą mnie czasem cieżkie dni i robie dietetyczne grzeszki po ktorych potem mam moralnego kaca i sie denerwuje cukrem... jakbym nie wiem na co liczyła że co zjem np. zapiekanke i cukier bedzie ok... :-). aż czasem samej z siebie mi się chce ''śmiać,, :-\
ema51
hej
mam insulinę długodziałającą na noc... jest tu ktoś kto też stosuje lub stosował taką? bo mam kilka pytań...
mam insulinę długodziałającą na noc... jest tu ktoś kto też stosuje lub stosował taką? bo mam kilka pytań...
Ostatnia edycja:
malinka009
Hej dziewczyny Chciałam się przywitać Udzielałam się w tym wątku jakieś 5 lat temu Aż z sentymentu odszukałam swoje stare posty, dużo cennych rad i przepisów się przypomniało
W poprzedniej ciąży dietę cukrzycową zaczęłam około 30 tyg teraz dużo wcześniej bo od 22 tyg. Mierzę sobie cukry ale mam zdecydowanie gorsze wyniki niż poprzednio, i do tego jeszcze ta zmiana norm Ciężko utrzymać te 120... w poniedziałek mam wizytę i diabetologa więc zobaczymy...
Mam pytanko do mam co już urodziły- czy to prawda, że teraz cukrzycowe biorą do szpitala wcześniej ? Na inulinie 2 tyg przed a te bez insuliny na tydzień przed planowanym terminem porodu? Koleżanka co właśnie urodziła leżała z powodu cukrzycy i mówiła, że podobno wszystkie cukrzycowe mają takie zalecenie ?
W poprzedniej ciąży dietę cukrzycową zaczęłam około 30 tyg teraz dużo wcześniej bo od 22 tyg. Mierzę sobie cukry ale mam zdecydowanie gorsze wyniki niż poprzednio, i do tego jeszcze ta zmiana norm Ciężko utrzymać te 120... w poniedziałek mam wizytę i diabetologa więc zobaczymy...
Mam pytanko do mam co już urodziły- czy to prawda, że teraz cukrzycowe biorą do szpitala wcześniej ? Na inulinie 2 tyg przed a te bez insuliny na tydzień przed planowanym terminem porodu? Koleżanka co właśnie urodziła leżała z powodu cukrzycy i mówiła, że podobno wszystkie cukrzycowe mają takie zalecenie ?
reklama
malgorzatkar
Nie, mnie nie chcieli wcześniej. Tylko po porodzie dobę dłużej lezalam